Cerven
ohodnotit

Odpor

Defiance

Další název:
Odboj: Bielski partizáni
Rok:
2008
Délka:
137 minut
Premiéra v ČR:
16.4.2009
„Každý den svobody znamená vítězství.“

Komentáře k filmu Odpor

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 20
PORTER
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.1.2009
Docela dobré válečné drama   o židech v Bělorusku.Sem tam   se tam objeví krátká   válečná akce,ale většinou   se film odehrává v lese,v   táboře který si židé   postavily v čele s Danielem   Craigem,který do té role   dobře padne.
Kachy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.9.2009
Strhující příběh boje o   přežití. Příběh Židů,   kteří se rozhodli vzít   svůj osud do vlastních rukou   a raděj zemřít v boji jako   svobodní lidé, než v   pracovních táborech jako   otroci. Bojové scény sem na   začátku filmu ani nečekal a   o to víc mě překvapilo   jejich velmi slušné   zpracování. Film můžu jen   a jen doporučit každému,   kdo se zajímá o tuto část   světové historie.
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.6.2014
Židovská otázka ve 2.   světové válce z jiného   pohledu. Příběh na   základě skutečných   událostí, což dokazují   hlavně původní fotografie   hrdinů na konci filmu před   závěrečnými titulky.   Snímek vypráví o útrapách   a strastech vzniklého   židovského partyzánského   oddílu. Události, které se   stali a území dnešního   Běloruska, jsou zpracovány   velice dobře. Nejde zde jen o   to, aby se židé zachránili   před deportací, ani o   válečné hrdinství a   skutky. V dějství se   zvýrazňuje utrpení, nemoci   a hlavně strach. Pozadu   nezůstávají ani mezilidské   vztahy, což ve válečných   filmech nebývá časté.   Scénář si po celé dvě   hodiny drží tempo a snaží   se nevynechat nic, coby   chybělo do celku. Snímek se   tak stává hodně reálným a   v celé své ryzosti ukazuje   dobu plnou hrůzy,   zoufalství, smrti a hlavně   beznaděje.
holcinazmoravy
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.1.2009
Film mě dost překvapil.   Čekala jsem od toho úplně   něco jiného. Daniel Craig se   mi zprvu moc v téhle roli   nelíbil, ale nakonec musím   uznat, že mu ta role sedla. I   další herecké obsazení   bylo skvělý. Co se týká   děje, jsem spokojená. Film   je natočený i pro ty, co   nemají moc rádi typické   válečné filmy, kde se   střílí od začátku do   konce. Z mého pohledu tento   film rozhodně nezklame.
veverka-zrzka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.5.2014
Příběh Židů, kteří   utíkají za svobodou.   Strhující, napínavé,   dramatické. Tak by se dal ve   zkratce popsat tento snímek.   Efekty byly vskutku   vydařené. Navíc byl   příběh podle skutečné   události. O to vyšší   hodnotu pro mě má.
Frolíček
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.10.2009
U filmu mi chyběl závěr po   nějakém finále a   přestřelka na louce mi   nepřipadala jako úctyhodné   finále jinak zajímavého   příběhu. Správný herec   má zahrát cokoliv, včetně   telefonního seznamu a to   dokázal především Liev   Schreiber, Daniel Craig také   zahrál svůj part slušně,   ale Liev ho o třídu   převýšil.Nečekala jsme   žádný akční náklad,   nicméně, jak už bylo níže   zmíněno, trochu gradace by   neuškodilo.
LenC2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.10.2009
Defiance je velmi silný   příběh o osudu židů za   druhé světové války velmi   dobré je herecké obsazení   hlavně Daniel Craig v roli   vůdce partyzánů co bojuje   o přežití je velmi   přesvědčivý a ukazuje jak   drsná doba byla dle autorů   se jedná o pravdivý   příběh o to je víc   zajímavější, ale i   smutnější .
rankinfitch
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.10.2009
Partyzánskej film z   2.světové války, kdy   Německo napadlo Ukrajinu v   roce 1941. Daniel Craig ve   formě a Edward Zwick v pozici   režiséra opět válí. Film   rozhodně precizní, za 80%   bez diskuzí, ale vidět znovu   ho já osobně nemusim, byť v   člověku určitě něco   nechá.
cerfik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.7.2014
Neuvěřitelný příběh   přežití více jak   tisícovky židů v   běloruských lesích od roku   1941 až do konce 2. světové   války malinko kazí v   uvěřitelnosti výkvět   šlechtěných dobře   živených hollywoodských   hvězd. Je to kvalitně   pojatý film, u kterého mi   toho ale na plné hodnocení   chybí opravdu dost a není to   nedostatek bojových scén.
curil
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.2.2011
