Cerven
ohodnotit

Schindlerův seznam

Schindler's List

Další název:
Shindlerov zoznam; Schindlers Liste
Žánr:
Rok:
1993
Délka:
195 minut
Premiéra v ČR:
10.3.1994
"Ten, kdo zachrání jeden život, zachrání svět" - Talmud. Nejnovější film Stevena Spielberga.“

Komentáře k filmu Schindlerův seznam

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 76
SvoKar
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 21.1.2012
Ano, film je působivý a   všechno, ale... např. ta   holčička v červeném je   sice jasná symbolika,   nicméně   "narušuje"   černobílý styl filmu, a v   nejednom směru dělají z   Schindlera víc než čím   byl. Z jeho strany to byla mj.   vypočítavost a zadní   vrátka, co po válce,   protože si zřejmě   uvědomoval, že fašismus je   svinstvo. Ano, zachránil   lidské životy, ale ne   nezištně.
green-tea
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.10.2009
Bezesporu skvěle natočený   film o nacistovi,který za   války zachránil před jistou   smrtí mnoho Židů,když je   zaměstnal ve svém podniku.   Dnes se ukazuje,že jeho snaha   možná nebyla až tak   nezištná,ale na konečném   vyznění věci to už málo   co změní. Hlavní jsou   lidé,kteří díky němu   zůstali naživu - a za ně si   O. Schindler hold, složený   tímto hluboce humanistickým   dílem,určitě zaslouží!  
K filmu samotnému -   přestože jsem si plně   vědoma toho, že nejde o   historicky doslovný dokument,   ale působivé drama z doby   holocaustu, trochu mi na něm   vadí drobné nepřesnosti   (např. nacista Schindler by v   roce 1944 určitě nemluvil o   Československu, ale o   Protektorátu Böhmen und   Mähren ) a také ten   patetický závěr, kdy se hl.   hrdina loučí se   "svými" Židy a   usedavě pláče, že jich   nezachránil ještě víc.   Právě pro tyto "pihy na   kráse" ubírám jednu *   z absolutního hodnocení a   Schindler's List řadím až   do sice hodně těsného, leč   přece jenom závěsu za   Polanského Pianistu.
veverka-zrzka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.3.2016
Špičkový film
Snímek, který mě uchvátil   natolik, že si jej při   první příležitosti   pořídím do sbírky DVD.   Příběh o koncentračních   táborech a člověku, který   díky svému seznamu   zachránil život několika   stovkám lidí - Židů.   Chvíle byly některé až k   slzám vedoucí. A ten konec,   tak ten mě rozbrečel   úplně.
Frolíček
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.11.2011
Nebylo nejšťastnější   rozhodnutí pustit si v   neděli večer tento film,   samozřejmě jsem věděla,   že po něm nebudu mít lehké   spaní, ale musela jsem   konečně odkoukat tento   restík, který mi zbýval.
Pominu historické   reálie, co se opravdu stalo   nebo ne, jestli postava   Schindlera byla v podstatě   zištná a to dobro na ní tak   nějak zbylo v tom, když mu   šlo vlastně jen o kšeft.   Herecké trio   Neeson-Kingsley-Fiennes je   neodiskutovatelné,   černobílé zpracování   ještě více zdůrazňuje   podstatu zkázy, hlavně ve   scénách s holčičkou s   červeným kabátem, likvidace   ghetta je otřesná, opět je   vidět, že člověk člověku   je schopen provést nejhorší   hrůzy.
Dala bych   plných deset, ale pořád se   u tohoto filmu nemůžu zbavit   dojmu, že všechno tohle   točil Spielberg hlavně na   efekt, když už natočil   další mistrovská díla, ale   za ta se většinou Oscary   nedostávají.
Z   Fiennese na mě šly osypky   ještě dlouho po filmu, jeho   pozdější Voldemort je   vlastně taková milá   pohádková postava.
MARi0
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.11.2008
Schindlerův seznam
Vynikající film   pojednávající o holocaustu   druhé světové války. O   Schindlerovi jsem něco četl,   ať se film přibližuje   realitě hodně či málo,   zachránil tak jako tak přes   tisíc lidí a zaslouží si   zfilmovat svůj   příběh...
