Cerven
ohodnotit

Poslední souboj

The Last Duel

Žánr:
Rok:
2021
Délka:
153 minut
Premiéra v ČR:
21.10.2021

Obsah filmu Poslední souboj

 
Toto myšlenkově provokativní drama zasazené doprostřed Stoleté války, je historický epos, který zkoumá všudypřítomnou moc mužů, křehkost spravedlnosti a sílu a odvahu jedné ženy, která byla ochotna postavit se sama za pravdu. Tento film, natočený podle skutečných událostí, objasňuje zažité domněnky o posledním oficiálním souboji ve Francii mezi Jeanem de Carrougesem a Jacquesem Le Grisem, dvěma přáteli, z nichž se stali nesmiřitelní sokové. Carrouges je uznávaný rytíř proslulý svou odvahou a umem na bitevním poli. Le Gris je normanský panoš, jehož inteligence a výřečnost z něj dělají jednoho z nejobdivovanějších šlechticů u dvora. Když...
 
Související odkaz
 
Recenze: Poslední souboj

První nejen scenáristická, nýbrž i herecká spolupráce Matta Damona a Bena Afflecka od Dobrého Willa Huntinga,... číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Barevný:
Ano
 
 
Formát:
širokoúhlý
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
s titulky
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Poslední souboj >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

PORTER
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.7.2023
Celkově docela dobrý ,na tu délku pro mě   osobně se tam našlo pár nudnějších   míst,čekal bych trochu drsnější scény v   bitvách moc tam toho nebylo vidět ,až poslední   souboj mezi dvěma hlavními hrdiny byl   povedený,jinak dobové kostýmy,atmosféra,kamera   v poho a herecké výkony spokojenost.
Naomi21
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.5.2023
Pan Ridley Scott opět dokazuje, že vůbec   nepatří do starého železa. Zpracovává zde   téma (ne)práva žen domoci se spravedlnosti ve   středověké Francii - přitom využívá   možnosti vyprávět situaci z pohledu tří   zúčastněných stran, přičemž každý pohled   je omezen vnímáním konkrétní postavy, z   jejíhož úhlu je děj vyprávěn. Zprvu   jednoznačné obvinění se vrství a emociálně   rozvětvuje každým dalším úhlem pohledu a ač   by se mohlo zprvu zdát, že jde o souboj dvou   mužů, poslední kapitolou vyprávěnou z pohledu   Marguerite příběh graduje a dostává   nezapomenutelný spád ústící v již titulní   poslední souboj, ve kterém jde o více než jen   jeden život. Z hlediska hereckého obsazení byl   pro mě příjemným překvapením zejména výkon   představitelky Marguerite - doposud pro mě   neznámá Jodie Comer předvedla velmi přesný   výkon.
Salám
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.12.2021
Opulentní!
Myslím, že jsem zdravě kritický a náročný   divák, ale tento film ode mě získal kladný   ohlas. Stopáží delší, napínavý příběh,   poutavá kamera, zajímavá zápletka, opulentní   masterpiece :)


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Monsta X: The Dreaming

Monsta X: The Dreaming
Monsta X: The Dreaming

Rose Byrne

Byrne Rose

Dev Patel

Patel Dev

Hyungwon

Hyungwon

Naposled navštívené:
Monsta X: The Dreaming

Monsta X: The Dreaming
Monsta X: The Dreaming

Rose Byrne

Byrne Rose

Dev Patel

Patel Dev

Hyungwon

Hyungwon