Cerven
ohodnotit

Ona [2k digital]

Her

Rok:
2013
Délka:
119 minut
Premiéra v ČR:
27.3.2014
„Operační systém má splnit všechna jeho přání...“

Komentáře k filmu Ona

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 19
Frolíček
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.4.2014
Váhala jsem mezi sedmičkou a   osmičkou a nakonec zvolila   vyšší ohodnocení. To co mi   na filmu vadilo, je prostě   problém můj. Já se radši   věnuji živým lidem a   počítače využívám jako   užitečné věci a ne jako   přátele. A když pak ještě   pominu Phoenixův otřesný   knír a kalhoty všech, tak   zůstane především audio   koncert, ten vizuální   trošičku pokulhává.   Scarlett má zajímavě   chraptivý hlas, dialogy byly   velmi zajímavé, velmi   vtipná byla počítačová   hra s malým a sprostě drzým   mimozemským chlapečkem. V   jednu chvíli jsem na konci   měla trochu obavy, když šli   na tu střechu, ale pak vše   skončilo v pohodě.
Zůstává jen se   poohlédnout po živém   člověku, ať je to sebevíc   těžké.
MARi0
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.3.2014
Ona
Na oslavu Nového roku k nám   přijela kamarádka mé   slečny a přivedla si s sebou   i přítele z Anglie. A ten   jen tak mimochodem zmínil,   že Her je nejlepším filmem   uplynulého roku. Takže   prostě nešlo tento snímek   vynechat, to je jasné. Jako   nejlepší film 2013 bych to   tedy rozhodně neoznačil, ale   zase na druhou stranu nebyl   špatný. V hlavní roli   můžeme slyšet Scarlett   Johanson, která nám poskytne   i úžasný virtuální sex,   což tedy bylo opravdu něco.   Mimo jiné, lidé se hodně   děsí této doby, ale co   když už nastala? Kolik z   vás někdy mělo vztah který   se odehrával pouze přes   písmenka, kdy jste se s   někým seznámili na   internetu nebo si s ním/ní   pouze esemeskovali. A něco   reálného nakonec vůbec   neproběhlo, a nebo když   proběhlo, zjistili jste že   to byla chyba přenášet to   co je mezi vámi z   nereálného světa do   skutečného. A já sám   vidím lidi na ulici   povídající si sami se   sebou, respektive s mobilem,   jako ve filmu. Lidi, co i v   hospodě a celkově ve   společnosti nemůžou opustit   online svět a mobil nechat   pro jednou doma...
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.9.2017
Zamilovat se do OS....
Tak zde musím malinko   přehodnotit, poprvé mě film   moc nezaujal, ale myšlenka a   námět + výkon J. Phoenixe   to mně zajímalo, nějak jsem   film viděl znovu a znovu a   vlastně v mnohém je trefný.   Samota je Kurva, plně se dá   pochopit i toho člověka co   se zmiluje jen do hlasu. V   době kdy se klasické vztahy   přestávají takzvaně   "nosit" řada lidí   se nechce vázat nebo mít   zodpovědnost k tomu druhému   atd. V podstatě smutný a   reálný film, který je ale   zbytečně natahovaný,   protože pan režisér zas   chtěl stříkat své cca 120   minutové ambice. Tihle   leštiči svejch ego -   ebonitovejch tyčí, by přes   ten svůj nabubřelej   egoklacek měli dostat ránu!
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.9.2017
Romantických snímků na   bázi umění je jako   šafránu a tak tento vskutku   působí jako zjevení.   Dějovým projevem je citový   vztah osamělého muže s   virtuální realitou. A ten   tkví v tom, že má v   osobním smartphonu operační   systém, který obsahuje   intuitivní bytost. Umělou   inteligenci s ženským hlasem   k nerozeznání od živé   bytosti. Projevy jsou tak   živé a zásadní, že   vznikne veliké osobní pouto,   které nakonec přejde až ve   vážný citový vztah. Když   se to vezme kolem a kolem, tak   v dnešní době při pohledu   jaké všemožné aplikace se   vyvíjejí, by to už nemuselo   být ani výmyslem. Citové   projevy jsou tak hlavní   devizou příběhu a nutno   uznat, že takto zpracované   mužské touhy a   přesvědčení snad ještě   natočeny nebyli. Po   vizuální stránce je souhra   budoucnosti s retrostylem.   Všude tzv. chytré   přístroje, ale móda a vkus   dob minulých. Tempo   vyprávění nikam nespěchá,   vše má podmanivou atmosféru   za doprovodu jemné   převážně klavírní hudby,   do které je vsazena   smysluplná filozofie   melancholického příběhu o   odcizení a vztazích mezi   muži a ženami, při kterém   vzniká otázka, kde je   hranice virtuálního   robotického pocitu a   vědomí. Dokáže umělá   hyperinteligentní bytost   povznést člověka k tak   radikálnímu citu jako je   láska? Snímek je svým   rozsahem určen snad jen pro   filmové fajnšmekry, neboť   citová stránka věci z   každičkého obrazu jenom   přetéká. Vrcholem všeho je   sex. Už jsme měli možnost   něco podobného vidět v   akčním snímku ´Demolition   Man´ (ano, ony helmy), ale   tady jde skutečně o něco   jiného. Není to však   žádný výmysl. Tak jak je   to tu prezentované dnes   skutečně existuje na   nahrávkách a jedná se o   erotickou relaxaci. Takže jak   to ukončit. Jedná se o   romantický a skutečně   citově založený artový   počin, který je jen pro   zasvěcené. Ostatní se budou   děsuplně nudit.
prvosenka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.3.2014
HER

Lidé se   čím dál tím víc stahují   do sebe, uzavírají se doma a   kontakt s okolním světem   udržují pomocí mobilů a   počítačů, sdružují se na   sociálních sítích a   vyměňují si názory   anonymně přes různá   diskusní fóra. Pomalu se   vzdalují jeden druhému a   intimita a soukromí domova   jim vyhovuje čím dál tím   více. Až najednou vztah k   počítači je mnohem   důležitější než vztah k   sousedovi nebo jakémukoliv   jinému „živému“   člověku.

A   pokud můžete se svým   počítačem mluvit a on vám   odpovídá příjemným a   nevtíravým hlasem, shání   vám potřebné informace s   chutí, s láskou, stará se o   vaše záležitosti lépe než   sebelepší sekretářka,   pomáhá za vás zařizovat i   věci, na které si sami   netroufáte, je to mnohem   lepší než se hádat doma s   manželkou. A když   virtuální partnerka projeví   touhu pochopit lidský život,   lidské city, možná   zatoužíte stát se jí   milým průvodcem po světě   lidí. Najednou si   uvědomíte, že bez ní už   nemůžete žít. Otázka je,   co z tohoto nezvyklého vztahu   může vzejít.

Já myslím, že ze vztahu   Joaquina Phoenixe a tajemného   hlasu Scarlett Johansson se   narodil docela zvláštní a   mimořádně zdařilý   snímek, který upoutá   originálním námětem i   povedeným zpracováním.   Možná by filmu slušela   kratší stopáž, ale i tak   je to milé překvapení,   které si zaslouží vysoké   hodnocení.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.9.2016
Evolúcia ide ďalej
Niekde sa to označuje aj ako   čiastočne komédia. Nie, nie   je to zábava. V podstate to   nie je ani nejako výnimočný   film, je to vlastne taká   dráma, možno romantická.   Čo je to hlavne a čím je   hlavne, to vizionárskym   dielom. V globále je film   zdĺhavý priemer ba až nuda,   čo však mrazí je tá   vizionárska predpoveď, akým   smerom sa bude uberať   ľudstvo. Namiesto   prirodzeného kontaktu, ho   nahradí kontakt umelý.   Skutočne ma desilo, že   človek sa buchne do   operačného systému, a   ostatní naokolo to berú   normálne. Ale dnes už je to   predo dvermi, dnes už to   nepríde nejako zvláštne,   síce možno by sme si ťukali   na čelo, ale už by sme asi   nevolali do bičice. Film je   vízia, nie však utópia, ako   dopadne čoskoro naša   fejsbukovská generácia. Ale   nevadí, v láske a vojne   neexistujú pravidlá a stále   lepšie milovať sa so   strojmi, ako napríklad   válčiť. Avšak znepokojivé   a desivé otázky sú tu   nastolené
mat.ilda
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.1.2014
Jen doufám, že se k   podobným zhovadilostem   nedopracujeme v dohledném   horizontu, protože dostat   kopačky od OS, po vztahu se   vším všudy, by mohlo být   hodně traumatizující...   nicméně, od léčby   osamělosti jsem čekala víc,   než jen ustálenou křivku   vzruchů, uspokojení i   zklamání, jako by si každý   myslel, že sci-fi vztahovka   musí být odemočněná, mimo   jiné Spike Jonze použil na   můj vkus hodně verbální   vaty, ne nepodobné žvástům   na volných diskuzích, s tím   rozdílem, že je nechal   zaznívat v reálném světě.   Celkově jsem z romantického   vykřičníku, adresovanému   všem počítačově   gramotným, na rozpacích, v   podstatě mně nic nevzal, ale   bohužel také nedal, když   nepočítám skvělý   virtuální sex, úžasný   Scarlettin hlas, znechucení   Phoenixovým knírem a   zděšení z univerzálních   kaťat s vysokým pasem... na   jedno zamyšlení ok, podruhé   bych se asi cukala... Send.
T2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.7.2018
║Rozpočet   $-miliónov║Tržby USA   $21,236,913║Tržby   Celosvetovo $22,200,000▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   //počet predaných kusov ║   Tržby za predaj DVD v USA   //počet predaných kusov ║   Joaquin Phoenix excelentne   strhne svojím výkonom v love   story s OS-Samantha(Scarlett   Johansson), originálne,   pôsobivé /80%/
karlosphonic
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.1.2014
Nejchytřejší film roku
Pryč jsou doby,kdy lidé   měli k sobě blíž.Stavíme   zbytečně mezi sebe   neviditelné opony,neustále   se stresujeme,že něco   pokazíme,že nejsme dost   dobří a když něco   pokazíme,neumíme o tom   mluvit,protože by mohl nastat   konflikt.Tak raději neustále   civíme do pc,do   mobilů,protože se chvíli s   tím elektronickým plastem   cítíme šťastni.Jsme   šťastni a uzavřeni v našem   miniaturním   světě.Nevnímáme živé   lidi,kteří okolo nás   prochází,nevnímáme naše   nejbližší,kteří si   chtějí povídat,nevnímáme   naše děti,kteří si   chtějí s námi   hrát,nevnímáme naše   mazlíčky,kteří chtějí   pohladit.Vytváříme si vztah   k neživé věci.Co když ale   tento vztah k operačnímu   systému přeroste ve vztah   romantický?Ne,to není vtip!O   tom pojednává   romantický,nesmírně chytrý   a krásný film Her,který je   nominován na letošního   Oscara.Her poukázal velice   vkusně a neokázale na vůbec   největší problém   civilizovaného   světa.Zážitek plný emocí   pro lidi,kteří vnímají   okolí nejen povrchně.
mikee007
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.10.2014
Koncert
pro Joaquina Phoenixe v   hlavní roli a Spika Jonze v   roli režiséra a   scénáristy.
Snímek,   který začíná jako další   z nudných psychologických   dramat , ale pak vás   nenásilnou formou donutí se   dvě hodiny usmívat. Ne se   válet po zemi v křečích,   nebo se plácat do kolen,   prostě se jen usmívat. Když   jsem film dokoukal, řekl jsem   si, že tenhle scénář si   PROSTĚ ZASLOUŽÍ OSCARA, až   později jsem zjistil, že ho   doopravdy získal a věřte   mi,že opravdu o zásluze.   Druhého by si zasloužil   Joaquin Phoenix, protože jeho   výkon je prostě skvělý.   Zamilovanost do operačního   systému, kterou mu   předpisoval scénář zahrál   opravdu dokonale.
A co   víc? Snímek vás nejenže   pobaví, ale ještě dlouhou   dobu po zhlédnutí vás nutí   o něm přemýšlet.
"Ona" je pro mě   nejpříjemnějším   překvapením za posledních   pár měsíců.
Ostrovan
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.9.2014
Tak jestli byla tohle komedie,   pak bychom do komedie mohli   zařadit půlku dramat.
Nevtíravě a nenásilně   snímek přináší řadu   otázek, na něž naštěstí   neodpovídá. Kromě toho   předává naprosto autenticky   prožívání hlavního   hrdiny. Máme s ním jako   diváci depresi, přichází   na nás s příchodem OS jaro   a upadáme zpět do   melancholie, když se věci   přestanou zdát tak   růžové, jako ještě před   pár dny/týdny byly. Herecký   výkon Joaquina Phoenixe si   bezpochyby zaslouží   uznání!
Určitě   nedoporučuji koukat na film,   pokud už se vám klíží   víčka při pohledu na logo   WB, ale jinak byste JI neměli   minout.;)
ponorka.bary
Hodnocení:
Přidáno: 5.4.2014
Virtuální svět nás již   jednou nebude pouze bavit,ale   i vychovávat,zamýšlet se   nad sebesamým,rekapitulovat   své chyby,poučit se z nich a   jít v životě   dál.Originální a nevšední   námět,vizuální herecký   koncert J.P.,audiofonický   koncert S.J..To je film Her.
majkronyk
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.10.2017
Konečně jsem se dostal k   tomuhle filmu a musím říct,   že to nebyl ztracený večer.   Film je to sice v podstatě   obyčejný, ale má poměrně   dost hlubokou myšlenku.   Lidstvo jednou nějakou   umělou inteligenci vytvoří   a ta dojde k jednomu ze dvou   názorů. Buď, že tu nemá   co pohledávat a tak odejde   někam pryč a nebo, že   lidstvo je tak nebezpečný   pro celej vesmír, že je   potřeba ho rychle vyhladit.   Tenhle film se naštěstí   zabývá tou první myšlenkou   a i když mě trochu zmátl   konec, kdy to vypadalo, že se   mu to všechno jen zdáloé,   tak jinak to bylo celkem   ucelené a fakt dobré.   Rozhodně hodně zajímavé.
adam75
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.4.2016
..Chris Pratt měl ty kalhoty   zapnutý skoro u krku..masakr   :-) jinak docela dlouhý film   o vztazích mezi lidmi, mezi   počítači, kteří se   chovají jako lidi..no   určitě k zamyšlení.. asi   bych byl radši, kdyby   Samantha (Scarlett s tím   svým chraplákem) byla   skutečná, ale to už by byl   jinej film...
zeus12xy
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.9.2014
Tak nevím,no.
Těšila jsem se a čekala   víc. Né že by to bylo   špatný. Ale DVĚ HODINY   koukat na něco, co by se   vešlo do 60 ti minutové   rozhlasové hry? Na Fénixův   knír, kalhoty do pasu a   kostkovanou košili - oděv,   který nesundal ani na pláži   - se už nějak nedalo   koukat;-) a ta rozvleklost   byla únavná.
uodevr
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.2.2014
Jasná desítka, už jenom za   tu nadgalakticky úžasnou   sexuální scénu. Jsem pevně   přesvědčen, že krásněji   a bezchybněji se už nikomu   tento akt natočit nepodaří.
BOURQUE
Hodnocení:
Přidáno: 10.8.2018
Dokonalá PC love story a to   zo všetkých strán.   Originálny a perfektne   natočený scenár „z   neďalekej budúcnosti“,   ktorý je aj bravúrne   režírované. Na prvý   pohľad naproste jednoduchý   dej, ktorý však v sebe nesie   neskutočne veľa komplexných   myšlienok a otázok zo   „skutočného Života“.   Výkon J. Phoenix je bravúrny   a áno, do S. Johansson sa dá   zamilovať aj vtedy, keď ju   nevidíme len počujeme.   Herecký performance   „vedľajších“ postáv je   tiež bezchybný. Jedno je   isté – chcem to vidieť   znovu a ponoriť sa ešte   hlbšie do príbehu a do   listov pána Theodora .   Osobné hodnotenie: 91%
emma24
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.9.2014
Ona
Poselství, které vyznívá   téměř po celou dobu z Her   je zcela jasné, ale já   dlouho neviděla sci-fi   žánr, který by mě tak   chytnul za srdce a zadřel se   mně pod kůži. Tu komedii   bych asi vynechala, protože   já jsem byla celou dobu   spíš strašně smutná a   byly momenty, kdy jsem byla   vnitřně rozervaná víc než   Theodor. Velmi inteligentní   sonda týkající se našich   životů a jak už tady píše   uživatelka Daji, každý má   možnost si pro sebe něco   odnést a tak i já si   odnáším................
JBZ
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.2.2014
erotika
uzasny eroticky sceny :-)   tohle se fakt malo kdy vidi   (posloucha) :-) Uzasny napady,   hlavne ten s tou mrtvou kockou   :-)

