Cerven
ohodnotit

Pilát Pontský

Pontius Pilate

Další název:
Ponce Plate
Země:
Rok:
1962
Délka:
100 minut
„Římský prefekt Judska čelí nejtěžší zkoušce v podobě rozhodnutí o ukřižování Ježíše Krista...“
Popis / Obsah / Info k filmu Pilát Pontský
Události, které vyvrcholily Kristovým ukřižováním, viděny z pohledu Pontského Piláta, státního zástupce Judeje, který odsoudil Krista k trestu smrti. Na základě biblického evangelia Jana.


Autor: Petrkey

Popis / Obsah / Info k filmu Pilát Pontský
Legenda světové kinematografie JEAN MARAIS se představuje v roli krutého prefekta provincie Judea v době života Ježíše Krista. Výpravný historický snímek nás zavede zpět do roku 26, kdy se ujal vlády v Judeji Pontius Pilatus. Mnohými označován za krutého tyrana a nepřítele židovského národa neváhal vnést do Jeruzaléma římské zástavy, což bylo vzhledem k předpisu zakazujícímu zobrazovat živé tvory provokací Židů. Nejtěžší zkouška na něj ale čekala v podobě rozhodnutí o ukřižování Ježíše Krista, čímž jeho postava navždy vešla do dějin.

Zdroj: TV Barrandov


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Pilát Pontský
Žil před téměř dvěma tisíci lety – a přesto dodnes dobře známe jeho jméno. V Letech 26 až 36 našeho letopočtu byl římským správcem provincie Judea a Židy velice utlačoval. Podle některých pramenů vydal Ježíše Krista k ukřižování, podle jiných se popravě snažil zabránit. Nakonec byl zbaven úřadu a odvolán do Říma. A jak dokládá i tento snímek, až dodnes jsou jeho činy mimo jiné i námětem k umělecké tvorbě.
V hlavních rolích Jeanne Crainová jako Claudia Procula a Jean Marais jako její manžel Pilát Pontský.
Zdroje: TV program


Autor: Veronika42

Popis / Obsah / Info k filmu Pilát Pontský
Legenda světové kinematografie JEAN MARAIS (FANTOMAS, HRABĚ MONTE CHRISTO, KAPITÁN FRACASSE) se představuje v roli krutého prefekta provincie Judea v době života Ježíše Krista. Výpravný historický snímek nás zavede zpět do roku 26, kdy se ujal vlády v Judeji Pontius Pilatus. Mnohými označován za krutého tyrana a nepřítele židovského národa neváhal vnést do Jeruzaléma římské zástavy, což bylo vzhledem k předpisu zakazujícímu zobrazovat živé tvory provokací Židů. Nejtěžší zkouška na něj ale čekala v podobě rozhodnutí o ukřižování Ježíše Krista, čímž jeho postava navždy vešla do dějin.


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama