Cerven
ohodnotit

Resident Evil: Odveta

Resident Evil: Retribution

Žánr:
Rok:
2012
Délka:
96 minut
Premiéra v ČR:
13.9.2012
„Bitva proti nemrtvým a nebezpečné Umbrella Corporation pokračuje...“
Popis / Obsah / Info k filmu Resident Evil: Odveta
POZOR, SPOILER
Masívní útok vedený Valentinovou na loď zvanou Arkádia začal. Alice je sražena tlakovou vlnou do moře. Potom se probouzí doma. Budí ji manžel. Také je zde malá dcerka Becky. I zde útočí zombie a Alice se snaží malou zachránit.

Nato se probouzí v jakémsi tubusu se znaky Umbrely. Zde je týrána Valentinovou. Když se však počítač resetuje, vypne se bezpečnostní systém. Vtom se pokusí Alice o únik. Reset byl však příliš krátký a Alice je ihned pronásledována. Dostává se až do Japonska, na letiště, kde nákaza „začala“. Když se pak dostane až do řídícího sálu Umbrely, zjistí, že letiště v Japonsku byl jen záznam ve zkušebním polygonu. Ovšem předtím se seznámí s Adou Wonkovou, která odešla od Umbrely. Ta tvrdí, že počítač resetovali oni s Weskrem, který též přešel na druhou stranu. Restart udělali proto, aby Alici pomohli ven. Také jim sem jede pomoc v podobě úderné jednotky. Tu tvoří čtyři muži. Jeden z nich je starý známý Luther West.

Takže začíná cesta ven, která nebude vůbec jednoduchá. To naznačí přítomnost dvou obrů s velkými kladivo-sekerami. Ti se s tím „nemažou“ a na Adu a Alici „nastartují“. Pak Alice najde dům, ve kterém zemřel další její klon, zde najde i malou Becky. Při odchodu z domu jsou očekáváni nepřáteli. Nastává další útěk, který je přivede k metru. Projdou po kolejích, ale nejede výtah. Obluda unese Becky a Alice ji musí zachránit. Najde ji v jakémsi kožovitém útvaru a vytáhne ven. Na dalším útěku se obě dostanou až do výrobny klonů. Zde jich na pásech jedou stovky. Není však čas na prohlídku, protože každou chvíli exploduje super nálož, kterou sem jednotka dopravila. Na následné jízdě po zamrzlém moři je zastaví ponorka. V ní je opět Jill a je jasné že setkání musí pokračovat bojem.

Zraněná Alice se dostává až před samotného Weskera. Ten projevuje zájem bojovat proti Červené královně, tedy počítači, protože ta se rozhodla definitivně vyhladit lidstvo.


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Resident Evil: Odveta
T-virus z Umbrella Corporation se šíří po celém světě a přeměňuje globální populaci v legii nemrtvých, jež požírá lidské maso. Poslední nadějí lidské rasy, Alice (Milla Jovovich), se probouzí v srdci jedné z nejtajnějších operací společnosti Umbrella a během toho, jak se noří hlouběji do komplexu, odhaluje svou záhadnou minulost. Bez bezpečného útočiště, pokračuje Alice v lovu na ty, kteří jsou zodpovědni za vypuknutí tohoto šílenství. Její mise ji zavede na cestu kolem světa – z Tokia do New Yorku a Washingtonu až do Moskvy. Vše nakonec vrcholí s ohromujícím zjevením, které ji nutí přehodnotit vše, co vždy považovala za pravdivé. S pomocí nově nalezených spojenců a starých kamarádů musí Alice bojovat o přežití a uniknout nepřátelskému světu na pokraji zapomnění. Odpočítávání už začalo...

Zdroj: HBO Europe
Vysílání: dabing
Premiéra: 28.09.2013


Popis / Obsah / Info k filmu Resident Evil: Odveta
Pátý díl bobtnající série akčních sci-fi hororů podle počítačových her, Resident Evil: Odveta, má být dle tvůrců ještě „intenzivnější“ a atraktivnější, než ty předcházející, Resident Evil (FP 8/2002), Resident Evil: Apokalypsa (2004, FP 1/2005), Resident Evil: Zánik (FP 12/2007) a Resident Evil: Afterlife (FP 11/2010). Filmaři v čele s autorem projektu, scenáristou a režisérem Paulem W.S. Andersonem mu zároveň chtěli dodat většího „videoherního ducha“, což se projevuje např. v tom, že se většina děje odehrává v bývalé sovětské podzemní ponorkové základně na Kamčatce, kde si zlodušská společnost Umbrella Corporation, obchodující s biologickými zbraněmi, zřídila testovací prostor spočívající v replikách částí světových metropolí (Tokio, Moskva, New York) nebo amerického předměstí. Tady se ocitá protagonistka Alice, aby tu s bývalou agentkou Umbrelly Adou Wongovou a pětičlenným komandem (vyslaným jim na pomoc) svedli souboj s nepřátelským oddílem, v němž jsou její bývalé spolubojovnice Jill a Rain. Kromě četných bojových akcí a honiček (za pozornost stojí souboj rolls royce s Rudou armádou zombiů) se tu opět operuje s klonováním lidí. Na scénu se vracejí postavy zabité v předcházejících dílech, např. vojanda Rain v podání specialistky Michelle Rodriguezové, která tu má dokonce dvojroli hodné a zlé. Objevují se tu i některé další postavy z videohry (Ada Wongová, Leon Kennedy, Barry Burton). U Milly Jovovichové (mj. manželky režiséra) jako nezdolné Alice je novinkou mateřský cit k hluchoněmému děvčátku. Jinak je vše téměř stále stejné...
Tomáš Bartošek, Filmový přehled 2012/10


Popis / Obsah / Info k filmu Resident Evil: Odveta
Velmi úspěšná filmová adaptace ságy, která vydělala téměř 700 miliónů dolarů po celém světě, natočená podle oblíbené série videoher s názvem Resident Evil se vrací ve svém netrpělivě očekávaném pátém pokračování Resident Evil: Retribution ve formátu 3D.

Smrtelný virus společnosti Umbrella Corporation dál pustoší Zemi, mění světovou populaci na legie masa, které jedí Nemrtví. Jediná a poslední naděje lidské rasy je v podobě ALICE.

(Milla Jovovich), se probudí v srdci nejtajnější operace společnosti Umbrella a odkrývá víc o své tajemné minulosti, jak dále pátrá v komplexu. Alice, bez bezpečného útočiště, pokračuje v honbě na ty, kteří jsou odpovědni za šíření epidemie; honbě, která jí dovede z Tokia do New Yorku, Washingtonu a Moskvy a vyvrcholí ohromujícím odhalením, které ji donutí znovu přemýšlet o všem, o čem si dosud myslela, že je pravda. Alice, které pomáhají noví spojenci a staří přátelé, musí bojovat tak dlouho, aby přežila a unikla nepřátelskému světu na pokraji zapomnění.
Konec se blíží.

(oficiální text distributora)


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Resident Evil: Poslední kapitola (2016)

 Resident Evil: Poslední kapitola (2016)
Resident Evil: Poslední kapitola n
Resident Evil: The Final Chapter
Žánr: akční / horor / sci-fi
Země: Spolková republika Německo / Kanada / Austrálie / Francie
Režie: Paul W. S. Anderson

(pokračování)

Resident Evil: Afterlife (2010)

 Resident Evil: Afterlife (2010)
Resident Evil: Afterlife n
 
Žánr: akční / sci-fi / thriller / horor
Země: Velká Británie / Spolková republika Německo / Francie / Kanada
Režie: Paul W. S. Anderson

(pokračování)

Resident Evil: Rozklad (2008)

 Resident Evil: Rozklad (2008)
Resident Evil: Rozklad n
Baiohazâdo: Dijenerêshon
Žánr: animovaný / horor / sci-fi
Země: Japonsko
Režie: Makoto Kamiya

(spin-off)

Resident Evil: Zánik (2007)

 Resident Evil: Zánik (2007)
Resident Evil: Zánik n
Resident Evil: Extinction
Žánr: akční / sci-fi / horor / thriller
Země: Kanada / Velká Británie / Spolková republika Německo / Francie
Režie: Russell Mulcahy

(pokračování)

Resident Evil: Apokalypsa (2004)

 Resident Evil: Apokalypsa (2004)
Resident Evil: Apokalypsa n
Resident Evil: Apocalypse
Žánr: sci-fi / horor / akční
Země: Velká Británie / Spolková republika Německo / Kanada / Francie
Režie: Alexander Witt

(pokračování)

Resident Evil (2002)

 Resident Evil (2002)
Resident Evil n
 
Žánr: akční / horor / sci-fi / thriller
Země: Spolková republika Německo / Francie / Velká Británie
Režie: Paul W. S. Anderson

(pokračování)

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Klik - život na dálkové ovládání (Click)

Klik - život na dálkové ovládání
Click

Açelya Topaloğlu

Topaloğlu Açelya

Otakar Kirchner

Kirchner Otakar

Chrono Crusade

Chrono Crusade
Chrono Crusade

Eliška Vitanovská

Vitanovská Eliška

Marie Matiko

Matiko Marie

Naposled navštívené:
Klik - život na dálkové ovládání (Click)

Klik - život na dálkové ovládání
Click

Açelya Topaloğlu

Topaloğlu Açelya

Otakar Kirchner

Kirchner Otakar

Chrono Crusade

Chrono Crusade
Chrono Crusade

Eliška Vitanovská

Vitanovská Eliška

Marie Matiko

Matiko Marie