Cerven
Chyby ve formuláři:
» Nejste přihlášeni, pro hodnocení filmů se musíte přihlásit nebo zaregistrovat.
 
ohodnotit

Očista: Anarchie [2k digital]

The Purge: Anarchy

Další název:
Očista 2
Rok:
2014
Délka:
104 minut
Premiéra v ČR:
31.7.2014
„Pravá americká tradice.“
Popis / Obsah / Info k filmu Očista: Anarchie
Jednou za rok se americké ulice vždy na dvanáct nočních hodin promění v peklo. Nepracuje ani jedna ze složek záchranného systému a všechny zločiny, včetně těch nejtěžších, jsou zcela legální. Téhle brutální noci se říká Očista. Režisér James DeMonaco před rokem pozitivně šokoval nízkorozpočtovým thrillerem s „očistně“ originálním nápadem, za což byla Očista po právu odměněna mimořádnými výsledky v kinech. A tak zcela přirozeně vznikla dvojka. Zvlášť když její předchůdce položil řadu znepokojivých otázek a zdaleka neodpověděl na všechny.

V noc Očisty by se po ulicích pohyboval jenom sebevrah nebo člověk s neodolatelnou touhou po zabíjení. Jedním z nich je po zuby ozbrojený chlap, který chce dočasnou beztrestnost využít k tomu, aby „potrestal“ opilého řidiče, jenž mu před časem přejel dítě. Nebude to mít jednoduché, protože všichni ti, kdo tuhle noc chtějí „jen“ přežít, se před vypuknutím Očisty snaží maximálně zabezpečit. Manželé, kterým se krátce před jejím začátkem porouchalo auto, a oni uvízli někde na předměstí, měli v tomhle směru neskutečnou smůlu. Stejně tak matka s dcerou, které se marně pokusily proměnit svůj byt v nedobytnou tvrz. Náhoda svede tyhle čtyři bezbranné zoufalce dohromady s výše uvedeným osamělým mstitelem. Je jim jasné, že pokud mají mít aspoň nepatrnou šanci na přežití, musí se ho za každou cenu držet. Jenže on má svůj plán a v něm vyděšení a neozbrojení „civilisti“ nehrají žádnou roli. Noc ale zdaleka ještě nekončí a pro všechny připravuje pár nepěkných překvapení.

Zatímco první Očistu bylo možné díky jejímu zasazení do interiéru jednoho domu označit za komorní thriller, pokračování je výpravnou akcí, která nešetří napětím, brutalitou a nečekanými dějovými zvraty.

zdroj: Cinemart


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Očista: Anarchie
POZOR SPOILER!!

V USA v roce 2023 je blahobyt. To prý jen díky akci „Očista“. To je období kdy jsou povoleny všechny zločiny. Trvá dvanáct hodin.

Každý rok 21. března probíhá očista. Letos tomu nebude jinak. Servírka Eva má dceru Cali a těžce nemocného otce. Už nemá na léky, a musí mu to nějak sdělit.

Muž - seržant si bere zbraně a chystá se do toho vražedného mumraje.

Dva mladí lidé Shane a Liz, kteří si již spolu již nerozumí, jedou autem domů. Spěchají. Nikdo normální nechce v době očisty zůstat venku.

Eva přichází domů, kde její dcera s dědou sledují v televizi muže, který je tvrdě proti očistě a neváhá použít sílu, aby ji zrušil. Mezi dcerou vnučkou a otcem dochází ke konfliktu. Ony dvě netuší, že otec se prodal boháčům a ten odchází z domu na svou poslední cestu.

Shanemu a Liz se porouchá auto, což je pro ně v této chvíli vlastně kritické. Dávají se na úprk, pronásledováni lidmi v maskách.

Houká siréna, očistec, nebo vlastně masakr začíná.

Eva s dcerou už ví, že je otec pryč a že dostanou za jeho smrt sto tisíc dolarů. Do bytu se jim však dostane chlap Diego, který má ty nejhorší úmysly. Než cokoli stihne je prostřílen jako řešeto a dovnitř vpadne komando dobře připravených mužů. Ti vyvlečou ženy ven, kde právě projíždí seržant. On nemíní zasahovat, ale pak to prostě nevydrží a několik lidí z komanda odpráskne. Netuší, že mu do auta mezitím vlezli Shane s Liz. Když to zjistí, je pozdě a prchají společně. Auto však vypoví službu a seržant chce pokračovat po svých. Zoufalá Eva mu auto slíbí, od své kamarádky a spolupracovnice Tanji , jen je tam musí dostat, s čímž seržant souhlasí. Cesta ke kamarádce není jednoduchá, Shane se chytí do pasti, je raněn, ale přesto se všichni k Tanji dostanou. Zde se Eva přizná, že lhala, že Tanja žádné auto nemá. Ta zde žije se svou rodinou, ale dochází mezi nimi ke konfliktu a dojde k nejhoršímu. Pětice musí opět prchat z obklíčeného domu, ale bohužel daleko neutečou a padnou do rukou lovcům. Ti nezabíjejí, ti jen lidi chytají a prodávají zazobancům. A tak je naše pětice prodána a bohatí si z nich udělají lovnou zvěř. Shane je zabit a do lovného prostoru pronikají muži - gorily najaté bohatými, aby zbytek kořisti dorazili. To proto, že seržant dost lovců zlikvidoval. Zde se naskytne nečekaná pomoc a tak může seržant pokračovat ve své soukromé misi. V posledních chvílích očisty doráží na místo, kde žije muž, který mu opilý přejel syna a nebyl za tento čin potrestán. Seržant bere spravedlnost do vlastních rukou…