Nejvíc   mě ve filmu dostala červená   holčička (jinak je film   celý černobílý), která mi   nahnala takové mrazení v   zádech, že to až není   možné.
Přikláním   se k názorům pode mnou, že   by měl být film povinně   pouštěn ve školách, aby   všem připomněl hrůzy   nacismu, které by neměli   být nikdy zapomenuty...
FLA
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.11.2011
Byl Oskar Schindler zachránce   stovek židů nebo vychytralý   obchodník? Střetl jsem se z   oběma názory. Tak i tak aš   na ten zdlouhavý úvod je to   velmi povedené dílo s   dobrým hereckým obsazením a   např. scéna kdy Němci   "čistí" ghetto je   vynikající! Silný filmový   zážitek.
pataamat
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.4.2009
toto je vrcholné dielo   Spielberga a aj   Kinematografie. Geniálny dej   a herci všetko .Vyborná je   scéna , kde ide dievčatko v   červenom po ulici ,pri   likvidácii ghetta - neskôr   vydíme jej telo na kope   mŕtvol , pri tomto filme idú   slzy do očí asi každému ,   len škoda , že história a   Schindler´s list sa trocha   odlišujú
mia
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.3.2005
"Kto zachráni jeden   ľudský život, akoby   zachránil celé   ľudstvo". Prsteň s   takýmto nápisom dostal   Schindler (L. Neeson) od   "svojich" židov. Na   začiatku mu šlo len o   získanie lacnej pracovnej   sily do svojej továrne a   nebol vždy spokojný s tými,   ktorých mu priviedol jeho   účtovník Stern   (B.Kingsley)- rabín, profesor   literatúry a dejepisu, malé   deti... Po tom, čo vidí, ako   sú títo ľudia vystavení   ponižovaniu, utrpeniu, zo   strany jeho súkmeňovcov   začne obhajovať aspoň tých   svojich ľudí. A keď je   jasné, že majú byť všetci   odvezení do Osvienčimu,   rozhodne sa presťahovať čo   najviac z nich, pod zámienkou   rozbehnutia výroby nábojov,   z Poľska do Čiech, kde sa   dožijú oslobodenia.
Dojemne vyznieva   záverečná návšteva   "Schindlerových"   židov a ich potomkov pri   hrobe Oskara Schindlera,   ktorý pokrývajú kamienkami   podľa židovskej tradície.
M.A.G.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.8.2009
Je těžké komentovat něco   tak skvělého.
Film je   výborně natočen. Ukazuje   nám období 2. svět. války   ze dvou pohledů. První nám   znázorňuje, jak dobře se   měli Němci a druhý přímo   otrocký život židů.
Navíc je to natočené   podle skutečného človeka a   podle téměř skutečných   událostí.
Film je   dobře herecky obsazen. Ovšem   nejvíc tady exceluje Liam   Neeson - životní role - a   skvěle mu kontruje Ralph   Fiennes.
Také ale   musíme vyzvednout roli Izaca   Sterna, kterého ztvárnil Ben   Kingsley.
Petra.Barbie
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.5.2008
Nevím proč, ale chybí mi vjem autentičnosti.
Ke Spielbergovým filmům mám   dost rezervovaný postoj.   Téma tohoto díla je   samozřejmě velmi zajímavé,   pojem holocaustu je něco, co   v žádném případě   nesmíme zlehčovat a kdo tak   činí, jako by vyslovoval   souhlas pro nacistickou   ideologii a zlo, které   napáchali ti, co jí   vyznávali. Myšlenka tedy   výborná, ale zpracování   jednak místy rozvleklé s   momenty, které vyvolávají   rozporuplné pocity...film by   měl působit autenticky,   nicméně přesvědčivost zde   chybí. Vidím ho jako lehce   nadprůměrný, ale bohužel   ne jako naprosto vynikající.   Zklamu hodně příznivců   Schiendlerova seznamu, ale   dát 10 bodů, nebo alespoň   8, by bylo lhaní sobě sama.   A to opravdu neumím.
Agostino
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.2.2009
Mňa veľmi osobne tento film   nebaví.Je to film, ktorý je   veľmi dobrý, ale nie je pre   všetky tipy divákov.
prvosenka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.8.2012
SCHINDLERŮV SEZNAM

