Cerven
ohodnotit

Ochranné zbarvení

Barwy ochronne

Další název:
Camouflage
Žánr:
Země:
Rok:
1976
Délka:
106 minut
„Mladý univerzitní asistent v nerovném boji proti konformismu.“

Obsah filmu Ochranné zbarvení

 
Jeden z nejdůležitějších filmů takzvaného „kina morálního neklidu“, reflektujících společenskou situaci v Polsku od šedesátých do osmdesátých let, natočil významný polský scenárista a režisér Krzysztof Zanussi (Struktura krystalu, Rodinný život, Čtvrtletní bilance, Konstanta). Morální a etické konflikty tu tvůrce zkoumá na úzce uzavřené společenské skupině na letním soustředění studentů lingvistiky. Diskuse na téma volby životního modelu se v příběhu koncentruje na opozici dvou etických koncepcí. Jednu ztělesňuje mladý a zatím idealistický docent Jaroslav. Proti němu stojí uštěpačný stárnoucí cynik, docent Jakub, jenž prosazuje teorii...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

hvezdyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.11.2012
Socialistický podnik. Jakési soustředění   studentů lingvistických oborů v rekreačním   středisku. Bude to asi brzy na jaře. Na   koupání je to pro odvážné. Zima přímo na   vás sahá. Do děje zasáhnou nejen studenti z   různých koutů Evropy, ale i pedagogové.
Film   je postaven hodně na dialogu. Nakonec zjistíte,   že ten protivný starší pedagog, který je   plný jízlivosti a sarkasmu, má vlastně pravdu.   Zajímavé je porovnání témat, které se ve   filmu rozebírají a rok vzniku filmu. Kritizují   se zde uznávané kapacity v oboru a naznačuje   se, že i rektor by mohl být autorem   závěrečných prací, které opsal. Je to   úsměvbý film. Komedie je asi příliš silné   slovo.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.5.2007
Ochranné zbarvení je opravdu Zanussiho klenot.   Role docenta Jakuba byla psáno přímo na tělo a   je to vidět, ale ani představitel Jaroslava   nedělá své roli ostudu spíše naopak. Pěkně   udělaný střet dvou charakterů, mladý versus   starý a zkušený. Jeden má plno idálů, druhý   je zase cynik. Těžko o tom psát, to se musí   vidět (nejlépe v kině).


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Ochranné zbarvení (1976)Ochranné zbarvení (1976)
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Oreste Bilancia

Bilancia Oreste

Stanisław Jędryka

Jędryka Stanisław

Naposled navštívené:
Oreste Bilancia

Bilancia Oreste

Stanisław Jędryka

Jędryka Stanisław