Cerven
ohodnotit
Popis / Obsah / Info k filmu Quick
"Quick" je divadelní jméno varietního klauna a písničkáře, fantoma v hedvábí a třpytivých cetkách, chlapíka, pro kterého ženy horují, protože je silný a smělý, lichotivý i arogantní. A proto se do něj zamilovala křehká blondýnka, šťastně rozvedená, dlící na léčení v sanatoriu, které zámožným rozmazlencům a hypochondrům pomáhá spíše od peněz než od domnělých nemocí. Proto sedávala paní Eva denně v lóži divadla a toužila po příležitosti, aby se s oblíbeným a obdivovaným šaškem sblížila. Dojde ovšem k tomu, ale Quick chce dobýt svého vítězství jako muž bez masky, nikoliv jako fantom v záři varietních reflektorů.

Quick je Hans Albers a rozkošná blondýnka je Lilian Harveyová. Zhýčkaná žena kolísá: líbí se jí vyzývavá výbojnost, kterou tak sympaticky dovedl chrakterisovat ve svých postavách Hans Albers, ale lichotí jí též něžný zájem a výbuch umělcova citu. Netuší a nechce věřit ani nakonec, že se jedná o jednu a tutéž osobu. Tento příběh lásky, která si nerada odepírá a netrápí se, pohybuje se jednak okolo jeviště a zákulisí varieté, jednak v sanatoriu. Střídání obojího prostředí se Siodmakova režie vyhnula jednotvárnosti scény a dovedla využít možnosti uplatnění rozmanitých typů.

Sanatorium a tzv. "léčení" pacientů bylo zde podáno tak, aby vyznělo s jistou dávkou satiry. Z ostatních rolí vytvořil rázovitou postavu zejména Paul Hörbiger. Hans Albers byl velmi populární herec, takže filmy, ve kterých on hrál, byly vždy hojně navštěvovány.


Autor: Asmodej

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Události (1993) [TV pořad]

19:00 - 19:52

4 minut již uběhlo
48 minut zbývá do konce

ČT2 - Nový Zéland, země Maorů

18:35 - 19:20

29 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

NOVA - Svatební cesta do Jiljí (1983)...

17:40 - 19:30

84 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

Prima - Hlavní zprávy (2020) [TV pořad...

18:55 - 19:40

9 minut již uběhlo
36 minut zbývá do konce

Reklama