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Očista: Anarchie
Režisér a scenárista James DeMonaco po úspěchu drsného thrilleru Očista (2013, The Purge) natočil s vyšším rozpočtem pokračování na stejné téma s názvem Očista: Anarchie. Na rozdíl od předchozího snímku, jenž se odehrával o rok dříve v domě bohaté rodiny během každoroční Očisty, kdy jsou v jedné noci povoleny všechny zločiny, se vraždění a „očista od animálních pudů“ tentokrát přenesly do ulic města. – Amerika 2023. Nezaměstnanost i zločinnost klesly pod pět procent díky zavedení tzv. Očisty. Podle afroamerického aktivisty Carmela je však pravým cílem snížení počtu chudých. Lidé se v předvečer Očisty zabarikádovávají doma, jiní se zbraněmi vyrážejí do ulic. Seržant vyjíždí pomstít synka zabitého při autonehodě opilým řidičem. Smrtelně nemocný Rico tajně opustí dům. Prodal se: dcera Eva a dospívající vnučka Cali za jeho zabití dostanou sto tisíc dolarů. Jenže ženy z domu vyvleče organizované komando, vyhledávající vhodné oběti. Seržant ozbrojence postřílí. Vyděšená dvojice se k zachránci proti jeho vůli přimkne. Manžele Shanea a Liz pronásledují na ulici maskovaní mladíci a oni se schovají do seržantova vozu. Pětice během noci vidí mnohá násilí. Chytí ji parta mladíků a po dražbě na VIP večírku se stane lovnou zvěří. Shane zahyne. Zasáhne Carmelo se svými lidmi, a tak má i seržant šanci na svou pomstu, zatímco Liz se přidá k aktivistům… – Brutální snímek se odehrává během dvanácti „očistných“ hodin. Režisér předvádí, jak zákonem umožněné násilí ovlivňuje jednání jedinců, kteří pak střílejí kdekoho, upalují plamenomety bezdomovce či využívají vyměřený čas k pomstám, k výdělku či k pobavení. Na zločinech se také podílejí i organizované skupiny včetně policejních složek.
-kat- , Filmový přehled 2014


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Očista navždy (2021)

 Očista navždy (2021)
Očista navždy n
The Forever Purge
Žánr: akční / horor / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Everardo Valerio Gout

(pokračování)

První očista (2018)

 První očista (2018)
První očista n
The First Purge
Žánr: akční / sci-fi / horor / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Gerard McMurray

(pokračování)

Očista: Volební rok (2016)

 Očista: Volební rok (2016)
Očista: Volební rok n
The Purge: Election Year
Žánr: akční / horor / thriller / sci-fi
Země: Spojené státy americké / Francie
Režie: James DeMonaco

(pokračování)

Očista (2013)

 Očista (2013)
Očista n
The Purge
Žánr: horor / thriller
Země: Spojené státy americké / Francie
Režie: James DeMonaco

(pokračování)

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
K zemi hleď! (Don't Look Up)

K zemi hleď!
Don't Look Up

Janusz Kaczmarski

Kaczmarski Janusz

Ruka zabiják (Idle Hands)

Ruka zabiják
Idle Hands

Richard Marks

Marks Richard

Ztracený král (The Lost King)

Ztracený král
The Lost King

Vzmuž se (Man Up)

Vzmuž se
Man Up

Delyth Thomas

Thomas Delyth

Rubikova kostka

Rubikova kostka
Rubikova kostka

Expozitura

Expozitura
Expozitura

Ellen Foley

Foley Ellen

Naposled navštívené:
K zemi hleď! (Don't Look Up)

K zemi hleď!
Don't Look Up

Janusz Kaczmarski

Kaczmarski Janusz

Ruka zabiják (Idle Hands)

Ruka zabiják
Idle Hands

Richard Marks

Marks Richard

Ztracený král (The Lost King)

Ztracený král
The Lost King

Vzmuž se (Man Up)

Vzmuž se
Man Up

Delyth Thomas

Thomas Delyth

Rubikova kostka

Rubikova kostka
Rubikova kostka

Expozitura

Expozitura
Expozitura

Ellen Foley

Foley Ellen