Cerven
ohodnotit
Popis / Obsah / Info k filmu Roucho
Richard Burton hraje římského tribuna Marcella Gallia, který dostal příkaz ukřižovat Ježíše Nazaretského. Poslušen rozkazu vydá se tribun s odsouzencem na cestu ke Golgotě. Cestou postupně začíná ve skrytu duše o rozsudku pochybovat. Přesto svůj úkol splní a v kostkách pak vyhraje Kristovo roucho.
Když se pak kolem kříže začnou dít podivné a nevysvětlitelné věci, s hrůzou získané roucho odhazuje. Vzápětí však dostane pokyn roucho opět najít a dopravit neprodleně do Říma. Zážitky při usilovném pátrání po Ježíšově rouchu a setkání se stoupenci ukřižovaného Ježíše způsobí, že se sám obrátí na křesťanství. V Římě je za to i se svou snoubenkou Dianou (Jean Simmonsová) odsouzen k smrti.
Film se podle mínění tehdejší kritiky příliš podbízí publiku a nepřesvědčuje ani příběhem, ani jeho ztvárněním. Koster dodal rutinní produkt průměrné kvality, a tak film vzbudil pozornost především užitím nové technologie Cinemascope.


Autor: curil

Popis / Obsah / Info k filmu Roucho
Děj se točí kolem vzácné náboženské relikvie – Ježíšova roucha a odehrává se v Římském impériu v počátcích křesťanství. Centurion Marcellus velí vojákům, kteří ukřižují Krista. Po práci následuje zábava a naprosto opilý Marcellus vyhraje Kristovo krví poskvrněné roucho. Od té chvíle je pronásledován vidinami, které jej přinutí hledat vyrovnání a usmíření se svou obětí...
Historický velkofilm hýřící barvami s biblickým námětem podle románu Lloyda C. Douglase, první širokoúhlý film natočený ve formátu CinemaScope. Získal dva Oscary za dekorace a kostýmy a další tři nominace (Richard Burton, kamera a film), Zlatý globus získal v kategorii filmové drama.
Zdroj: TV program, cinema


Autor: Veronika42

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Demetrius a gladiátoři (1954)

 Demetrius a gladiátoři (1954)
Demetrius a gladiátoři n
Demetrius and the Gladiators
Žánr: drama / historický
Země: Spojené státy americké
Režie: Delmer Daves

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Události (1993) [TV pořad]

19:00 - 19:52

16 minut již uběhlo
36 minut zbývá do konce

ČT2 - Svět zvířat

18:30 - 19:25

46 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

NOVA - Hospoda (1996) [TV seriál]

18:50 - 19:30

26 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

Prima - Hlavní zprávy (2020) [TV pořad...

18:55 - 19:40

21 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

Reklama