Cerven
ohodnotit

Salome

Salomé

Rok:
2002
Délka:
85 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Salome
V jedné z chudých čtvrtí v Madridu se tři dospívající chlapci musí během jednoho horkého léta vyrovnat s různými životními situacemi. Jak „bohatší třída“ opouští město, aby unikla otravnému vedru, Rai, Manu a Javi nemají peníze ani na to, aby se dostali do centra města, nemluvě o pláži. Manu se snaží udržet práci v donáškové službě v pizzerii, avšak nevlastní žádný dopravní prostředek. Rai vyhraje soutěž, ale jeho cenu mu ukradnou dřív, než ji stihne prodat. Každý z nich nějakým způsobem ztrácí svou dětskou nevinnost, když musí čelit násilnému otci, sexuálně se probouzející sestře či bratrovi závislému na drogách. Po mezinárodně úspěšném filmu Rodina (Familia, 1997) dostal spisovatel a režisér Fernando León de Aranoa i za svůj druhý celovečerní film řadu ocenění. Na MFF v San Sebastian v roce 1998 získal cenu za Nejlepší režii a další dvě ocenění za Nejlepší scénář.

Zdroj: Film Europe Media Company


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Salome
Příběh vášnivé neopětované lásky a kruté odplaty v osobité interpretaci Carlose Saury.
Spolu s Tangem (1998) a Iberií (2005) patří Salomé do kolekce Saurových tanečních filmů. Pro tentokrát se autor nechal unést baletem v rytmu flamenca.
Příběh vášnivé neopětované lásky a kruté odplaty, jež kromě španělského režiséra inspiroval také Oscara Wildea či německého skladatele romantických oper Richarda Strausse, režisér stylizuje jako zkoušku k inscenaci a její následné provedení.
Salomé se nezkrotně zamiluje do Jana. Prorok ale její cit nesdílí, a zhrzená dívka se proto odhodlá k pomstě. Poté, co ji král Herodes poprosí, aby mu zatančila, vyžádá si za odměnu Janovu hlavu. Saura zprvu přednese baletní skupině svou vlastní interpretaci biblického příběhu a dále je nechá rozvinout emocemi nabité představení ztělesněné překrásným tancem.
Česká televize


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Bez ženské a bez tabáku (1980)...

15:00 - 16:00

42 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

ČT2 - Bitvy 2. světové války v barvě

15:40 - 16:25

2 minut již uběhlo
43 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:30 - 16:57

12 minut již uběhlo
75 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

15:35 - 16:40

7 minut již uběhlo
58 minut zbývá do konce

Reklama