Cerven
ohodnotit

Robinson Crusoe

Žizn´ i udivitel´nyje priključenija Robinzona Kruzo

Země:
Rok:
1972
Délka:
87 minut
Premiéra v ČR:
8.3.1974
„Sovětský barevný film. Přepis slavné knihy Daniela Defoea.“

Popis / Obsah / Info k filmu Robinson Crusoe

Obsah se zatím připravuje.
Pokud se chcete stát publicistou anebo napsat krátký obsah k filmu můžete zde.
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Stanislav GovoruchinStanislav Govoruchin  
hraje:
Leonid KuravljovLeonid Kuravljov.....Robinson Crusoe [35]   
Iraklij ChizanišviliIraklij Chizanišvili.....Pátek   
Jevgenij ŽarikovJevgenij Žarikov.....kapitán [31]   
námět:
Daniel DefoeDaniel Defoe.....román "Robinson Crusoe"   
kamera:
Oleg MartynovOleg Martynov  
střih:
Valentina OlejnikValentina Olejnik  
  Nahrát trailer k filmu
Distributor v ČR:
Ústřední půjčovna filmů
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Distribuční verze:
dabováno
 
 
Zvuk:
mono
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Robinson Crusoe >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.5.2022
Nejen hodně pozitivní ve své laskavosti   filmová verze známého románu literárního   autora Daniela Defoa, ale také neobyčejně   upřímná ve své okázalosti na psychologii   člověka nuceného se smířit s nepřízní   osudu. Leonid Kuravljov pojal svou roli až tak   neskutečně přirozeně, že se po divácké   stránce dá s Crusoem ve všem plně soucítit.   Občasný stav šílenství, navíc překračují   své hranice, se u takového filmu jen tak   nevidí. Po psychologické stránce je například   geniální scéna se sedícím Robinsonem v dešti   v ručně vyrobeném člunu s ohromného kmene   stromu, který stále stojí na zemi, ve kterém   za šíleného smíchu vesluje. Když se ale   později dějově objeví domorodec, kterému dá   jméno Pátek, duševně se naprosto změní.   Samozřejmě k lepšímu. A to i myšlenkami.   Dialogové scény se tedy dostavují přirozeně   až příchodem Pátka do děje, což okamžitě   dostává jiný ráz. Atmosféra je jinak hodně   poklidná, takže bez sebemenšího náznaku   dramatizace, což u sovětského dobrodružného   filmu není nic neobvyklého, neboť politicky se   sovětský film nesměl podobat tomu západnímu.   Převážně je tedy vše odvyprávěno   především obrazem, takže divák je jen něco   jako pouhý pozorovatel. Občas je něco slovy   proloženo vypravěčem, což ničemu neškodí.   Těžko říct jak tehdy, ale dnes je   diskutabilní použitý soundtrack. Klasická   symfonie, navíc za použití tvorby Antonína   Vivaldiho, jako jednoduchý hudební podkres   všeho dění spíše neochvějně unavuje. Ale   zase to tím dostává onen komorní ráz.   Sovětští tvůrci do filmové podoby zpracovali   mnoho světových literárních děl a ve   většině případů vcelku i zdařile. Robinson   Crusoe je jeden z nich.
Pedroretro
Hodnocení:
Přidáno: 14.3.2018
Robinson Crusoe
Zdravím priatelia..poprosim jedno info..je možne   niekde zohnat tento snímok aj z môjho detstva   bud v cz dabingu alebo aspom cz titulky?..vdaka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.5.2008
Nejlepší zpracování Defoova románu.
I když povinné sovětské filmy pro školní   mládež v dobách totalitních byly často   "utrpením", vždy tento výraz   rozhodně neplatil. Naopak, na Robinsona Crusoe   sovětské výroby jsem chodila ráda a viděla   jsem ho asi třikrát. Moc se mi líbilo, že   příběh filmu je velmi přesně podle knihy, a i   jako školou povinná holčina jsem obdivovala   práci maskérů, kdy z představitel hlavního   hrdiny byl na začátku mladíček, později se   stával stále zralejším mužem a v době svého   vysvobození (po 27 letech, 2 měsících a 19ti   dnech - i to je přesné narozdíl od jiných   předělávek slavného románu) byl již   zestárlý muž se šedivými vlasy a vousy. S   dojetím jsem vždy sledovala scénu, kdy Robinson   přijde o věrného čtyřnohého přítele a   naopak s úsměvem, kdy se snaží civilizovat   Pátka. Krásné bylo, jak Pátek chtěl   zkoštovat pavouka a Robinson mu vysvětloval, že   je to fuj, co se nejí:-) I když - třeba by to   nebylo až tak špatné pošušňáníčko:-)

K   filmu jsem se snažila na mezinárodní databázi   dohledat informace, doufám, že jsem se strefila   do toho správného. Originální název by měl   znít v transkripci ruského jazyka takto:   "Zhizn i udivitelnye priklyucheniya Robinsona   Kruzo" - pokud jsou tam chyby, předem   prosím o schovívavost. Rok výroby je 1972 a   hlavní představitel Robinsona Crusoe Leonid   Kuravlyov. Pátka představoval Irakli   Khizanishvili.

Vzpomínám si, že film byl   výborně nadabován do češtiny, ale nepamatuju   si, kdo Robinsonovi propůjčil svůj hlas.   Možná mi poradí někdo ze čtenářů   "pamětníků":-))))


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Crusoe (1988)

 Crusoe (1988)
Crusoe n
 
Žánr: dobrodružný / adaptace
Země: Velká Británie / Spojené státy americké
Režie: Caleb Deschanel

(jiná verze filmu)

Robinson Crusoe (1972)Robinson Crusoe (1972)Robinson Crusoe (1972)Robinson Crusoe (1972)
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Anna Bache-Wiig

Bache-Wiig Anna

Matt Lasky

Lasky Matt

Ahmed Seleem

Seleem Ahmed

Naposled navštívené:
Anna Bache-Wiig

Bache-Wiig Anna

Matt Lasky

Lasky Matt

Ahmed Seleem

Seleem Ahmed