Cerven
ohodnotit

Pašerák

The Mule

Rok:
2018
Délka:
116 minut
Premiéra v ČR:
21.3.2019

Komentáře k filmu Pašerák

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 13
PORTER
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.4.2019
Úžasný film na to kolik mu   je let a režírovat a   zároveň si střihnout   hlavní roli,humorný hlášky   výborný,černoch s píchlým   kolem který si neví rady,   skvělá scéna,drsný Clint i   ve velmi pokročilém věku   výborný .
Venom_TomHardy
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.4.2019
Pašerák je současně i   pozoruhodnou hereckou   příležitostí pro   představitele titulní   postavy. Clint Eastwood se   tedy objevuje před kamerou i   za ní (jak jsme u něj za   čtyřicet roků zvyklí) a   opět dokázal naservírovat   líbivý mix, který si   užijí jak ryze popcornoví   diváci, tak ti, kteří od   filmu očekávají něco   více, než jenom zábavu.   Jediné, co by se mu dalo   vytknout, je občasný vývoj   některých událostí, což   jde za scenáristou. A fakt,   že i po tom dvanáctiročním   skoku vypadá Clint pořád   stejně. To jde za maskérkou.   Nicméně to nelze brát jako   nějaké veliké prohřešky,   kvůli kterým by bylo nutné   výrazně snížit hodnocení.
brran56
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.5.2021
Naprosto se shoduji s   hodnocením recenzenta s   už.jm."Porter"jen   bych se opakoval, možná   tento film neocení mladá   generace,že zde netečou   proudy krve a je málo   akční,ale za mě hodně   povedený film k   zamyšlení,ve kterém   ztvárnila hlavní roli   legenda navíc v úctyhodném   věku.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.8.2019
Kterak se 80. letý stařík   snaží zachránit svoji   tísnivou finanční situaci.   Film založen na skutečném   příběhu válečného   veterána Leonarda Sharpa,   který byl v roce 2011   zadržen během   vyšetřování převozu   nákladu drog v hodnotě 3   milionů dolaru. Není   překvapením, že se této   látky chytl právě Clint   Eastwood a s ohledem na jeho   věk už vůbec nemůže být   překvapením, že se sám   chopil hlavní role. A tímto   počinem dokázal, že ještě   na to stále má. Interpretace   příběhu byla historický   pochopitelně změněna, ale   důvod zůstal stejný.   Příběh sice nenabízí nic   nového, ale Clint Eastwood   celý projekt svým viděním   obohatil svou laskavostí a   upřímnosti. Děj se po celou   stopáž veze ve stejné   atmosférické rovině. Ani   drama, ani art, ani syrový   realismus. Zkrátka něco mezi   tím vším. Koncert filmu je   však nádherný. Clint   Eastwood ztvárnil typického   představitele své generace.   Muže, který si myslí, že   ve svém životě hodně   dosáhl. Jak v práci, tak i   své rodiny. Ale až na prahu   smrti si uvědomí, co   všechno mu uniklo a pokusí   se o usmíření. Jako   rodinné drama snímek začal   dobře, ale v této koncepci   nejde dál. Netrvá dlouho a   jde se čile k věci daného   námětu. Jenomže to   tentokrát nějak přichází   až moc brzo. Divák se   nestačí pořádně rozkoukat   a pochopit, co že se to   vlastně kde děje, a už   sleduje hlavní postavu   jedoucího v autě, jak něco   někam převáží a jak je na   každém kroku hlídán.   Tohoto nenadálého vpádu je,   jinak v pevném zpracování,   krapet škoda. Snímek dává   Eastwoodovi dostatek prostoru   pro sebevyjádření, což,   jak už ze zkušeností víme,   není pro diváka vždy   zábavnou hodnotou. Má to   svůj limit z hlediska   konceptu a příběhu chybí   překvapení. Možná je to   špatně, možná je to i   dobře. Každopádně   Eastwoodův styl je patrný a   rozhodně ne nezajímavý.
charlie1612
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.10.2022
Film mě celkem překvapil   svoji autenticitou a   zjištěním, že mí   hrdinové opravdu stárnou.
Přes pomalejší tempo   nám film nabízí příběh   starého člověka, který se   přes handicap svého stáří   dokázal vyrovnat s   nástrahami daleko   rafinovanějšího světa. A   vyřešil jej v podstatě   nejlépe, jak v dané situaci   mohl.
topipig
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.8.2019
Dědula Eastwood i ve v svém   vysokém věku pořád   dokáže natočit kvalitní   film, řádně ho po svém   vygradovat a zároveň si   zahrát i hlavní roli, kterou   mu prostě žerete. Bravo   mistře! Pašerák je   klasický Clintův rukopis,   zde naráží na moderní dobu   internetu a mobilů a také na   hlavní funkci rodiny, jakou   by měla plnit. To vše je   zabalené do příběhu o   dědkovi, který celý život   pěstuje lilie, o svou rodinu   se nestará a když zkrachuje   jeho zahradnická práce, dá   se na dráhu převozníka   drog. Ve filmu nechybí jeho   klasický jemný humor,   narážky na novodobý   systém, ani vypjaté   emotivní chvíle. Filmy   Clinta Eastwooda mají pořád   čím diváka oslovit a to   mám na jeho dílech strašně   rád.
T2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.4.2019
║Rozpočet   $50miliónov║Tržby USA   $103,804,407║Tržby   Celosvetovo $170,604,407▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   ║ Tržby za predaj DVD v USA   ║ Clint Eastwood stále   udivuje aj v takomto   pokročilom veku. Starý   umenení frfloš mu sedí, dá   sa to zaradiť svojou   vychcanosťou ku Gran Torino.   Miestami fakt to dosť dobre   sype, frky, hlášky. Dokáže   pobaviť. /75%/