Hollywoodsky zkreslená   představa o boji partyzánů   a osudu Židů ve východní   Evropě za druhé světové   války. Bratři Bielští jsou   některými historiky dodnes   považováni spíše za   bandity, i když zásluhu na   záchraně několika stovek   Židů jim nelze upřít.   Také závěrečná   přestřelka s nacisty mi   připadá přitažená za   vlasy. Bratři Tuvia a Zuš   emigrovali po válce do USA.   Jak by asi dopadli v Polsku   nebo Bělorusku při   poválečných antisemitských   čistkách nařízených   Moskvou?
Chrustyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.1.2011
Edward Zwick má silná   témata očividně rád a ve   svém nejnovějším filmu se   vydává do druhé světové   války, kde se opírá o   skutečné historické   události. Samotné téma   filmu není zrovna divácky   atraktivní ale i když   příběh neplyne závratnou   rychlostí, odehrává se   celý v lese a dialogy jsou   kýčovité až hamba,   překvapivě jsem se velice   dobře bavil a celý film mi   utekl docela rychle. Ani   nevím jestli to bylo tím,   že akční scény Zwick opět   zvládl na výbornou (akční   fandy ale zklame jejich malý   počet), skvělou hudbou nebo   slušnými hereckými výkony.   Hlavní je, že jsem se bavil   a snímek mě velice   překvapil.
thejduk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.5.2014
Jiný film, než na který   jsme běžně zvyklí -   většinou jde o život židů   v koncentrácích a tenhle   film z toho dost výrazně   vybočuje. Je však otázkou,   jesti tomu tak ve skutečnosti   tak bylo. Sice film ve mně   zanechal jistý dojem, als tak   vynikající zase podle mne   nebyl.
Pecik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.1.2015
Byť se jednalo o celkem   zajímavý   dramaticko-válečný film, na   můj vkus zde byl příliš   cítit jakýsi americký styl   točení těchto filmů a dost   mi to celkový pocit kazilo.   Mnohem víc se dalo zaměřit   na psychologickou stránku a   drama než na hvězdy a efekty   - ale stojí za to alespoň   jednou vidět. Už jen pro   další úhel pohledu na osudy   lidí za 2.sv. v. a hrůzy   kterými si museli projít.
Cash89
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.1.2009
Začínáme se tady všichni   nějak podezřele   shodovat...Ale je naprostá   pravda že nebýt Craiga tak   bych asi tenhle film videt ani   nechtěl...Po nevydařeném   Quantum of Solace potřeboval   Craig film který by   vynahradil neúspěch   Bondovky...Povedlo se tak   nějak napůl, tento   dvouhodinový snímek mi   připadal jako nějaký   špatný vtip o Robinu   Hoodovi, život na útěku v   lese a neustále se ohlíšet   za sebe, mi přišlo krapánek   nudné, když už se   začínala objevovat krize v   podobě dostaveného   zívání, film začínal jít   na vysoké otáčky...Skvěle   se v těch chvilkách   zobrazuje atmosféra a   prostředí druhé světové   války v běloruských   lesích...Příběh o   bratrech, kteří museli   bojovat proti nacistům, ale   zároveň i mezi sebou, a do   toho se museli starat o   další a další   utečence...A to ještě více   umocňuje tu věrnou   atmosféru...Škoda že děj   by podle mě docela   předvídatelný, dost málo   věcí mě překvapilo ale   zase na druhou stranu když   už něco překvapí tak   pořádně...V poslední době   jsem si zvykl mít ve filmech   hudbu, proto jsem ani   nepomyslel že by se tady   nějaká neobjevila, musím   říct že tohle mě na   snímku zklamalo ze všeho   nejvíc, nepostřehl jsem   kromě výstřelů ze zbraní   jiný zvuk, proto hlavně   kvůli tomuto strhávám dost   bodů...Co mě neštěstí   nezklamalo byl výkon Craiga,   který se tváři snad ještě   drsněji než v Bondovy ale co   naplat já mu to   žeru...Možná bych si   příliš vymyslel kdybych   řekl že angličtina do filmu   o ruských utečencích   opravdu nepatří, ale to uz   bych byl asi příliš velký   perfekcionista...Ale když už   je film o jednom národu tak   aŤ se tam mluví jedním   jazykem, tady se mluví   anglicky i rusky, to naprosto   nechápu...Bohužel nebýt   tento film označen jako   pravdivý válečný hodnotil   bych nejspíše kladněji...Co   se jakékoli filmařské   práce týče tak tu není   nutné ani hodnotit, je to   zvládlé velice dobře a s   velkým přehledem...No jak to   vidím já lehký   nadprůměr!!!
kali.4
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.2.2009
Tak tedy nejprve ke   zklamáním – příběh,   který negraduje a jehož   struktura je přinejmenším   pochybná, neboť mi tady   obzvlášť chyběl řádný   úvod, který by nám   představil ony bratry   Bielské (jediný z nich,   který měl skutečný   charakter a minulost vepsanou   ve tváři, byl Zus), řádný   závěr, a také mi vadil   fakt, že okolnosti   některých skutečností   zůstaly zcela opomenuty (aneb   nic se přeci neděje bez   příčiny). Je to škoda,   protože natočené je to   zručně. Zwickovy filmy mám   rád, dokážou být lehce   poetické a živočišně   akční, nechybí v nich emoce   ani odraz kruté reality a se   sentimentem v nich jsem vždy   předem smířený. Defiance   je ale jiný než Krvavý   diamant či Poslední samuraj   (že se neodehrává v   exotické zemi, to je to   nejmenší), samozřejmě je   patetický (a to docela dost),   ale není dynamický a trochu   se vleče, je zde málo akce,   hudba je překvapivě hodně   komorní a scénář, o němž   jsem mluvil v úvodu, je asi   tím nejslabším článkem.   Přesto ve Vás film vzbudí   emoce, herci jsou totiž   skvělí (samozřejmě Daniel   Craig, filmu však nejvíc   pomáhá Liev Schreiber,   který jednak Craiga, který   by bez Lieva nebyl ničím,   skvěle doplňuje, a jednak je   nejsilnějším charakterem   příběhu, dále potěší   skoro všichni „židé“ v   táboře – velmi dobří   byli např. Jamie Bell a Mia   Wasikowska), postavy se   chovají logicky a stejně tak   realisticky působí i vztahy   mezi nimi, dějiny zde nejsou   postavené na hlavu a jestli   nepotřebujete exotické   lokace a máte rádi lesní   porost a zeleň jako já,   budete nadmíru spokojeni.   Není mi ale jasné, proč   režisér experimentuje v   některých akčních   scénách (např. to trhaně   natočené přepadení   německého vysílače), když   je právě v dynamické a   nekompromisní akci   nejlepší. Celkový obrázek?   Nejslabší film, jaký jsem   zatím od Zwicka viděl.
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.11.2011
Zas židi a jejich utrpení.   Za války trpěly asi jen oni.   Prej podle skutečnosti o   které nevím nic, tak nevím   jak moc věrohodné? Jinak   Edward Zwick už natočil   lepší filmy. Nezdály se mě   moc bitevní scény, umí   lepší. A zas oceňuji, že   ukázal že i mezi sebou   dokázaly bejt židi pěkný   svině a že Ruskejm   partyzánům tak úplně o   jejich boj nešlo, to se   cení!
M.A.G.
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.5.2012
Film, od kterého jsem   očekával daleko víc.
Mám pocit, že to tvůrci   hodně zjednodušili.Nemyslím   si, že by to ti židé měli   v tom lese tak jednoduché.
Potěšil mě alespoň   Liev Schreiber.Daniel Craig   už tak moc ne.
ValaMalDoran
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.1.2009
Válečné drama o   vyhlazování židů podle   skutečné události. Skupinka   utečenců, kteří se   schovávají v lese před   němci. Na mě to působilo   strašně dlouze a nudně.   Bylo tam pár drsných scén,   které se tenkrát staly, ale   jinak jsem se nudila.
pigal
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.10.2018
Les plny nas...ych Zidov...
Film inspirovany skutocnou   udalostou,o ktorej vacsina z   nas nemala ani tusenie.Pribeh   je zbytocne zromantizovany,co   znizuje jeho vypovednu   hodnotu.Z hereckych vykonov ma   zaujal Schreiber, ktory   vzhladom k svojmu povodu hral   uprimne a dokonale sa vzil do   svojej postavy.Craig naopak   priemerny.Bojove sceny   nedoveryhodne a slabe.
Film doporucujem len   fanusikom Liev Schriebera.
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 9.1.2011
tak dobré to ani náhodou   nebylo, docela nuda, ne?   Prakticky celý film v jednom   lese a v jednom, dvou   táborech. Bylo víc než   jasné, že nakonec budou jen   souložit, rvát se o jídlo a   polemizovat nad životem.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih13336minih13336Na lovu (1980) 
Cruising n
minih82719minih82719Chlap na roztrhání (2012) 
Playing for Keeps n
minih111695minih111695Likvidátoři (2013) 
Bounty Killer n
minih98885minih98885Occamova břitva (2012) [TV film] 
Occamova břitva n
minih42833minih42833Krvavý diamant (2006) 
Blood Diamond n
minih63488minih63488Krev zmizelého (2006) [TV minisérie] 
Krev zmizelého n
minih25805minih25805Soumrak (1998) 
Twilight n
minih103026minih103026Řežba v Tombstone (2013) [Video] 
Dead in Tombstone n
minih9813minih9813Jurášek (1956) 
n
minih61491minih61491Jak jsem prožil tohle léto (2010) 
Kak ja provjol etim letom n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Krásné živé památky

04:50 - 05:15

8 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

ČT2 - Domov kunovce tečkovaného

04:50 - 04:59

8 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

NOVA - Novashopping

04:50 - 04:59

8 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

Prima - Big Man I. - Neobvyklá pojistk...

04:00 - 05:59

58 minut již uběhlo
61 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Saskia Mulder

Mulder Saskia

Příběh lásky a cti

Příběh lásky a cti
Příběh lásky a cti

Střecha pod vodou

Střecha pod vodou

Velká kapela

Velká kapela
Velká kapela

Drobínek

Drobínek
Drobínek

Naposled navštívené:
Saskia Mulder

Mulder Saskia

Příběh lásky a cti

Příběh lásky a cti
Příběh lásky a cti

Střecha pod vodou

Střecha pod vodou

Velká kapela

Velká kapela
Velká kapela

Drobínek

Drobínek
Drobínek