Rijen
ohodnotit

Pygmalion

Rok:
1938
Délka:
96 minut
„Konverzační komedie o chudé květinářce z předměstí, která se díky sázce profesora fonetiky promění v dámu z vyšších kruhů.“

Obsah filmu Pygmalion

 
Společenská komedie anglického režiséra Anthonyho Asquitha vypráví známý příběh podle divadelní hry George Bernarda Shawa. Profesor Higgins (Leslie Howard), jehož koníčkem je fonetika, uzavře sázku a vloží veškerou svou ctižádost do toho, aby z chudé a nevzdělané květinářky Elizy Doolitleové (Wendy Hillerová) vychoval skutečnou dámu. Dívka se nastěhuje do jeho domu a poctivě bere lekce fonetiky a společenského chování. Když se Líza do profesora zamiluje a Higgins se snaží uniknout její náklonnosti, role se obrátí. Ctihodný a učený pan profesor dostane od dívky lekci ve věcech lásky.

Autor: curil
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

curil
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.2.2011
Elegantní komedie s výborným výkony obou   hlavních představitelů Leslie Howarda a Wendy   Hillerové, která byla do té doby známá jenom   jako divadelní herečka, a snímek z ní přes   noc udělal filmovou hvězdu. Stejný námět   G.B.Shawa byl zfilmován jako muzikál v roce 1964   - My Fair Lady.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama