Cerven
ohodnotit

Přidej se [TV cyklus]

Rok:
2004
Délka:
12 minut, Týdeník ČT, dosud k 12. 5. 2011 natočeno 263 dílů
„K ochraně přírody, prostředí a planety.“

Obsah filmu Přidej se

 
Tento cyklus nás zve, abychom se přidali k lidem, kteří chrání přírodu, zajímají se o ni a kteří se jí snaží porozumět. Zázoveň nás zve na zajímavá místa naší domoviny, ale i na vzdálená místa - například do Amazonie. Přidej se je pestrý magazín, který přináší divákovi podnět k zamyšlení o ochraně přírody, neboť bez přírody nelze žít, ačkoliv si to někteří příslušnici druhu člověk moudrý (Homo sapiens) myslí.

Pro ilustraci probíraných témat v jednotlivých dílech, uvádíme přehled názvů některých epizod, spolu s datumem jejich premiéry na obrazovkách Čt:

30. 6. 2010
Exotické léčivé byliny
23. 6. 2010
Geopark Qeshm
16. 6....
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
  Nahrát trailer k filmu
Typ:
[TV cyklus]
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
česká
 
 
Distribuční verze:
česky
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Přidej se >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

jmenuji.se.libor
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.6.2011
Přidejte se i Vy k ochraně přírody :-)
Jestlipak víte, že denně je nyní zastavěno v   české republice 11 ha zemědělské půdy (3   krát velikost Václavského náměstí v Praze).   Na zemědělské půdě se staví obchoďáky ( na   osobu jich máme nejvíce na světě!), haly,   parkoviště atd. Jak dlouho budeme ještě ničit   krajinu betonem a sfaltem?

Jestlipak víte   něco o stromech?

Například jeden 25 metrů   vysoký buk s korunou o průměru 14 metrů má   prostor koruny 2.700 m3 a listovou plochu okolo   1.600 m2. Takový strom vyprodukuje za vegetační   období tolik kyslíku, kolik stačí pro 10 lidí   na celý rok. Je schopen pohltit jednu tunu   prašného spadu za rok a při fotosyntéze   zlikviduje stejné množství (stejný počet   molekul) CO2 jako vyprodukuje kyslíku. V   průměru ochladí prostředí až o 3° C,   zvlhčí vzduch odparem vody v objemu až 400   litrů denně. A nebo: Odhaduje se, že stoletý   listnatý strom produkuje za hodinu až 1,7 kg   kyslíku, což je množství, které potřebuje k   životu 10 lidí na dobu 24 hodin.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Agáta

Agáta

Naposled navštívené:
Agáta

Agáta