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih111811minih111811Batman vs. Superman: Úsvit spravedlnosti (2016) 
Batman v Superman: Dawn of Justice n
minih11819minih11819Májové hvězdy (1959) 
Majskije zvjozdy n
minih80939minih80939Sket (2011) 
Sket n
minih37074minih37074Zvrácený (2002) 
Irréversible n
minih110985minih110985Resident Evil: Poslední kapitola (2016) 
Resident Evil: The Final Chapter n
minih71115minih71115Zobani (1993) [TV film] 
n
minih54861minih54861Mučedníci (2008) 
Martyrs n
minih38380minih38380Protivný sprostý holky (2004) 
Mean Girls n
minih25338minih25338Kouř (1990) 
kouř n
minih113436minih113436Equalizer (2014) [2k digital] 
The Equalizer n


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
David Kaldor

Kaldor David

Petr Pouchlý

Pouchlý Petr

Rob Neukirch

Neukirch Rob

Dana Morgan

Morgan Dana

Šaráda

Šaráda
Šaráda

Jiří Štancl

Štancl Jiří

Tatínek

Tatínek

Fred Feast

Feast Fred

Halfweg

Halfweg
Halfweg

Naposled navštívené:
David Kaldor

Kaldor David

Petr Pouchlý

Pouchlý Petr

Rob Neukirch

Neukirch Rob

Dana Morgan

Morgan Dana

Šaráda

Šaráda
Šaráda

Jiří Štancl

Štancl Jiří

Tatínek

Tatínek

Fred Feast

Feast Fred

Halfweg

Halfweg
Halfweg