Cerven
ohodnotit

Plivník [TV film]

Žánr:
Rok:
1990
Délka:
59 minut
„O ztřeštěných nápadech Bětky Koubové. Televizní film pro celou rodinu.“
Popis / Obsah / Info k filmu Plivník
POZOR, SPOILER

Vylíhla se kuřátka k nemalé radosti dvou sourozenců, staršího Pepana a mladší Bětky Koubových. Jedno kuře je však černé. Táta Vašek vypráví o tom, že je to plivník. Ten prý umí čarovat. Splní přání, ale ten, komu je splnil, tak ten jej musí na slovo poslouchat. A každý Plivník na sebe může vzít podobu jakéhokoliv člověka.

Vedle Koubů se nastěhuje nová rodinka, ale bezdětná. Paní Jančová s manželem Eduardem. Bětka si myslí, že právě ona je plivník. Mrká totiž jako kuře.

Táta Kouba novým sousedům ve všem pomáhá, za to jim nosí paní Jančová různé dárky. A za ty jí zase něco dává paní Koubová. Což tátu štve, protože jí dala i jeho oblíbené jídlo, škvarky, za konzervy z ciziny.

Bětka s kamarádkou honí černého kohouta, za což je jim majitelem spíláno. A to ještě Bětka obdržela od paní Jančové krásné šatičky, které odmítá. Proto je také úmyslně zničí.

Zato Pepan je dalším příjezdem Jančů nadšen, protože mu přivezli jako dárek vzduchovku. A kdyby nestřelil tatínka přímo tam, tak by si jí dokonce i užil. Trefený otec mu však zbraň odebere. Když si pak maminka zkouší paruku, není jí tato schválena. Bětka už toho má dost, a tak nalákají paní Jančovou v noci na dvorek místního hostince, kde má zmizet jak v Bermudském trojúhelníku. Milá paní Jančová výzvy uposlechne a na dvorek se dostaví...


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Plivník
Malá Bětka se trápí pro ztracené černé kuřátko. Tatínek, aby ji utěšil, vypráví holčičce pohádku o Plivníkovi a také to, že Plivník, ztracené černé kuře, na sebe mohlo vzít jinou podobu, třeba i lidskou. To je ovšem něco pro Bětčinu fantazii. Vykonstruuje si, že ztracený Plivník je jejich nová sousedka, chalupářka z Prahy, a zosnuje spolu s kamarádkou Andulkou velkolepou past, na kterou ovšem sama doplatí. V komedii pro děti i dospělé si hlavní dětskou roli zahrála Klára Jandová.


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Otázky Václava Moravce (2004) ...

12:00 - 13:00

44 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

ČT2 - Království divočiny (2008) [TV...

12:25 - 12:55

19 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

NOVA - Za pět minut dvanáct

11:55 - 13:00

49 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

Prima - Receptář prima nápadů (2001) [...

11:50 - 12:45

54 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Roy J. Ravio

Ravio Roy J.

Zygfryd

Zygfryd
Zygfryd

Naposled navštívené:
Roy J. Ravio

Ravio Roy J.

Zygfryd

Zygfryd
Zygfryd