Cerven
Chyby ve formuláři:
» Nejste přihlášeni, pro hodnocení filmů se musíte přihlásit nebo zaregistrovat.
» Nejste přihlášeni, pro hodnocení filmů se musíte přihlásit nebo zaregistrovat.
 
ohodnotit

Plný dům

O. Henry's Full House

Žánr:
Rok:
1952
Délka:
117 minut, 5 povídek
Popis / Obsah / Info k filmu Plný dům
5 povídek O. Henryho:

The Cop and the Anthem
The Clarion Call
The Last Leaf
The Ransom of Red Chief
The Gift of the Magi


Autor: Petrkey

Popis / Obsah / Info k filmu Plný dům
Pětice režisérů si rozebralo a vybralo 5 nejlepších povídek od spisovatele O´Henryho a v roce 1952 vznikl film Plný dům (O´Henry´s Full House), který by se mohl klidně vysílat ve sváteční dobu.

Je zima a tulák se snaží nechat se zavřít do vězení, kde by přečkal v teple zimu. Má smůlu, to by si pak mohl přát každý. Na ulici vidí velmi atraktivní ženu, a když ji bude obtěžovat, vězení jej nemine. Jenže zde jde o prostitutku a u ní se to bere úplně jinak.

Detektiv se nachází v psychickém stresu, zda má zatknout kamaráda z mládí, i když je podezřelý z vraždy. Některé věci není možné brát na lehkou váhu.

Mladá dívka onemocní na zápal plic a nebojuje, ale smíří se s tím, že třeba může i zemřít. Pak tu máme na druhé straně její sestru, které to vůbec není jedno a snaží se, aby sestru donutila mít chuť do dalšího života.

Dva podvodníci unesou šerifova syna a žádají výkupné. Jenže případ jim přerostl přes hlavu a poznají, že si naložili na bedra více, než unesou.

Dva mladí lidé se mají moc rádi, blíží se vánoce a jeden nemá pro druhého dárek. Žena je krásná, má krásné dlouhé vlasy a rozhodne se je prodat a muži koupit řetízek k hodinkám. Co udělá on, prodá hodinky a do dlouhých vlasů koupí hřebeny. Oba jsou dárky překvapeni, ale co, vlasy narostou, a když si muž najde a udrží práci, koupí si i hodinky.

Zajímavosti filmu: v roli tuláka se objevuje Charles Laughton. Je vynikající a přesvědčivý, prostitutka není nikdo méně známá než Marilyn Monroe, která si zde zahrála tak asi 2 minutky, a vypadá zde více než dobře, nežli začala hrát naivky…


Autor: jarda53

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama