Cerven
ohodnotit

Podruhé narozený

Dvaždy rožďonnyj

Další název:
Дважды рождённый; Dvazhdy rozhdyonnyy
Žánr:
Země:
Rok:
1983
Délka:
82 minut
Premiéra v ČR:
3/1985
„Několik dní na rozhraní života a smrti u břehů Bílého moře.“

Obsah filmu Podruhé narozený

 
Příběh se odehrává v roce 1942 a jeho hrdinou je devatenáctiletý Andrej Bulygin, venkovský chlapec od Archangelska. Pluje na lodi s dalšími vojáky a touží si v boji vysloužit medaili, jako mají Vaska a Feďa Oparinovi z jeho vesnice. V přístavu velitel města naloží na parník raněné vojáky a kapitánovi lodi dá na obranu k dispozici kulomet s kulometčíkem. Jako nabíječ a druhý kulometčík se přihlásí Andrej. Loď vypluje na Bílé moře a směřuje se zraněnými vojáky do zázemí.

Zkušený kulometčík Ogorodnikov očekává, že Němci na loď zaútočí i přesto, že je označená červenými kříži jako sanitní. Ráno zaútočí letka majora Horsta von Betgera. Potopí...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Distributor v ČR:
ÚPF - Ústřední půjčovna filmů
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
ruská
 
 
Zvuk:
mono
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Podruhé narozený >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

curil
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 3.3.2019
Snaha sovětských tvůrců ukázat válečný   film bez okázalých bitev a falešného   hrdinství vyzněla vniveč. Osamělý a   zdecimovaný voják mrazem bloudící po ledové   pláni s jediným nábojem v pušce vzdoruje   německému pilotovi vyzbrojenému kulomety a   válečnými zkušenostmi. Nováček v boji je   nakonec nad mistra, jak jinak by to mohlo v   sovětské filmu dopadnout. Jsem si vědom, že   film byl natočen v roce 1983, tehdy to natočit   ani jinak nešlo, ale našlo se i pár ruských   filmů, které se vyvarovaly obvyklému   vojenskému patosu a klišé. Např. "...a   jitra jsou zde tichá". Z těchto důvodů   film působí v dnešní době značně naivně.   První polovinu bych ještě bral, ale poslední   půlhodina sklouzává do nudy a to zvláště,   když musí být každému jasný ten šťastný   "kanec filma", aneb jak říkáme my   Sudeťáci - happy end.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Podruhé narozený (1983)Podruhé narozený (1983)Podruhé narozený (1983)Podruhé narozený (1983)
Reklama