Cerven
ohodnotit

Prokop Diviš [TV inscenace]

Rok:
1977
Délka:
76 minut
„Kněz premonstrátského řádu a vynálezce bleskosvodu v podání Miloše Nedbala.“

Komentáře k filmu Prokop Diviš

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 3
klasifikátor
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.5.2020
Zdařilá životopisná   inscenace natočená v   brněnském studiu ČST. Jen   jsem nikdy nepochopil v 70. a   80.letech běžnou praxi,   která obsazovala do hlavních   rolí věcí natáčených ve   studiích bývalé federální   ČST v Brně a Ostravě velmi   často (téměř vždy)   pražské herce. Miloš Nedbal   byl bezesporu výborný herec   ale napadá mě hned několik   jeho brněnských kolegů,   kteří by tuto roli zvládli   stejně dobře. Patrně šlo o   nějakou direktivu z   "vyšších" míst.   Jinak si tento nelogický   postup nedokážu vysvětlit.
Pitryx
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 9.6.2019
Běžná inscenace s několika   záběry v exteriérech. Velmi   dobří herci, ale celé se to   táhne. Přesto je to   zajímavý pohled do myšlení   tehdejších lidí a na   „práci“ udavačů.
hvezdyn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.2.2009
Československá televize v   minulosti natočila celou   řadu děl věnovaných buď   nějaké významné osobnosti   naši historie a nebo historii   samé. Takové TV hry, filmy a   inscenace byly vždy diváky   vítané. V černobílém   snímku Prokop Diviš se této   postavy skvěle zhostil Miloš   Nedbal. Sledujeme jeho boj o   vynaléz bleskosvodu nejen s   konzervatismem katolické   církve, ale i neochotou   novinku přijmout a   bigotností vesničanů.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Joël Houssin

Houssin Joël

Interview

Interview
Interview

Hana Tomášová

Tomášová Hana

Draci

Draci

Novoročný vinš

Novoročný vinš

Naposled navštívené:
Joël Houssin

Houssin Joël

Interview

Interview
Interview

Hana Tomášová

Tomášová Hana

Draci

Draci

Novoročný vinš

Novoročný vinš