Cerven
ohodnotit

Příběh '88

Další název:
No, a to je ten příběh; Jenom ty
Žánr:
Rok:
1989
Délka:
88 minut
Premiéra v ČR:
1.10.1989
„Pokušení plodí hřích aneb Být či nebýt věrná.“
Popis / Obsah / Info k filmu Příběh '88
Zvolené prostředí módních návrhářek je sice poněkud mondénní, avšak mezilidská dramata vyznívají přesto uvěřitelně. Hrdinou je mladá žena, která se sblíží s kolegou svého manžela. Jenže za milostné vzplanutí zaplatí pocitem provinění, když se ocitá na důležité životní křižovatce a zvažuje, zda učiní rozhodující krok. Režisérka Zuzana Hojdová (později ji zastihujeme jako Zuzanu Zemanovou) se omezila na rodinný mikrokosmos vyvázaný ze širších společenských kontextů.

Zdroj: TV Barrandov


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Příběh '88
Film s prostým názvem Příběh ‘88 je celovečerním debutem režisérky Zuzany Hojdové-Zemanové, která si k němu ve spolupráci s Olgou Hanzlíkovou napsala i scénář. Pod povrchem zdánlivě banální historky se skrývá zajímavá studie mladé ženy, prožívající citové a mravní dilema. Třicetiletá módní návrhářka Anna se sblíží s mladším mužem, spolupracovníkem svého manžela, scénografa Honzy. Její romantické vzplanutí je však krátké a navíc provázené pocitem provinění a protože nezůstane bez následků, je Anna postavena před zásadní životní rozhodnutí.
Působivou emotivnost filmu umocňuje kultivovaná kamera režisérčina tehdejšího manžela Petra Hojdy, která využívá atraktivní prostředí výtvarníků i nezvyklou malebnost moderní Prahy. Významný podíl na vyznění komorního vyprávění má představitelka hlavní role, filmová herečka a výtvarnice Jana Krausová. Honzu hraje její tehdejší muž Jan Kraus.
Distributor DVD


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Příběh '88
Módní návrhářka Anna (30) se sblíží s mladším mužem, spolupracovníkem svého muže scénografa Honzy. Její až nepochopitelné vzplanutí provází pocit provinění a Anna je postavena před zásadní životní rozhodnutí.
Slibný debut režisérky, která se časem vrátila k příjmení Zemanová.Autor/Zdroj: /Popis


Popis / Obsah / Info k filmu Příběh '88
Film s prostým názvem Příběh '88 je celovečerním debutem režisérky Zuzany Hojdové, která si k němu ve spolupráci s Olgou Hanzlíkovou napsala i scénář. Pod povrchem zdánlivě banální historky se skrývá zajímavá studie mladé ženy, prožívající citové a mravní dilema. - Asi třicetiletá módní návrhářka Anna se sblíží s mladším spolupracovníkem svého muže, scénografem Honzou. Její romantické vzplanutí je však krátké a navíc provázené pocitem provinění. Mladá žena zjistí, že je těhotná a že byla pro lehkomyslného milence jen nezávazným dobrodružstvím s příchutí zakázaného ovoce. Její první dítě se před několika lety narodilo mrtvé; ted' Anna neví, kdo je otcem, ale je to její poslední možnost mít dítě. Nakonec se rozhodne říct Honzovi pravdu, ale ten už ji zná. Z jeho postoje Anna pochopí svou pošetilost, svou odpovědnost, i to, že manželské vztahy - ačkoli v sobě nemají kouzlo romantických schůzek - jsou daleko pevnějším základem života. - Typicky ženské téma je pojednáno s mimořádnou jemností, upřímností, citem pro atmosféru a pro plastickou charakterizaci postav. Působivou emotivnost filmu podstatně dotváří kultivovaná kamera režisérčina manžela Petra Hojdy, která využívá atraktivní prostředí výtvarníků i nezvyklou malebnost moderní Prahy, aniž sklouzává k vizuální podbízivosti. Významný podíl na vyznění komorního vyprávění má představitelka hlavní role, filmová herečka a výtvarnice Jana Krausová. Honzu hraje její muž Jan Kraus. - Nadprůměrný debut Zuzany Hojdové, obzvláště ještě v souvislosti se zajímavou autorskou prvotinou Ireny Pavláskové Čas sluhů, která vznikla přibližně ve stejné době, je slibným vstupem nových, talentovaných žen-režisérek do našeho v podstatě „mužského" filmu.

Autor/Zdroj: /Filmový přehled


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Zajímavosti z regionů

01:25 - 01:50

1 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

ČT2 - Bahrajn, ostrov zábavy

00:45 - 01:40

41 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

00:55 - 01:50

31 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

00:35 - 01:30

51 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

Reklama