Cerven
ohodnotit

Rodič [TV film]

Žánr:
Rok:
1975
Délka:
28 minut
„O řidiči městského autobusu, který se těší, že se po mnoha letech stane konečně otcem...“
Popis / Obsah / Info k filmu Rodič
Řidič autobusu pražské MHD Láďa Hašek (Vladimír Menšík) si umí v autobuse sjednat pořádek, ale i také poradí, vždyť také za bezpečnost cestujících sám zodpovídá. S kamarádem Karlem (Petr Haničinec), se kterým tráví bezpočet jízd, umí probrat různá témata, jak se má mládež chovat, a jak se někteří lidé hrozně chovají k ostatním lidem, vždyť jsou všichni z jednoho města.

Denní zkušenosti z cestovního provozu si umí v hlavě představit. Představuje si, že má syna a deéru a jaká konverzace by se asi mezi nimi vedla. Doma vysněný syn Pavel Rímský) nechce býti po svém otci, ale chce být svůj, a vysněné dceři (Jana Boušková) zakazuje její nevhodné chování a oblečení. Do všech jeho vymyšlených zákazů mu vstupuje tolerantní manželka (Karolína Slunéčková), která mladým rozumí a všechny neshody v rodině žehlí.

Pro šoféra Haška je den, jako druhý a až jednoho dne, kdy se zřejmě špatně vyspal, nebo vykročil jinou nohou, na jedné zastávce odmítne nastoupit dalším cestujícím do autobusu, protože je přeplněný, a hned na konečné se dozvídá, že jeho paní Jitka krvácí a byla převezena do porodnice. Projet křižovatkou na červenou není žádný problém, po cestě do nemocnice jsou oba rádi, že se nikomu nic nestalo a když se pan Hašek dozvídá, že má syna, stává se nejšťastnějším člověkem z celé Prahy....


Autor: jarda53

Popis / Obsah / Info k filmu Rodič
Povídka o řidiči městského autobusu, který se těší, že se po mnoha letech manželství dočká narození dítěte. Své představy o výchově potomků konfrontuje s realistickými zkušenostmi kamaráda, otce už tří ratolestí.


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama