Cerven
ohodnotit
Popis / Obsah / Info k filmu Rozpoutaná vášeň
"Rozpoutaná vášeň". Stejné právo v lásce pro ženy jako pro muže - s touto smělou zásadou se vrhá do víru života bohatá a krásná Arden Stuartová. Domnívá se, že rozbíjí okovy společenské morálky, ale vychází ze základního omylu: neboť erotická vášeň, byť se i vyvíjela v horoucích obětích a zapomínala ve chvílích opojení načas i na povinnosti matky a manželky, to není ještě láska. A proto také tato "Rozpoutaná vášeň" ničí nejprve život mladého muže, s jehož city si koketně zahrává, aby pak sama podlehla výboji silného muže, umělce a boxera.

Mizí sice na čas z jejího života, nad nímž se snese klidná pohoda manželského a mateřského štěstí. Milenec se však vrací, nastává nový otřes, duše mladé ženy bojuje těžký boj mezi voláním smyslně pobouřené krve a hlasem mravního zákona, který není již jen součástí pokrytecké společenské morálky. Takovou ženu ukázat ve všech fázích od hravé koketérie přes vzkypělou vášeň až k harmonickému vyrovnání se životem - tak to byl úkol Grety Garbo, který přirozeně nebyl zvlášť těžký pro její herecké mistrovství a umění.

Neboť tento typ žen srůstá s její bytostí, jež tělesně měla všechen křehký půvab ženství, kterému se tolik odpouští, a duševně jemně odstíněnou výrazovou stupnici pro každé citové hnutí. V tomto souladném spojení těchto vlastností, je ono kouzlo, jímž Greta Garbo vítězí. Partnerem jí byl Niels Asther, statný typ muže, který je zvyklý si podmaňovat ženy, dovede si s jejich láskou zahrávat. A to i tehdy, když sám pocítí, že také u něho šlo již víc než o pouhou hru, dovede si též poručit v odříkání.


Autor: Asmodej

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
The Surrogate

The Surrogate
The Surrogate

Cliff Danielson

Danielson Cliff

Naposled navštívené:
The Surrogate

The Surrogate
The Surrogate

Cliff Danielson

Danielson Cliff