Rijen
ohodnotit

S vyloučením veřejnosti

Huis-clos

Další název:
Geschlossene Gesellschaft; No Exit
Žánr:
Země:
Rok:
1954
Délka:
95 minut
Popis / Obsah / Info k filmu S vyloučením veřejnosti
POZOR SPOILER!

V jednom velkém výtahu se sejdou různí lidé. Liší se jak věkem, tak národností a postavením. Je zde mladá dívka stejně jako kněz, nebo člověk, naprosto jiný. Všichni z výtahu musí vystoupit a jdou do jakéhosi hotelu. Zde se postupně zapisují na recepci. Jedna dáma nabízí recepčnímu minci, ale ten ji shazuje na zem. Muž ji chce země sebrat, ale ona mizí.

Je tu také muž Joseph Garcin, novinář, kterému se dovnitř nechce a dost otálí, aby nakonec stejně vešel. U pultu se zapisuje poštovní úřednice a také hodně bohatá mladá dáma.

Novinář je umístěn do velké místnosti a za ním je přivedena žena jménem Ines Seranová, která se stále shání po své milence Florence Langloisové. A jako třetí do party přibývá ta bohatá dáma. Jmenuje se Estelle Rigaultová.

Úřednice tvrdí, že Florence pustila plyn, a proto jsou nyní obě mrtvé. Estelle odhrne závěs z okna. Zde sledují její pohřeb. Je zde zdrcený manžel a také mladý muž, Pierre, kterého dohoní Olga, její nejlepší kamarádka a utišuje ho.

Pak lze v témže okně vidět Florencii, zničenou, ale živou. A to se Ines nelíbí. Dále je v okně Garcinova manželka, celá v černém, která jde k pevnosti a zde dostává kabát s dírami po dvanácti kulkách. V něm byl novinář zastřelen, jak tvrdí.

Nu a nyní ti tři hledají něco společného, důvod, proč jsou spolu v jednom pokoji. A protože si nedůvěřují rozhodují se pro mlčení. Diego je u mrtvoly Juana a pak jej honí vojáci. Mu se podaří prchnout a ocitá se ve skupince odpůrců režimu kteří byli s novinářem kamarádi v boji. To vše je po Garcinově smrti. Jeho jméno je však jimi poté mazáno ze všech plakátů.

Ines vidí že Florencie má přítele. Vychází najevo, že kvůli Estelle zemřel nějaký Roger. Byl to její milenec a ona s ním měla dcerku a tu před ním zabila. Pak vidí tančit Pierra s Olgou, což ji opět štve. A Olga poví Pierrovi o vraždě dítěte.

V pokoji usiluje Ines o lásku Estelle, a ta zase o lásku novinářovu. Jeho manželka se na Zemi vtírá do přízně manželovy poslední milenky. Neshody v pokoji pokračují, jen novinář a milionářka se k sobě jakž takž mají. On přiznává útěk ze země, kde psal a svou smrt zastřelením. Jeho přítel Diego pak přichází za jeho nemocnou manželkou.

V pokoji pekelném buší novinář do dveří. Ty se otevřou a oni se ocitnou na dlouhé chodbě...


Autor: Pitryx

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Sylvia Haider

Haider Sylvia

Naposled navštívené:
Sylvia Haider

Haider Sylvia