Cerven
ohodnotit

Rychlejší než smrt

The Quick and the Dead

Další název:
Rýchlejší ako smrť (SK)
Žánr:
Rok:
1995
Délka:
102 minut
Premiéra v ČR:
17.8.1995
„Anděl pomsty likviduje nepřátele na Divokém západě.“

Komentáře k filmu Rychlejší než smrt

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 22
SvoKar
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 1.2.2011
Western, který krom   atraktivní S. Stone a   budoucích hollywoodských   megahvězd neoplývá ničím   zajímavým.
jarda53
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.7.2017
Ne, že by film byl něco   unikátního ale dá se na tu   parodii oddechově dívat s   pohodou. Děj má napětí a   spád, krásnou ženskou   Sharon Stone,kterou jsme již   viděli v lepším filmu   která se dnes mstí, Di   Caprio v době, kdy natáčel   divácké filmy, Russell Crowe   který se vyklubal z   úspěšného filmu Gladiátor   a o Gene Hackmanovi nemám co   dodávat, jeho filmy o něm   hovoří samy....
efCZa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.1.2005
Novodobý western, kde vás   zastřelí, než bys řekl   svec. Poměrně jednoduchý   příběh, s vcelku   originálními prvky. Dobrá   podívaná na všední večer.
Frolíček
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.11.2017
Snímek z doby, kdy Capriovi   ještě teklo mlíko po bradě   a Russell měl o dvacet kilo   méně. Oživení zašlé   slávy westernů,   pravděpodobnost reality nula,   ale to snad nikdo nečekal.   Sharon má v kožených   kalhotách hezké dlouhé   nohy, Gene Hackman je ďábel   a Gary Sinise moc prostoru   neměl, ale není malých   rolí a jeho postava byla   spouštěč celého   příběhu, jinak by nebylo o   co hrát.
FLA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.1.2014
Výborné propojení westernu   a černého humoru.Skvělá   herecká sestava-G.Hackman byl   odpudivě kouzelný,mladej   drzej floutek Leonárdo   Caprioso,svůdná a suché   hlášky cedící   Sharonka,Lance Henriksen jako   frajer co se dělá jak je   nejlepší,nesmrtelnej indián   atd.jasných 8/10!
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.7.2014
Hvězdně obsazený ryze   popkornový western o jedné   pomstě. A tou mstitelkou je   Ellen. Mladá tajemná žena,   a co si budeme nalhávat, i   krásná. Ztvárnila ji Sharon   Stone, která byla v době   natáčení na vrcholu své   herecké kariéry. Reálnost   příběhu je vskutku   pochydérná, ale na druhou   stranu, dobře se na to   kouká. Gene Hackman coby   padouch je vskutku   ďábelský, ale od takového   matadora se to tak nějak   očekávalo. Střelecká   soutěž je hlavním   dějstvím, kterého se   zúčastňují různé osoby.   Každý má svoji minulost a   nějakou tu reputaci. A   všichni chtějí zbohatnout.   Natočeno je to dle standartu   90. let, a krapet i   komiksově, takže se tu v   celkové vizualizaci nedalo   vyhnout určité modernizaci.   Nebo si opravdu někdo myslí,   že na konci 19. století už   obchodníci v Americe znali   skleněné pulty? Kamera je   však velmi honosná a   šťouravá. Takové obrazové   úhly a kamerové nájezdy   jsou vidět hlavně u starých   dobrých spaghetti westernů.   Scénář není nijak   složitý, ale tvůrci si   sním vyhráli vcelku dobře.   A tak dejme tomu, že jako   takový westernový zábavný   snímek funguje dobře a že   určitý filmový zážitek   zanechá. Jen divák u toho   nesmí moc přemýšlet, jinak   je to včudu.
M.A.G.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.8.2009
Skvělý western. Napráskaný   zvučnými hereckými jmény,   jejichž herecké umění   nezklamalo.
Mimochodem   ta zápletka filmu s tím   střeleckým turnajem byla   velmi zajímavá.
Byl   jsem maximálně spokojen a   proto dávám s lehkým srdcem   plný počet bodů.
Agostino
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.2.2009
Tento western pôsobí na   človeka dosť moderným   štýlom. Pomerne je dosť   nabitý hereckými hviezdami,   ktoré dávajú určitú   šťavu tomu to filmu. Inak   povedané dej tohto filmu je   dosť slabý.
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.1.2010
Velice dobrý film z divokého   západu nadvládu mužů  
konečně porazí   žena z kolty nízko u   pasu.Tento film je skvěle   obsazen a senzačně natočen.
enejčel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.7.2010
tento western je odlišný od   ostatních westernů, je tu   zcela nový nápad a to   hodnotím velmi kladně, ale   westerny moc nemusím, u   tohohle ale udělám výjimku.
Karius
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.12.2012
Hvězdně obsazená   záležitost od který mnozí   očekávali víc,ale já   dostal to,co jsem chtěl.   Herci v hlavních rolích   zahráli tak, jak se od nich   čekalo. Sharon opět dostala   prostor ukázat své ženské   zbraně,který v těch letech   ukazovala takřka v každým   svým filmu, nafoukaný   mladíček DiCaprio si   otevřel cestu do Holywwoodu a   stejně tak tomu bylo i v   případě Russella Crowea a   Gene Hackman? No to je prostě   Gene Hackman...jeden z   nejlepších herců všech dob   zahrál svůj standart a roli   záporáka si evidentně   užíval :) Tenhle námět má   rozhodně něco do sebe a   kdyby se režie ujal   schopnější   režisér,možná by to   dopadlo vše jinak...nicméně   za mě --->80%
rankinfitch