Jeden z největších   filmů všech dob, film,   který alarmuje, vzdává   úctu, šokuje i dojímá. Je   monumentální a vskutku   krutě krásný. Je   neuvěřitelně silný tím,   jak prostě nabízí   jednoduché malé příběhy o   lidskosti a přetváří je do   syrové podívané. Nabízená   realita v uměleckém podání   Stevena Spielberga je   úžasná. Film je plný   někdy až přehnaně   citových a dlouhých scén,   které by možná šly   zkrátit, ale pravděpodobně   by to narušilo tichou a   pomalou skladbu filmu, která   je úchvatná.

Druhým aspektem je   spekulace o historické   pravdě. Nikdo dnes přesně   neví, jestli byl či nebyl   Oscar Schindler přesně   takový, jak jej zachycuje   tento jedinečný snímek.   Jestli byl lidumil, který   využil svého postavení,   nebo naopak jeho hlavní   motivace byla honba za ziskem   a přitom jen tak mimoděk a   skoro nevědomky udělal co   udělal. A na konci války   toho jen mistrně využil ve   svůj prospěch. Ať tak či   tak, film je velmi působivý   a nemyslím, že je   nadhodnocován jen díky   zvolenému tématu.

Kvality filmu podtrhují   bezchybné herecké výkony.   Liam Neeson byl dokonalá   volba a jeho strhující   výkon byl velmi   přesvědčivý. Rovněž Ben   Kingsley se předvedl jako   úžasný herec. A Ralph   Fiennes jako Amon Goeth byl   perfektní. Herecké kvality   této trojice jsou magicky   vysoké a všichni se přesně   hodí do svých rolí.

