Cerven
ohodnotit

Obsah filmu Případ kapitána Dreyfuse

 
Film sleduje pohnuté osudy Emila Zoly od chvíle, kdy se dostává do křížku s vládními orgány i veřejným míněním za naturalistický román Nana, který napsal na základě vlastních zkušeností s pařížskou prostitutkou. Postupem doby se Zola stává jedním z nejuznávanějších francouzských spusovatelů a mluvčím všech utlačovaných. Největší výzvou na tomto poli byla pro Zolu obhajoba kapitána Alfreda Dreyfuse, důstojníka židovského původu, který byl nespravedlivě obviněn ze špionáže.
I když se námět filmu nezdál být divácky přitažlivý, nakonec zaznamenal obrovský komerční úspěch. Navíc získal z devíti nominací tři Oskary - nejlepší film, scénář a...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

curil
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.11.2010
První film produkčního giganta firmy Warner   Bros., který byl vyznamenán Oscarem. Po   úspěchu filmu Jeden z nesmrtelných riskla firma   natočit film s poměrně neatraktivním tématem   o spisovateli Zolovi se stejným režisérem   (William Dieterle) a hlavním představitelem   (Paul Muni), .


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Případ kapitána Dreyfuse (1937)Případ kapitána Dreyfuse (1937)Případ kapitána Dreyfuse (1937)Případ kapitána Dreyfuse (1937)
Reklama