Cerven
ohodnotit

Polární oáza

Guy X

Další název:
Neznámý vojín
Rok:
2005
Délka:
101 minut

Obsah filmu Polární oáza

 
Válka ve Vietnamu skončila před čtyřmi lety. Ronald Reagan oznámil svou kandidaturu na post prezidenta. Mezitím – vojenská základna Qangattarsa. Dávno zapomenutý vojín Rudy Spruance byl přeřazen do těchto končin nekonečného ledu, kde se zastavil čas. Armáda ale přece nedělá chyby. Jak putoval jednou vojenskou nemocnicí za druhou, a ty byly v době války plné nemocných vojáků a na úřední záležitosti nebyl tolik čas, takže se lehce stalo, že podle dokumentů vlastně neexistuje. Jedna malá úřednická chybička. Dokáže znovuobnovit svou ztracenou identitu?
Intersonic

 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

martin.stusak.9
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.2.2018
Žádná komedie, žádné drama, žádná   romantika. Zcela nenáročný příběh z   vojenského prostředí jedné základny v   Grónsku tak trochu vyznívající jako M.A.S.H.   Fanynky Jasona Biggse přitáhne jeho účast v   hlavní roli, ale nic zvláštního se očekávat   nedá. Určité zábavné dějové charakteristiky   tu sice jsou, ale jinak film působí cela   odpočinkovým dojmem na běžné nedělní   odpoledne.
gotop
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.9.2008
Tento film jsem si pustil s očekáváním   bláznivé vojenské komedie, k tomuto   přesvědčení mě vedlo i obsazení Jasona   Biggse(známého především ze série Prci prci   prcičky) do hlavní role. První tři minuty to   tak i vypadalo, ale pak už
rozhodně ne.   Čistokrevná komedie to určitě není, ale je   velmi těžké vystihnout žánr tohoto skvělého   filmu, možná by se dalo říci, že je to   komediální mysteriózní psychodrama.

Jinak   ten, kdo u Intersonicu(firma, která Polární   oázu v ČR distribuuje) píše obsahy na obaly   film zřejmě neviděl, protože oficiální   popiska je nesmysl.Desátník Spruance, který byl   převelen na Hawaii je omylem poslán do odlehlé   základny v Grónsku kam měl jít desátník   Petterson a ten zas na Hawaii. Hned po   přistání, když ho napadne roj moskytů ztratí   Spruance známku. Když se probere, zjišťuje,   že se ocitnul na základně Quangattarsa, které   velí plukovník Woolwrap a protože byl   očekáván desátník Petterson a on se nemůže   nijak prokázat, tak ho za něj všichni   považují. Jen jediná osoba na základně ví,   kdo je - seržantka Tealová(kterou skvěle hraje   Natasha McElhoneová), ale té se   Spruance(považovaný za Pettersona) líbí a   nechce aby odešel, tak to nikomu neřekne.

Ale   nemyslete si, že ten Guy X/Neznýmý vojín z   alternativních názvů filmu je náš   Spruance/Petterson, to co jsem popsal je jen   začátek neuvěřitelného příběhu o izolaci,   vietnamské válce ,odpovědnosti,lásce,   šílenství a lidech celkově.To vše v kulisách   nekonečného polárního dne a noci.

Vše se   zamotává, když Spruance sleduje seržantku   Tealovou skrz tajemné dveře,které stojí   uprostřed pustiny a ocitá se v podivné   nemocnici, kde jsou všichni v kómatu. Ale   opravdu všichni? Víc už neprozradím,   podívejte se na tento film sami, vřele   doporučuji :~)
davidek
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.7.2008
čekal jsem trochu jinou srandu. film mě trošku   překvapil. Řekl bych že ke komedii má hodně   daleko. Těch pár vtípků z filmu komedii   nedělá.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Milování zakázáno

Milování zakázáno
Milování zakázáno

Naposled navštívené:
Milování zakázáno

Milování zakázáno
Milování zakázáno