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.7.2021
Upřímně s tímhle filmem   jsem si dával načas, jasný   Clint je zárukou vždy aspoň   určité kvality, ale bylo   jasné, že film nebude   akční, krimi, thriller plný   přestřelek a napětí. Je to   pomaleji plynoucí snímek o   starém muži, který nemá   dobré vztahy s rodinou a ani   moc peněz. Vše se začne   měnit když dostane nabídku,   aby něco převezl. Earlovi se   začne měnit život, peníze   nejsou problém, vztahy v   rodině se zlepšují, ale   bohužel smyčka se utahuje.   Jasný film mohl být o něco   kratší, nějaká   akčnější vsuvka by se asi   hodila, ale Clint Eastwood si   to natočil jak chtěl on a   film to není špatný.   Chvílemi smutný, jindy   vtipný, tu zas umí   překvapit. Není to snímek   pro mně TOP, ale nelituji   čas s ním strávený - 65%.
PROCESOR
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.8.2019
PROCESOR!
Když si odmyslím respekt k   Mistrovi a úctu ke stáří   tak sleduji jen průměrný   snímek o tom, jak vytížený   tatík přišel pozdě na   svatbu, vlastně nedorazil…A   pak už zbývá jen melodrama,   co jsme vše za život   nestihli a chtěli, a   usmíření s rodinou, to mi   přijde , jako omlouvám se   hodně kýčoidní. Takže se   snímek snaží ždímat emoce   z toho co se už nedá   stihnout, manželka umírá a   tu přichází usmíření a   dál už nebudu   spoilerovat….Prostě mi to   přijde umělý vykalkulovaný   a to já nemám rád.
PS-Jinak sem rád, že   stařík trojku přežil už   sem se začal bát, teda ne   že bych mu záviděl, no i   když…)
Barney94
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.3.2019
Na svůj věk je Eastwood   docela čilý, což je   samozřejmě dobře. Když   jsem slyšel o jeho dalším   filmu, těšil jsem se.   Nakonec to bylo jiné než   jsem očekával. Akce tam bylo   poskrovnu a ty vztahy s   rodinou tam byly vylíčeny   poněkud neslaně. Na druhou   stranu se mi líbila povaha   staříka.
MildaX
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.6.2019
Pomalé tempo odpovídá   stáří Clinta Eastwooda.   Kdyby to bylo moc rychlé, tak   by to nezpůsobilo moc   uvěřitelně. Tentokrát ale   zůstal trochu za   očekáváním.
POMOthy
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.12.2018
Odstátý čajíček o páté   bez potřebného dramatického   drajvu. Zajímavý pouze   Eastwoodovou osobností a jeho   staříkem s diskutabilním   charakterem, který se coby   manžel, táta a děda   zasnaží vylepšit vztahy v   rodině. Tato rovina   nepřináší nic silné a už   vůbec ne originální, a   thrillerová linka s   pašováním působí v rámci   současných žánrových   standardů sice sympaticky   starosvětsky, ale nestrhne.   Záporáci nejsou dostatečně   scary a o našeho “hrdinu”   se v ohrožení z jejich   strany zas tolik nebojíme.   Možná i proto, že by skoro   nikomu v jeho příběhu   nechyběl.
corea
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 5.6.2019
Kdyby film nebyl spojen se   jménem Clinta Eastwooda,   neštěk by po něm ani pes.   Jak sleduju ovace mnoha lidí,   hodnotí Mistra, nikoliv   konkrétní snímek. Ten je   objektivně ubohý; dlouhý,   nudný a tupý. Oficiální   popis vzbuzuje dojem   napínavého a lidského   příběhu, a nic z toho se   nekoná. Stařičký   šmatlající Clint vozí   pytel/pytle nejasného obsahu,   nejspíš někde mezi Nevadou   a Dakotou, protože   největší napětí je, zda   nedostane za volantem   nadměrný třes nebo   břichabol. A tahle dějová   linka je už doplněna pouze   jeho moudry o důležitosti   rodiny, pro kterou všechno.   Jeho filmová bývalá stará   je z gruntu hodná ženská,   která ho dupe, že dost   nevydělává a není/nebyl   doma. Že se málokomu povede   home office, to z gruntu   hodné ženské nezajímá. Na   milost ho spolu s dcerou   vezmou až poté, co do nich   začne sypat drogové peníze.   Tak super, máme se rádi. Že   Clint vypadá na svých 90,   jeho manželka střelím na   50, a dcera jde zrovna na   vysokou, je už jen   potvrzením země neomezených   možností. Tím jsem pojal   většinu filmu, zbývá jen   pár hlášek, které   někteří oceňují, jako že   je vtipný a cool a stále   svůj. Opravdu si myslíte,   že by si normální americký   stařík pouštěl takhle hubu   na špacír, jako by žil   posledních čtyřicet let na   Měsící a nevěděl co se   děje? Vážně? Kdyby neměl   za prdelí filmový štáb a   jeho afroamerický protějšek   neměl scénář, za   označení "negr" by   ho v té poušti už klovali   supi.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih27782minih27782Erin Brockovich (2000) 
Erin Brockovich n
minih132285minih132285Gangster Ka: Afričan (2015) 
Gangster Ka: Afričan n
minih4008minih4008Bílá paní (1965) 
Bílá paní n
minih29866minih29866Blade II (2002) 
Blade II n
minih73461minih73461Lajka (2017) 
n
minih154025minih154025X-Men: Dark Phoenix (2019) 
Dark Phoenix n
minih12013minih12013Maratónec (1976) 
Marathon Man n
minih33931minih33931Prezidentův muž (2000) [TV film] 
The President´s Man n
minih42971minih42971Okamžik zlomu (2007) 
Fracture n
minih56192minih56192Invictus: Neporažený (2009) 
Invictus n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Události (1993) [TV pořad]

19:00 - 19:56

35 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

ČT2 - Vltava, naše řeka

19:30 - 19:40

5 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

NOVA - Televizní noviny (1994) [TV po...

19:30 - 20:20

5 minut již uběhlo
45 minut zbývá do konce

Prima - Hlavní zprávy (2020) [TV pořad...

18:55 - 19:40

40 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Milan Kuchynka

Kuchynka Milan

Já, Tonya (I, Tonya)

Já, Tonya
I, Tonya

Ctibor Turba

Turba Ctibor

Druhý život (Druhý dych)

Druhý život
Druhý dych

Sedmá velmoc (Le 4-éme pouvoir)

Sedmá velmoc
Le 4-éme pouvoir

Linka 158

Linka 158
Linka 158

Christina Eleusiniotis

Eleusiniotis Christina

Zdena Kučerová

Kučerová Zdena

Richard Francis-Bruce

Francis-Bruce Richard

Volání svobody (Cry Freedom)

Volání svobody
Cry Freedom

Naposled navštívené:
Milan Kuchynka

Kuchynka Milan

Já, Tonya (I, Tonya)

Já, Tonya
I, Tonya

Ctibor Turba

Turba Ctibor

Druhý život (Druhý dych)

Druhý život
Druhý dych

Sedmá velmoc (Le 4-éme pouvoir)

Sedmá velmoc
Le 4-éme pouvoir

Linka 158

Linka 158
Linka 158

Christina Eleusiniotis

Eleusiniotis Christina

Zdena Kučerová

Kučerová Zdena

Richard Francis-Bruce

Francis-Bruce Richard

Volání svobody (Cry Freedom)

Volání svobody
Cry Freedom