Cerven
ohodnotit

Raubíř Ralf

Wreck-It Ralph

Další název:
Ralph Rozbi-to; Ralph reicht's
Rok:
2012
Délka:
97 minut
Premiéra v ČR:
15.11.2012
„Když se vypnou videohry, ta pravá zábava teprve začíná...“
Popis / Obsah / Info k filmu Raubíř Ralf
Raubíř Ralf je padouch z retro videohry "opravář Felix Junior". Každý den rozbíjí dům s nešťastnými nájemníky, za ním chodí opravář Felix a díky kouzelnému kladívku vše opravuje. Pro fungování hry je Ralf nezbytný, ale všichni ho přehlížejí, a když se oslavuje 30. výročí vzniku hry, nikdo ho nepozve. Ralf touží být milován a obdivován jako Felix. Podnikne proto nebezpečnou cestu do ostatních her, aby získal zlatou medaili, která by mu přinesla vytoužený obdiv.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Raubíř Ralf
Raubíř Ralf touží být milován tak, jako správňák z jeho hry, Fix-It Felix. Jenže problém je v tom, že záporňáky nemá nikdo rád… Takže když se objeví moderní střílečka se seržantem Calhounem, který je tvrdý jako hřebíky, vidí v tom Ralph svou šanci, jak prokázat, že je hrdina a být konečně šťastný. Vplíží se do hry s jednoduchým plánem: vyhrát medaili. Jenže brzy budou jeho naděje v troskách a Ralph omylem osvobodí smrtícího nepřítele, který ohrožuje všechny hry v automatu. Ralphova jediná naděje je Vanellope von Schweetz, mladý potížista ze závodní hry. Právě on může Ralpha naučit, co to znamená být správňák. Dojde mu ale, že je dost dobrý, aby se stal hrdinou před tím, než bude po všem a darebák vyřadí z provozu celý automat?

Zdroj: HBO Europe
Vysílání: dabing
Premiéra: 01.09.2013 HBO


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Raubíř Ralf
Wreck-It Ralph touží po tom, aby byl milován tak, jako perfektní Good Guy jménem Fix-It Felix z jeho hry. Problém je v tom, že nikdo nemiluje Bad Guye. Ale oni milují hrdiny… takže když přichází moderní hra ve stylu kdo dřív vystřelí, kde se objeví neoblomná Sergeant Calhoun, Ralph to vidí jako příležitost k hrdinství a štěstí. Vplíží se do hry s jednoduchým plánem – vyhrát medaili – ale brzy zničí všechno a nechtěně vypustí smrtelného nepřítele, který ohrožuje každou hru v arkádě. Jediná Ralphova naděje? Vanellope von Schweetz, mladá problémistka z hry o závodění, která je tou jedinou, kdo může Ralpha naučit, co to znamená být Good Guy. Ale zjistí, že je natolik dobrý, aby se stal hrdinou před tím, než se objeví pro celou arkádu nápis „Game Over“?


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Raubíř Ralf
Snímek Raubíř Ralf představuje další z početné řady rodinných počítačově animovaných filmů, využívajících stereoskopického efektu. Opět se jedná o příběh, v němž chce hrdina uspět a získat si uznání ostatních, a opět se dozvíme, že důležitější než pocty a medaile je pravé přátelství. Raubíř Ralf je zápornou postavou staré počítačové hry z herního automatu Opravář Felix Junior, v níž demoluje činžák, který oblíbený Felix okamžitě opravuje. Po třiceti letech je Ralf svou destruktivní činností a osamělostí natolik frustrovaný, že se rozhodne situaci změnit. Chce proto získat v jiné hře medaili za hrdinství. Tak se ocitne v moderní akční hře Hero’s Duty a později ve hře Cukr káry, kde potká dívenku Vanilopku. Chtějí si vzájemně pomoci, ale situace se jim vymkne z rukou. Ralf nakonec odhalí ve vládci hry, králi Cukříkovi, zločince Turba, který má přístup ke zdrojovému kódu, a když ho společně s Vanilopkou zneškodní, svět videoher (ožívající po zavření herny) je zachráněn. Všechna traumata jsou překonána a Ralf najde ve Vanilopce nejlepší kamarádku. - Protagonisté pocházejí z fiktivních videoher, některé z vedlejších postav však své předobrazy mají. Tvůrci je potřebovali k vykreslení nostalgie, spojené s historií videoher a původních heren. - Snímek je celovečerním debutem Riche Moora, který se proslavil jako animátor a režisér seriálů Simpsonovi a Futurama. Vliv jeho předchozí práce však bohužel není na Raubíři Ralfovi znát. Snímek se naopak vyznačuje nudnou předvídatelností, přepjatě dojemnými scénami a řadou nadbytečných klišé. Zajímavé je prolínání vizuálně odlišných světů – estetiky videoher 80. let, moderního herního sci-fi světa (Hero’s Duty) a líbivé cukrové země ve stylu japonského anime. - K filmu je připojen krátký animovaný titul Papíry (FP 1/2013z).
-mat-, Filmový přehled 2013/1


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Jako malé děti (1974) [TV insc...

07:25 - 08:15

27 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

ČT2 - Peklo na zemi

07:25 - 08:20

27 minut již uběhlo
28 minut zbývá do konce

NOVA - Novoty (1997) [TV pořad]

07:45 - 09:00

7 minut již uběhlo
68 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

07:35 - 08:05

17 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Milan Dvořák

Dvořák Milan

Kevin Hart

Hart Kevin

Jdi za svým koněm (Dream Horse)

Jdi za svým koněm
Dream Horse

Sylva Langová

Langová Sylva

Stanislav Lehký

Lehký Stanislav

Tomáš Gibiš

Gibiš Tomáš

Naposled navštívené:
Milan Dvořák

Dvořák Milan

Kevin Hart

Hart Kevin

Jdi za svým koněm (Dream Horse)

Jdi za svým koněm
Dream Horse

Sylva Langová

Langová Sylva

Stanislav Lehký

Lehký Stanislav

Tomáš Gibiš

Gibiš Tomáš