Cerven
ohodnotit

Operace Rudé moře

Hong hai xing dong

Další název:
Operation Red Sea
Žánr:
Země:
Rok:
2018
Délka:
142 minut

Komentáře k filmu Operace Rudé moře

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 2
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.8.2019
Dante Lam nám servíruje   další akční jízdu,   tentokrát údajně podle   skutečných událostí.   Nevím jak to bylo doopravdy,   ale máme tady agitku na   armádu z velké soudružské   Číny! Čínský voják je   nezničitelný, ale kouká se   na to celkem dobře.   Ťamanská armáda týhle   ohromný země udělala velký   kroky dopředu a může směle   konkurovat jinejm moderním   armádám ve světě. Samotný   film je akční, moderní   jízda se solidními triky a   technickou stránkou, mnohdy   ale vzdálená realitě! Zas   kdy uvidíte válečnej   akčňák, kde ťamani kosej   arabáše?! Takže kamarád   Číny nejsem, jejich   propagandu a porušování   lidských práv neschvaluji a   X dalších věcí, ale pokud   se chcete cca 140 min.   slušně odreagovat, tak zde   můžete. Krví pan Dante Lam   rozhodně nešetří - 70%.
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.3.2021
Rydley Scott se snímkem '   Černý jestřáb sestřelen'   (2001) či Michael Bay se   snímkem '13 hodin: Tajní   vojáci v Benghází' (2016)   dostali filmovou odpověď od   čínských tvůrců a to   stejným akčně zběsilým   měřítkem v oblasti dojmu   jakoby nekonečného   bojiště. A je na co se   koukat. Takže tu máme   fiktivní republiku a v ní   námořní pěchotu PLA s   úkolem zahájit záchrannou   operaci ohledně rukojmí,   čímž započne boj s   povstalci a terorismem. A co   tato čínská námořní   pěchota dokáže je nám   představeno hned v prvních   minutách snímku, kdy   provádí zásah proti   somálským pirátům, kteří   na volné moři přepadli   obchodní loď. Když se   podíváme na celý koncept   námětu, v podstatě se   jedná o totéž, co je k   vidění v dnes již   klasickém snímku 'Námořní   pěchota' (1990), který je   dnes už bohužel   pozapomenutým. Tento   čínský válečný akční   film má viditelně velký   rozpočet a že prý má za   cíl apelovat na vlastenectví   čínských diváků, čímž   jakoby navazoval na snímek   'Čan lang' (2015) ve snaze   ukázat čínskou vojenskou   zdatnost a statečnost   čínské armády. Ach ta   politika. Jakoby u výše   zmiňovaných snímků   hollywoodských nešlo o   totéž. Takže žádné   zbytečné řeči, žádné   zbytečné rozjímání, jde   se okamžitě do akce, která   skončí až po dvou   hodinách. Kulky sviští,   výbuchy ohrožují,   vojenští hrdinové se   střemhlav vrhají do spárů   osudu a plně ukazují své   schopnosti. O   přesvědčivosti samozřejmě   jako obvykle vznikají   pochybnosti, ale o to tady v   žádném případě přece   nejde. Akce, akce a zase jen   akce v rámci ryze zběsilé   akční zábavy. nic víc, nic   míň. Akčně válečnou   zábavnou formu splňuje   dokonale a to je to   nejhlavnější. Fanoušek   akčních filmů má tímto   doslova žně. Pro ostatní   už bude snímek hodně   monotónní a zbytečně až   moc dlouhý. Zapomenout na   postavy, jejich charaktery,   nějaká osobní drama či   ještě stále populární   milostnou etudu. Tohle je ve   své žánrové oblasti film   pro opravdový chlapy.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Gene Barry

Barry Gene

Cliff Hokanson

Hokanson Cliff

Alec McCrombie

McCrombie Alec

Russ Bender

Bender Russ

Diane McBain

McBain Diane

Naposled navštívené:
Gene Barry

Barry Gene

Cliff Hokanson

Hokanson Cliff

Alec McCrombie

McCrombie Alec

Russ Bender

Bender Russ

Diane McBain

McBain Diane