Cerven
ohodnotit

Resident Evil: Zánik

Resident Evil: Extinction

Další název:
Resident Evil 3; Resident Evil: Afterlife
Rok:
2007
Délka:
95 minut
Premiéra v ČR:
15.11.2007
„Geneticky vylepšená Alice dále bojuje proti společnosti Umbrela, zodpovědné za rozšíření T-viru, který ničí celý život na Zemi.“
Popis / Obsah / Info k filmu Resident Evil: Zánik
POZOR, SPOILER

Mladá dívka Alice se se probouzí ve sprchovacím koutě. Netuší, co se s ní děje. V zrcadle zkoumá podivnou jizvu na rameně. Pak si oblékne bílé šatky, které později vymění za červené. Pak prochází místnosti, kde nikdo není. Dostane se až do chodby, která vede ke hlavnímu počítači v podzemních laboratořích firmy Umbrela. Jenže je to past. Ona z ní unikne a přes ventilaci se dostává do jiné chodby. Zde jsou další pasti, ale druhou nepřekoná, umírá.

Její mrtvolu hází muži ve skafandrech mezi její ostatní mrtvoly. A že jich tam je. Vypadá to, že všechny Alice skončily u stejné pasti, protože mají stejně rozstřílené břicho. Mrtvoly leží na ploše ohraničené plotem. Za ním je plno zombií.

T-virus se rozšířil po celém světě, vyhladil větší část lidstva a Země se stala pustinou. Lidé, kteří přežili, neustále putují z místa na místo, aby je nemrtví nenašli.

Alice zachytila volání o pomoc z nemocnice. Vběhne tam, ale až pozdě zjistí, že jde o past. Končí spoutaná mezi kusy betonu a kolem jsou psi bez kůže, kteří jsou na ni vypuštěni. Ta je však všechny zlikviduje a stihne totéž i s lidmi, co ji sem hodili. Pak nasedá na svou motorku a odjíždí opět jinam.

Po silnici jede kolona aut a autobus. Jedním z řidičů je Karlos a jede s nimi i Claire Rentfieldová.

V úlu probíhá jakási porada, na které je hlášeno, že všeho stále ubývá. A také se propírá projekt Alice. Ta mezitím na benzínové stanici pomocí kuše zastřelí dalšího zombíka a najde zde nějaký popsaný sešit.

Renfiedldova kolona se snaží najít potraviny, nebo prostě vše, co jim může prospět.

V úlu se testuje na jedné zombii nový lék. Vypadá to, že funguje. Zombii se vrátila paměť a schopnost myslet. Ale jen na chvíli, pak zakousne dva doktory. Stále více se projevuje doktor Issac, který to celé vede.

Kolem Alice se začnou vznášet kameny a počítač v úlu hologramem holčičky hlásí, že se mimo toto území objevila paranormální aktivita.

Kolona je napadena stovkami ptáků a situaci opět řeší Alice.

V laboratoři se Aliciin zásah opět projeví. A také Alice číslo 87 přichází k poslední pasti. Zde je napadena zombií a usmrcena.

Pravá Alice vysvětluje Karlosovi proč odešla z Detroitu. Byla totiž sledována. To už je zaměřena přes družici. Je rozhodnuto jet na Aljašku. Ale nejsou zásoby, proto se nejprve musí zastavit v Las Vegas. Zde najdou velký kontejner a Alice již tuší zradu. A také že ano. Z něj se vyřítí spousta nakažených a začne boj. Hodně lidí v něm umírá.

Alice jako projekt má být vypnuta, avšak na satelitu dochází k poruše. A ona kráčí přímo k úkrytu doktora Isaca, kde postřílí všechny jeho lidi, ale jeho samotného musí nechat odletět vrtulníkem. Ovšem i Issac sám byl pokousán, takže si hned po příchodu do úlu píchá protilátku. A tu je mu oznámeno, že jeho projekt končí. Isaac je zastřelen. Jenže to pro něj nic neznamená.

Nakažen je i Karlos. Proto se rozhodne obětovat a tím se s jeho pomocí dostane Alice až do podzemí. Zde se setká s holografickou holčinou, tedy počítačem, který ji varuje před Isaacem. Alice však boj s ním podstoupí.

V podzemí města Tokia sedí opět pánové z Umbrely. Spojení s USA již sedmnáct hodin není, a tak se rozhodne, že budou pokračovat sami. Ale vtom se jim objeví holografická Alice a slibuje návštěvu. Prý nepřijde sama, ale s přáteli.

Ona a její další klon se dívají na velkou spoustu koulí s kapalinou, ve všech koulích je Alice...