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.4.2010
Tak nebyl to pravda špatnej   film, pár scén mě solidně   pobavilo...průstřel hlavy,   odrovnání Gena Hackmana na   konci taky solidní práce...   Hvězdně a podle mě až   nadstandartně luxusně   obsazený western Sama Raimiho   (Spiderman, Stáhni mě do   pekla), kde je dějová linie   naznačená hned na začátku,   takže divák během chvilky   ví, o co jde a vlastně i jak   to dopadne. V jedný rovině   jde o pomstu Sharon Stone   vůči právě Hackmanovi,   jelikož jí v minulosti zabil   otce, no a v druhé části je   celý děj vlastně   střelecký turnaj o   rychlosti, kdo koho zasáhne a   posléze zabije dřív. Nic   složitýho, herecké výkony   solidní, naprosto DOKONALÝ   Gene Hackman, nádherná   Sharon Stone, na zabití   slizkej a namachrovanej   DiCaprio, jinak průměr.   Podruhý ale vidět nemusim   (snad jen na těch pár scén,   ty bych si pustil klidně zas,   ale na to stačí když to   jednou za čas budou hrát v   televizi).
mildaaxe
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.1.2010
Hodně povedenej western,   kerej nevyniká jenom   hvězdnym obsazenim v čele s   takovejma jménama jako je   Gene Hackman, Sharon Stone,   Russell Crowe nebo Leonardo   DiCaprio. Na první pohled   film postrádá nějakej   silnější příběh, ale   natočený je to vskutku   skvěle a jednotlivý souboje   sou opravdu zajímavý.   Stejně jako některý postavy   (Kid, Herod nebo kazatel).   Závěr pro mně byl celkem   nečekanej v tom, že motiv   pomsty byl docela   okopírovanej z Tenkrát na   Západě. Naštěstí ne   úplně a Raimiho výsledek   taky nejni špatnej. Musim   zmínit i povedenou hudbu od   Silvestriho.
mikee007
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.2.2011
Přestože by se tenhle film   dal hrát v divadelním   sále,neboť převážná   část se odehrává na   náměstí malého zapadlého   městečka,či vedle v   nálevně,je film po celou   dobu zábavný,plný drsných   hlášek (například,když   desperát zbourá schválně   slepému chlapci jeho poličku   se zbožím,které prodává   pro svou obživu,omlouvá se   mu slovy "promiň jsem   nemotornej,úplně jako   slepej...")skvělých   záběrů kamery   vzdávajícím hold všem   westernovým klasikám a v   neposlední řadě hereckých   osobností.
Režisér   tak namíchal zábavný   koktejl,který určitě nebude   nudit ani toho,kdo westerny   moc nemusí (což jsem já). A   když už by se někdo   začínal nudit,poodhalí se   sexbomba Sharon Stone,tehdy   ještě ve formě a hned je na   co koukat.
JVSoolen
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.10.2007
Netradicni western s zenou   jakozto hlavni hrdinkou. Krome   ni jeste hvezdy formatu Gena   Hackmana, Leonarda DiCapria a   Russela Crowa, hyperaktivni   kamera Sama Raimiho a   uzasna
hudba alana   Silvestriho.
Vídžej
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.10.2003
Dobrej Western
Docela fajn westerňáč.   Jeden z těch filmů co se   úspěšně vracejí ke   starým žánrům. Hackman tam   hraje fakt drsňáka ale   dírku do hrudníku mu stejně   nikdo neodpáře
ELEONORA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.3.2008
Je mi až někdy líto,
že vzniká tolik dalších   výborných filmů. Tento film   bych doporučila každému,   kdo má rád, jak chutná   pomsta. Hackmann hraje   pěkného padoucha. Di Caprio   nádhera, Russel Crowe je zde   nádherný. Je to jeho první   role, ve které jsem ho   viděla a hned si moc líbil.   Pak mi už unikl málo kdy   (L.A, Glad., Čistá duše a   další a další). No, o   hrdince tohoto filmu netřeba   psát. Krásné pokoukání,   jistě zvláště pro muže...
Naki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Hvězdné obsazení, velké   napětí a příjemná   zábava. Když slyšíme ty   zvučná jména, tak si   řeknete, že film musí být   bezchybný, ale není.   Některé scény a herecké   grify se prostě nevyrovnají   dřívějším westernovským   klasikám. Jinak Sam Raimi   trochu netypický filmeček.
bouncer
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.10.2003
Rychlejší než smrt
Myslel jsem si, že western to   už má opravdu za sebou...ale   mýlil jsem se. Rychlejší   než smrt je docela dobrý   film s výborným hereckým   obsazením a přitažlivým   dějem. Staré westerny mě   nikdy nelákaly, ale tenhle   film můj názor   změnil...doporučuji :-)
AshT
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.9.2009
Velmi neobvyklí western o   střeleckých zápasech ale   zdařilí.Hackman De caprio   sharon stone a Russle Crow ve   výborném Westernu   richlejší než smrt.
angi5
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.4.2011
Westerny moc nemusím,ale   tenhle mě pobavil,tak že   čas od času se fakt ráda   podívám znovu.Herecky dobře   obsazené,ani chvilku jsem se   nenudila.
vekyka33
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.8.2009
rychlejsi nez smrt
krasna Sarah Stoune jako Lady   si zahrala v tomto westernu   dobrou foli jako mstice to   nebylo spatny pro Lady kdo   bude souboji rychlejsi vyhrava   lidsky zivot Russe Crowe si   take zahral hlavni roli jako   pater ale kdysi byl ganster co   zbyva krasne Lady nez pomstit   otce vrahy ktery ji pred ocima   zastrelili otce kdyz byla mala   holka davam deset ano dam   deset

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih24709minih24709Svatební cesta (1938) 
Svatební cesta n
minih46642minih46642Drak z chrámu Šaolin 2: Lehkomyslný bojovník (1980) 
Dian zhi gong fu gan chian chan n
minih48221minih48221Skrblík (2006) 
La Maison du bonheur n
minih39430minih39430Kurýr 2 (2005) 
The Transporter 2 n
minih28159minih28159Charlieho andílci (2000) 
Charlie's Angels n
minih15652minih15652Perinbaba (1985) 
Perinbaba n
minih2942minih2942Amistad (1997) 
Amistad n
minih30732minih30732Telefonní budka (2002) 
Phone Booth n
minih112963minih112963Jackie Chan: Můj příběh (1998) [Video] 
Jackie Chan: My Story n
minih42762minih42762Eliška a její rod (1966) [TV seriál] 
n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Události (1993) [TV pořad]

19:00 - 19:56

6 minut již uběhlo
50 minut zbývá do konce

ČT2 - Fotbal: Chance Národní Liga 20...

17:20 - 19:30

106 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

NOVA - Hospoda (1996) [TV seriál]

18:55 - 19:30

11 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

Prima - Hlavní zprávy (2020) [TV pořad...

18:55 - 19:40

11 minut již uběhlo
34 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Nick Tarabay

Tarabay Nick

John Briley

Briley John

Šťastná ruka (That Lucky Touch)

Šťastná ruka
That Lucky Touch

Klára Sochorová

Sochorová Klára

Michael Maltese

Maltese Michael

Bílý duch (White ghost)

Bílý duch
White ghost

Brett Harrelson

Harrelson Brett

Jiří Madzia

Madzia Jiří

Neil Delama

Delama Neil

Havárie (Crash)

Havárie
Crash

Naposled navštívené:
Nick Tarabay

Tarabay Nick

John Briley

Briley John

Šťastná ruka (That Lucky Touch)

Šťastná ruka
That Lucky Touch

Klára Sochorová

Sochorová Klára

Michael Maltese

Maltese Michael

Bílý duch (White ghost)

Bílý duch
White ghost

Brett Harrelson

Harrelson Brett

Jiří Madzia

Madzia Jiří

Neil Delama

Delama Neil

Havárie (Crash)

Havárie
Crash