Cerven
ohodnotit

Pravdivá romance

True Romance

Žánr:
Rok:
1993
Délka:
116 minut
Premiéra v ČR:
25.2.1994
„Dramatická cesta za štěstím s policií a s nebezpečnou mafií v patách“

Obsah filmu Pravdivá romance

 
Gangsterská romance režiséra Tonyho Scotta o zamilované dvojici Clarencovi a Alabamě vznikla podle scénáře Quentina Tarantina. Když nesmělý Clarence pozná v kině blonďatou krásku, kterou očividně zajímá, je z toho víc než zmatený. Romance nezačíná zase tak romanticky, jak by se zdálo. Alabama je totiž tak trochu "call girl" a plní jistý úkol. Když se ale naplno zamiluje do upřímného a bezelstného mladíka, její láska nezná hranic. I Clarence je ochoten pro svou vyvolenou udělat cokoliv. Když ji jde vykoupit k jejímu pasákovi, odnese si od něj nečekané věno. V zápětí však má zamilovaný pár v patách celé drogové podsvětí, které se neštítí...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Distributor v ČR:
Intersonic
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Formát:
širokoúhlý
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
s titulky
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Pravdivá romance >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Barney94
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.3.2019
Upřímně, čekal jsem to o něco lepší. Sice   Tarantinův rukopis tam byl dost znát, ale   lepší by bylo, kdyby to i sám režíroval. Při   některých chvílích jsem se i nudil a ta   podivná hudba, hlavně při finální scéně,   taky spíš škodila.
mat.ilda
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.3.2013
Celkem pohodová gangsterka, jen škoda, že se   Scott nedržel scénáře doslovně, ještě   větší, že jej scénárista nenatočil sám -   chybí mi vymazlenost jednotlivých scén,   netuctovost hudebního podkresu a větší důraz   na herce, naopak, "tarantinovštinou" je   vyloženě cítit epizoda o "původu   Siciliánů" či výstupy Ch.Walkena,   T.Sizemorea i výborného B.Pitta, ovšem celek je   nekompaktní a přechody z jednotlivých scén   působí násilně a nepřirozeně.
McDundee
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.1.2013
Skvělej film, na který se dá kouknout   vícekrát. Povedl se scénář, režie i herecké   obsazení. Doporučuji :-))
karlosphonic
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.8.2012
Tak "nám" zemřel Tony Scott.Když si   vzpomenu na toto jméno,vybaví se mi především   film Pravdivá romance.Ne Top gun,nebo Poslední   skaut.Pravdivou romanci jsem viděl hned po   premiéře a potom ještě   několikrát.Spolupráce Scott-Tarantino   zafungovala výborně.Doporučuji,kdo   neviděl.Snímek nestárne.
Reklama
MARi0
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.12.2011
Pravdivá romance
Musím se přiznat, že jsem až do včerejška o   tomhle filmu neměl vůbec žádné tušení. Ale   když jsem se dozvěděl že jeho scénáristou   není nikdo jiný než pan Tarantino, nešlo jinak   než strávit večer s True Romance. Další   výhodou Pravdivé romance je to, že je zcela   zdarma ke shlédnutí na youtube.
Žánr   gangsterek mám docela rád, ale záleží vždy   na tom, jak jsou pojaty. A zrovna tuhle převedli   filmaři na plátno zcela bravurně. Není snad   jediná věc, která by se dala vytknout.   Bravurní dialogy, akce plná hlášek a navíc   spousty postav, z nichž každá je tak   specifická, že nelze jinak než si jí zamilovat   (navíc u každého se objevuje nějaké hvězdné   jméno).
Film jsem si pouštěl s kamarádkou   poté, co jí doktor zakázal jakékoliv drogy a   akci (neřekl přímo toto, ale měl to na mysli),   takže jsme aspoň viděli, o jaký život   přišla. Z filmu dokonce plyne i ponaučení -   nebuďte drogoví dealeři, není to jednoduchý   život:) Takže já hodnotím velmi kladně,   kamarádka dokonce zvolila film za jeden z   nejlepších, co kdy viděla...
FLA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.12.2011
Moje kultovní záležitost! Černý humor,   hlášky, skvělí herci, výbornej Brad Pitt ve   své životní roli:-))) přestřelky, akce.   Výborné propojení Tonyho Scotta a Q. Tarantina!
mildaaxe
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.9.2010
Clarence je docela obyčejnej kluk z Detroitu,   kterej tráví každý svý narozeniny osamocenou   návštěvou kina. Tentokrát je však všechno   trochu jinak – v tomhle kulturním zařízení   totiž potká Alabamu, hezkou holku, která o něj   překvapivě jeví velkej zájem a nejen to –   líbí se jí stejný pochybný kung-fu filmy a   taktéž miluje Elvise Presleyho. Ti dva se do   sebe zamilují a akonec spolu skončí v posteli.   Vše se zdá být takřka dokonalý. Až na to,   že Alabama je štětka pracující pro pasáka   Drexla…Clarence se proto rozhodne za ním zajít   a svojí lásku vyplatit. Vše se mu trošku   vymkne z rukou a tak nakonec odchází bohatší o   nějaký zkušenosti a hlavně kufrem narvaným   koksem. Novomanželé se rozhodnou nečekaný dar   udat v Los Angeles a urychleně se uklidit ze   Států. Ovšem Drexlerovi společníci tohle   velkodušný pasákovo gesto odmítnou akceptovat   a tak má zamilovaná dvojka o pořádně akční   líbánky postaráno…
Tohle dílko pod   režijní taktovkou Tonyho Scotta je prostě   romantika…Ovšem romantika v čistě   tarantinovskym duchu, takže se nekoná žádnej   příběh z červený knihovny. Naproti tomu   gangsterů, policajtů, drog, zbraní, krve a   mrtvol si užijeme víc než dost. Kdo jinej mohl   totiž k tomuhle napsat scénář než   Tarantino…Slyšel jsem názory, že on by z   filmu vytřískal víc. Už se nedozvíme co je na   tom pravdy, ale za sebe říkám, že jsem rád   že to dopadlo, jak to dopadlo – díky dialogům   a vůbec celýmu tomu dění je Tarantinův   rukopis znát, a přeci je film díky Tonymu   Scottovi zpracován trochu jinym způsobem, což   jsem jednoznačně přivítal. Povedla se hudba,   zaznělo pár výborných hlášek a tvůrcům se   navíc podařilo získat opravdu velký množství   známých jmen. V hlavních úlohách se tak   objevují Patricia Arquette (fakt jí to sluší)   a Christian Slater (kterýho nemám příliš v   oblibě, ale tady s nim nemám jedinej problém) a   přestože hrají dobře, já měl největší   radost z Garyho Oldmana (dokonalej rasta pasák   Drexl), Brada Pitta (věčně vyhulenej zevl   Floyd) a Jamese Gandolfiniho (tehdy ještě tak o   30 – 40 kilo lehčího než dnes) a to není   rozhodně všechno – mihnou se tu také Saul   Rubinek, Dennis Hopper, Michael Rapaport,   Christopher Walken nebo Tom Sizemore. A taky Val   Kilmer a Samuel L. Jackson, ale u nich se musim   přiznat, že jsem měl velkej problém je vůbec   postřehnout. Jinak ke zpracování – nejlepší   scény jsou zřejmě ty tři konfrontace –   Clarence – Drexl, Alabama – Virgil a ono   velkolepý finále. Byl jsem fakt spokojenej,   takže jsem tuhle věc určitě neviděl   naposled…
curil
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.7.2010
Také se přidám k pochvalným komentářům k   tomuto filmu. Viděl jsem ho už více než před   deseti lety, i když od té doby už několikrát.   Výborné herecké obsazení, vypíchnu Denise   Hoppera a Christophera Walkena, dobrá   přestřelka v hotelu při přebírání kufříku   s drogou.
Reklama
rankinfitch
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.6.2010
Dokonalý příběh, dokonalá herecká skladba, k   tomu Tony Scott coby režisér...a výsledkem je   dokonalá akční romance. Podle mě jeden z   nejlepších filmů svého druhu vůbec,   opravdová jízda, opravdová paráda.
Charlie35
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.5.2009
Výborný tarantinovský thriller s velkou dávkou   drsnosti a brutality. Dost jsem se smlsnul.   Brilantní vedlejší role Garyho Oldmana a   Dennise Hoppera. Paráda.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih13923minih13923Někdo to rád horké (1959) 
Some Like It Hot n
minih115336minih115336Soudce (2014) [2k digital] 
The Judge n
minih111944minih111944Divergence (2014) [2k digital] 
Divergent n
minih156844minih156844Já, Simon (2018) 
Love, Simon n
minih113154minih113154We Will Riot (2013) 
We Will Riot n
minih12796minih12796Moje nádherná prádelnička (1985) 
My Beautiful Laundrette n
minih41497minih41497Alias (2001) [TV seriál] 
Alias n
minih49448minih49448Rachel se vdává (2008) 
Rachel Getting Married n
minih25267minih25267Rozpoutané peklo (1997) 
Dante's Peak n
minih51552minih51552Kruh temnoty (2004) [TV film] 
Ring of Darkness n


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Pravdivá romance (1993)Pravdivá romance (1993)Pravdivá romance (1993)Pravdivá romance (1993)
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Ďábelská frekvence (Stay Tuned)

Ďábelská frekvence
Stay Tuned

Reginald Kernan

Kernan Reginald

Samuel L. Jackson

Jackson Samuel L.

Božská Ema

Božská Ema
Božská Ema

Daniel Radcliffe

Radcliffe Daniel

Zlatá Kateřina

Zlatá Kateřina

Rudolf Geri

Geri Rudolf

Pětina průměrného života

Pětina průměrného života
Pětina průměrného života

Mít svůj kout

Mít svůj kout
Mít svůj kout

Ofentse Modiselle

Modiselle Ofentse

Naposled navštívené:
Ďábelská frekvence (Stay Tuned)

Ďábelská frekvence
Stay Tuned

Reginald Kernan

Kernan Reginald

Samuel L. Jackson

Jackson Samuel L.

Božská Ema

Božská Ema
Božská Ema

Daniel Radcliffe

Radcliffe Daniel

Zlatá Kateřina

Zlatá Kateřina

Rudolf Geri

Geri Rudolf

Pětina průměrného života

Pětina průměrného života
Pětina průměrného života

Mít svůj kout

Mít svůj kout
Mít svůj kout

Ofentse Modiselle

Modiselle Ofentse