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Resident Evil: Zánik
I tento film vznikl na motivy slavné počitačové hry. Příběh se odehrává několik let po katastrofě v Raccoon City. Alice (Milla Jovovich) dojde k vlastnímu poznání, že by mohla ohrozit všechny kolem sebe, kteří bojují za přežití lidského rodu a za poražení Umbrella Corporation, která podle posledních zpráv sídlí překvapivě kdesi na Aljašce. I přesto všechno cestuje Alice přes Nevadskou poušť, aby našla Carlose Oliveru (Oded Fehr) a jeho přátele, kteří musí bojovat proti strašlivé přesile zombies a dalších krvežíznivých příšer.


Autor: videofil

Popis / Obsah / Info k filmu Resident Evil: Zánik
Nastal konec světa. Pokusný T-virus, vyrobený společností Umbrella, byl vypuštěn do světa a proměnil jeho obyvatelstvo v hordu potácejících se zombie, které mají v oblibě maso.

Protože ve městech není bezpečno, dávají Carlos Oliviera a L.J. dohromady skupinku přeživších, mezi nimiž jsou i nováčci Claire, K-Mart a sestra Betty, a vydávají se na cesty. Přesunují se v ozbrojeném konvoji po opuštěných pouštních dálnicích. Hledají další svého druhu – ty, kteří přežili, nenakažené. Nacházejí ale ty, kterých je v pouštích plno: nemrtvé. A budou potřebovat spousty zbraní, tisíce nábojů a pár plamenometů, aby se ubránili.

Pod opuštěným vysílačem v Nevadě se ukrývají špičkové kanceláře a laboratoře společnosti Umbrella. Dr. Isaacs, který má neustálý přístup ke špionážnímu satelitu, sleduje pouť konvoje, ale hledá přitom osobu, která je nejen klíčová pro vznik léku, ale také ztělesňuje vše, o co se experimenty společnosti Umbrella pokoušely. Tou osobou je Alice.

Alice byla kdysi držena společností Umbrella a podrobena biogenním experimentům, následkem kterých získala nadlidskou sílu, zostřené smysly a zvýšenou obratnost. Ačkoliv se její mutace každou minutou zhoršují, sleduje Alice konvoj a ochraňuje ho v naději, že se jí nějak podaří doprovodit ho do bezpečí.

Konvoj zamíří na Aljašku, která slibuje poslední možnost útěku před nemrtvými, ale předtím se musí zastavit v Las Vegas, aby doplnil zásoby paliva, a snažit se neupoutat na sebe pozornost firmy Umbrella. Alice se nezastaví, dokud společnost funguje. Boj teprve začíná...


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Resident Evil: Zánik
Poté co T-vir unikl z přísně tajných podzemních laboratoří podniku nazývajícího se Ochranným štítem a zničil město Racoon City, šíří se nezastavitelnou rychlostí dále, pustoší po celé zeměkouli a vyhubí značnou část lidstva. Jednou z přeživších je Alice, která byla dříve pokusnou osobou. Při experimentech, které na ní byly prováděny, se pod vlivem T-viru změnily její geny, a tak získala nadlidskou sílu a nadpřirozené schopnosti. Nyní se zaměřuje na jediný cíl: Musí pomoci těm, co přežili Apokalypsu, a srovnat nebezpečný podnik se zemí.

Zdroj: AMC Networks International


Popis / Obsah / Info k filmu Resident Evil: Zánik
T-virus, který mění lidi v zombie, unikl z laboratoří společnosti Umbrella a zamořil nejen podzemní komplex, ale později celé Ranccoon City. Od té doby uplynuly tři roky a virus postupně zamořil Spojené státy i většinu světa. Civilizace se zhroutila a hrstky přežívajících hledají, kam se uchýlit před nákazou a stovkami zombie. Zpupný doktor Isaacs se v komplexu v nevadské poušti pokouší izolovat z krve Alice antivirus, nemá však v úmyslu pomoci lidem, ale jen zkrotit a ovládnout zombie. Musí ale pracovat pouze s jejími klony, protože skutečnou Alici nemá a nedokáže ji ani s pomocí satelitů najít. Cestou se střetne s konvojem několika vozidel, který pod vedením odvážné Claire Redfieldové hledá nové místo k životu. Ke komunitě patří také Alicin přítel Carlos, na jehož návrh se k nim Alice přidá a prozradí jim, že posledním nezamořeným místem na Zemi je Aljaška. Komunita se tam rozhodne vydat. Pro benzín však musí do Vegas, kde řádí množství agresivních zombie. Isaacs zatím díky vyspělé počítačové inteligenci Bílá královna lokalizuje Alici a přes nesouhlas nadřízených se pro ni vypraví v čele malého komanda. Zatímco je konvoj napaden tlupou zombie, Alice odhalí komando. Uniknout se podaří jen Isaacsovi, který byl zraněn a píchne si antivirus. Alice pomůže komunitě získat vrtulník a odletět na Aljašku, sama ale zůstane, když objeví hromadu svých mrtvých klonů. Čeká ji děsivá bitva.

Zdroj: Nova


Popis / Obsah / Info k filmu Resident Evil: Zánik
Zatímco první část trilogie podle stejnojmenné počítačové hry Resident Evil (FP 8/2002; r. Paul W.S. Anderson) se odehrávala převážně v podzemních laboratořích firmy Umbrella Corporation, v nichž záhadný T-virus způsobil proměnu lidí v nemrtvé, a druhý díl Resident Evil: Apokalypsa (2004, FP 1/2005; r. Alexander Witt) líčil situaci "nakaženého" města Raccoon City, závěrečný snímek série Resident Evil: Zánik zachycuje události o tři léta později, kdy se Země ocitla v postkatastrofické době. Skupinka lidí pod vedením odvážné Claire Redfieldové bojuje o přežití v nevadské poušti, přičemž má proti sobě nespočetný dav zombiů. Osamělá hlavní hrdinka Alice, která jako jediná má v sobě antivirus, jenž zároveň znásobil některé její schopnosti, pomáhá Claiřinu konvoji na cestě za spásou a zároveň se musí nejdříve skrývat a pak bojovat s arogantním vědcem Isaacsem, snažícím se chytit ji a dopravit zpět do laboratoře. Cílem Isaacsových pokusů v rámci Projektu Alice ovšem není pomoci lidem, nýbrž zkrotit nemrtvé a proměnit je v otroky. - Snímek, jehož scénář opět napsal Paul W.S. Anderson, ale jejž režíroval žánrový specialista Russell Mulcahy, tak kromě prvků akčního zombie hororu přebírá motivy klasické postkatastrofické road-movie ve stylu Šíleného Maxe, přičemž zachovává rovinu sci-fi ve scénách z podzemních laboratoří. - Tvůrci samozřejmě dodržují pravidla počítačové hry typu "Bojuj a znič" a kromě srdnaté a neohrožené Alice (znovu v podání Milly Jovovichové) přivádějí zpět na scénu její přátele Carlose a černocha L.J. Navzdory značnému rozpočtu (sto milionů dolarů) i navzdory nepochybně profesionálnímu ztvárnění (za zmínku stojí například sekvence v pustém Las Vegas, napůl zasypaném pískem) vznikl jen další standardní produkt, využívající nižší pudy publika. - Snímek se měl původně natáčet v Austrálii, ale exteriéry se nakonec pořídily v mexickém Mexicali.
-mim-, Filmový přehled 2007/12


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Resident Evil: Poslední kapitola (2016)

 Resident Evil: Poslední kapitola (2016)
Resident Evil: Poslední kapitola n
Resident Evil: The Final Chapter
Žánr: akční / horor / sci-fi
Země: Spolková republika Německo / Kanada / Austrálie / Francie
Režie: Paul W. S. Anderson

(pokračování)

Resident Evil: Odveta (2012)

 Resident Evil: Odveta (2012)
Resident Evil: Odveta n
Resident Evil: Retribution
Žánr: akční / horor / sci-fi
Země: Spolková republika Německo / Kanada
Režie: Paul W. S. Anderson

(pokračování)

Resident Evil: Afterlife (2010)

 Resident Evil: Afterlife (2010)
Resident Evil: Afterlife n
 
Žánr: akční / sci-fi / thriller / horor
Země: Velká Británie / Spolková republika Německo / Francie / Kanada
Režie: Paul W. S. Anderson

(pokračování)

Resident Evil: Rozklad (2008)

 Resident Evil: Rozklad (2008)
Resident Evil: Rozklad n
Baiohazâdo: Dijenerêshon
Žánr: animovaný / horor / sci-fi
Země: Japonsko
Režie: Makoto Kamiya

(spin-off)

Resident Evil: Apokalypsa (2004)

 Resident Evil: Apokalypsa (2004)
Resident Evil: Apokalypsa n
Resident Evil: Apocalypse
Žánr: sci-fi / horor / akční
Země: Velká Británie / Spolková republika Německo / Kanada / Francie
Režie: Alexander Witt

(pokračování)

Resident Evil (2002)

 Resident Evil (2002)
Resident Evil n
 
Žánr: akční / horor / sci-fi / thriller
Země: Spolková republika Německo / Francie / Velká Británie
Režie: Paul W. S. Anderson

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Zlatý chlieb (2001) [TV film]

14:00 - 15:10

56 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

ČT2 - Livesport Prague Open 2024

14:15 - 20:00

41 minut již uběhlo
304 minut zbývá do konce

NOVA - Probudím se včera (2012)

14:10 - 16:45

46 minut již uběhlo
109 minut zbývá do konce

Prima - Večírek (2021)

14:50 - 16:30

6 minut již uběhlo
94 minut zbývá do konce

Reklama