Cerven
ohodnotit

Komentáře k filmu Outsider

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 2
martin.stusak.9
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 2.12.2019
Zajatec japonských ostrovů v   době po druhé světové   válce. I tak jednoduše by se   dal nazvat snímek   pojednávající příběh o   tom, kterak se americký   voják v japonském zajetí   Nick Lowell stane členem   Yakuzy a co mu takové   rozhodnutí přinese.   Pozoruhodné je, že se o něm   vůbec nic nedozvíme. Co   dělal v době války, jak se   do vězení dostal, prostě   nic. Jen střemhlav skočíme   do jeho osudu těsně   předtím, než zachrání   spoluvězni život, který   právě má shodou okolností   co do činění s Yakuzou. A   tak se alespoň dozvíme, jak   se do ní dostal. Klasický   mafiánský příběh se však   ale očekávat nedá. Ve velmi   pomalém až nudnému tempu se   s námětem jakoby spíše   experimentuje. Po dějové   stránce však scénář nic   originálního v podstatě   nepřináší. Jen obyčejná   válka gangů a to je vše. A   to ve dvou hodinách   stopáže. Lecjaká moralizace   či filozofování se ztrácí   v nedohlednu. Oni i ty dialogy   vyznívají dosti prázdně.   Spíše televizní inscenace s   větší výpravou, která po   divácké stránce v podstatě   nic nepřináší. A na to je   dvouhodinová délka   skutečně přehnaně moc.
PROCESOR
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.7.2019
PROCESOR!
Snímek nabízí pohled do   zákulisí jakuzy a to   několik let po válce. Je zde   hezky vykresleno, jak to v   takové „rodině“ chodí a   co znamenají pojmy, jako je   autorita, disciplína,   tradice, hierarchie,   fanatismus v reálu. Sekání   nejen malíčků před šéfy.   Leto svoji roli zvládnul   velmi dobře a jeho mrazivý   výraz sem mu uvěřil. No ono   se prosadit v jakuze bude   chtít určitě něco víc,   než jen drsnej „kukuč“.   A i když je to magor co má   za sebou nejen druhou   světovou, ale i jejich   kriminál, pořád se nemůžu   ztotožnit s tím, že by se   do jejich organizace dostal   tak rychle, navíc tak krátce   po válce. (je skoro deset let   krátká doba na zapomnění   hrůzy války?) Nicméně film   má napětí a já byl   spokojený.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Linda Buckley

Buckley Linda

Josef Maršál

Maršál Josef

Demián Bichir

Bichir Demián

Zvonokosy

Zvonokosy
Zvonokosy

After the Storm

After the Storm
After the Storm

Naposled navštívené:
Linda Buckley

Buckley Linda

Josef Maršál

Maršál Josef

Demián Bichir

Bichir Demián

Zvonokosy

Zvonokosy
Zvonokosy

After the Storm

After the Storm
After the Storm