Cerven
ohodnotit

Obsah filmu Paní Miniverová

 
Melodrama z prostředí domácí fronty, natočené jako demonstrativní morální podpora Velké Británie. Děj otevírá textový titulek: „Příběh středostavovské rodiny začíná létem 1939, kdy slunce zářilo na bezstarostné, šťastné lidi… Anglie, jež měla záhy zoufale bojovat za svůj způsob života i existenci samotnou." Válečný film bez jediné bojové scény!
Námětem (melo)dramatu Paní Miniverová se stal román Jan Strutherové, který sestavila ze svých novinových povídek z období 1938 a 1939. Scenáristé z něj čerpali prostředí a atmosféru předměstského života středních vrstev, také některé postavy a jejich charaktery, nikoli však zápletku filmu, jež je...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

curil
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.4.2010
Film ve své době vyjadřoval především velkou   solidaritu Spojených států amerických s   britskými spojenci. Mě nejvíce zaujala scéna,   kdy přes hluk padajících bomb a navzdory k   vlastnímu strachu matka předčítá svým dětem   během ničivého bombardování "Alenku v   říši divů".
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.8.2008
Vynikající drama!
I když to asi není s ohledem na FDB příliš   slušné, moc se omlouvám, ale fakt, že jsem   viděla tento skvělý film, mi vytanul v mysli   při "listování" na imdb.com,   spěchám tedy na náš web napravit nedostatek a   tento film ohodnotit:-)) Myslím, že nepotřebuje   žádný další komentář, je to filmová   legenda, jejíž poselství ukazující divákovi,   jak moc může válka poznamenat šťastný život   obycčejných lidí a naprosto jim změnit   život...Greer Garson v hlavní roli byla naprosto   skvělá, jestli mne paměť neklame, v českém   dabingu ji výborně namluvila Zlata Adamovská.   Domnívám se, že tento film by měl být na   televizních obrazovkách rozhodně častěji,   neboť má skutečně hlubokou myšlenku.
clara.bow
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.1.2007
Paní Miniverová
Výborný film,válečné drama u něhož se   naprosto nenudíte.Skvělé herecké výkony.   Viděla jsem i pozdější TV zpracování z roku   1960, ale nedosahuje toho, co již bylo natočeno.   Odemne pochvala coby diváka za přístup   režisera k danému ději, a lidským osudům.....


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Marta H. internet zahraniční zdrojPaní Miniverová (1942)Paní Miniverová (1942)Marta H. internet zahraniční zdroj
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
 Pixel Playground Inc.

Pixel Playground Inc.

Kateřina Peřinová

Peřinová Kateřina

Georgina Rawlings

Rawlings Georgina

James Thatcher

Thatcher James

Jennifer Lyons

Lyons Jennifer

Breanna Wing

Wing Breanna

Naposled navštívené:
 Pixel Playground Inc.

Pixel Playground Inc.

Kateřina Peřinová

Peřinová Kateřina

Georgina Rawlings

Rawlings Georgina

James Thatcher

Thatcher James

Jennifer Lyons

Lyons Jennifer

Breanna Wing

Wing Breanna