Jako film je   Schindlerův seznam skvěle   odvedená práce, výjimečná   svým excelentním   zpracováním. Dokonalost sama   o sobě. Těžce se hledají   slova, která dokážou popsat   pocity, které vyvolává a   jen stěží nemůže   existovat někdo, koho by   nechal chladným. Toto   výborné dílo je však   potřeba vnímat celkově,   jeho hlavním přínosem je   to, že nám všem připomněl   cenu lidského života.
261972
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.3.2012
Opravdu mistrosvské dílo.   Děj hodně smutný. Nejvíc   se mi líbily scény, kdy   stříleli lidi( např.   prostřelená hlava a z ní   stříkající krev)
volam.sa.pistik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.3.2012
Aj hodina života je život
Myslel som, že toto bude   jediné dielo, ktoré   neohodnotím. Ale nakoniec som   si to rozmyslel. Na 10 to   však akosi nie je. Stále mi   niečo... Kto bol vlastne   Schindler? Jedni hovoria, že   záchranca bezbranných, iní,   že vypočítavý bezohľadný   podnikateľ, ktorý si chcel   zachrániť kožu. Ja fakt   neviem. Ale ako to často   býva, pravda bude niekde   uprostred. Taktiež mnohí   vyčítajú mnoho   historických nepresností a   to, že si režisér mnoho   skutočností upravil a   vysvetlil podľa svojho. Ja   fakt neviem. Ak Spielbergovi   išlo riadne zabrnkať na   city, tak sa mu to teda   vydarilo poriadne. Idem   hodnotiť iba film, nie   všetky tie ruchy a okolnosti   okolo neho. Pretože ja fakt o   nich moc toho neviem. Zameriam   sa iba na film. Je perfektne   spracovaný. Je brutálny. Je   výnimočný. Skutočne   neviem, čo si mám myslieť,   ale šokoval ma. Sa divím,   že to niekde premietajú   deťom, ide o to, že pokojne   môžu byť otrasené tým,   čo vidia. Ja som ho videl v   neskorom veku a zamávalo to   mnou slušne. Príbeh je   známy, tak nemá zmysel ešte   niečo dodávať. Jediné čo   ešte spomeniem, to je postava   Amona Goetha? Diabol na Zemi?   Alebo krutá výnimka? Alebo   je to človek, ktorému   systém dal absolútnu moc a   on to využil? Alebo by sa tak   chovala väčšina, keby   nebolo vyššej autority, či   už ju nazveme Boh, Morálka   či Etika? Lebo ako už raz   povedal Dostojevskij:   "Keď niet Boha, je   dovolené všetko."
PORTER
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.1.2013
Výborné válečné drama z   koncentráků.Skvělé   herecké obsazení,zajímavé   drsné scény,výborná   režie.I když film trvá   více jak tři hodiny tak je   celou dobu na co   koukat.Opravdu drama všech   dramat!
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.7.2009
Tak to to je opravdu fantazie   skvěle natočeno i zahráno  
nemluvě o režie ta   je také skvělé.Tento   příběh je přesně tak jak   má bít
Chrustyn
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Steven Spielberg je nejlepší   režisér všech dob a tento   film to jasně dokazuje.   Perfektní kamera, hudba,   skvělé obsazení ale hlavně   výborná režie. Jeden z   nejlepších filmů všech   dob.
mat.ilda
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.3.2013
Velmi krásný a dojemný   film, dostal by 100 %, nebýt   opravdu neuvěřitelně   trapné, typicky americké   závěrečné scény - ta   zavinila, že je první, na co   si vzpomenu v souvislosti s   tímto filmem.
Mlapiska
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 8.8.2007
Z tohohle filmu mám   smíšené pocity. Mrzí mě,   že ho natočil pro mě někdo   tak tuctový, jako je Steven   Spielberg. Tohoto režiséra   fakt nemusím, protože mi   velmi vadí, jak přistupuje k   daným tématům. Toto téma   je obzvlášť citlivé a   Spielberg, který se nikdy   pravdy nedržel (u takovýchto   filmů to vadí) zase   nezklamal a citlivé téma   rozdupal. Jeho největším   přáním je úspěch u   diváků, čemuž se   podřizuje. Přetvořil si   pravdu tak, aby to ve   scénáři vypadalo lépe, a   samozřejmě aby to co nejvíc   zafungovalo tam, kde má – a   dosáhl svého.
Film ve   mně nezanechal moc silných   pocitů, jelikož (souhlasím   s tím, co zde bylo řečeno)   mu naprosto chybí i   sebemenší míra autenticity,   je to prostě jen takový   romantický blábol, a což   mě mrzí – velmi   nedůstojný blábol vzhledem   k danému tématu. Přehnaný   happy end tomu nasadil   korunu.
Vůbec   netoužím tento film ještě   někdy vidět. Je celá řada   silnějších,   působivějších a   důstojnějších filmů k   palčivé památce holocaustu.
jonny.net
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.3.2012
Je zbytečné na tomto   dokonalém koncertě krutosti   a soucitu něco vypichovat.   Pro mě jednoznačně jeden z   nejlepších filmů   zabývající se tématikou   Druhé světové války a   úlohy Židů v ní.
Barney94
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.7.2018
Podle hodnocení jsem čekal,   že to bude lepší. Nebylo to   špatně natočený, obsazení   se také povedlo, jen mi to   chvílemi přišlo až moc   zdlouhavé. Také mi uniklo   pár věcí, například, co   se stalo s dětmi, kteří se   v táboře schovaly před   transportem?
Pardal
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.5.2006
Rozhodně nejlepší   Spielbergův film, je moc   dobře, že se rozhodl ukázat   světu, že umí nejen   tuctové velkofilmy, ale také   kvalitní žánr s   poselstvím...
Strhující tříhodinové   drama ze kterého se mi   chtělo chvílemi dokonce   brečet, je moc dobře že je   film černobílý, protože k   takové tématice se barvy   nehodí...
Tleskám   perle kinematografie a haním   lidstvo, protože někdy se za   ně člověk musí doopravdy   stydět...
JVSoolen
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.10.2007
Naprosto strhujici film o   holocaustu. I pres vsou   trihodinovou delku jsem se   nenudil ani vterinu a film ve   mne nechal tak hlunokou stopu   jako maloktery.
Rene1
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 28.2.2008
Po profesionální stránce   dokonale odvedený film,   který Spielbergovi měl   konečně vynést   vytouženého Oscara za   režii, což se povedlo. Z   tohoto hlediska jde tedy o   film velmi úspěšný.
killy
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.11.2007
Smutný příběh lidských   dějin. Skvělý herecký   výkon Liama Neesona, Bena   Kingsleyho a Ralpha Fiennese.
kali.4
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.2.2007
Zprvu jsou pro něho pouze   levnou pracovní silou, ale   jak postupně duševně   dospívá, uvědomuje si, že   nejsou o nic méně než   ostatní, odsunuje vlastní   sebestřednost do ústraní a   nahrazuje ji nejprve   tolerancí a poté obdivem a   náklonností. Film o   uvědomění si klasických   lidských hodnot, o hrůzách   války a holocaustu, o lásce   a bezpráví; film, který   vás niterně obohatí.   Naproti vyvíjejícímu se   Liamu Neesonovi staví   Spielberg režimem zkaženého   a mocichtivého Ralpha   Fiennese, který, ovlivněn   antisemitistickými   myšlenkami, nezná soucit a   slitování. A mezi nimi Ben   Kingsley jako nevinná oběť   nacismu. Černobílý,   komorně zpracovaný snímek s   vynikajícím hudebním   doprovodem Johna Williamse,   historickými fakty a   neobyčejně silným   příběhem o transformaci   lidské duše. Oscar Schindler   vás přesvědčí, že   člověk se může změnit k   lepšímu.
Ostrovan
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.11.2015
Emočně silně nabitá   pohádka o tom, že to může   být i opačně - že válka   nemusí nutně dělat z lidí   zrůdy, ale že i z čistě   pragmaticky   přemýšlejícího člověka,   který si hraje jen a pouze na   vlastním písečku, může   probudit morální cítění.   Kéž by to tak fungovalo v   širších měřítcích -   podobných Schindlerů je   potřeba neustále.
davidek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.7.2008
Dlouho jsem váhal než jsem   se podíval na tento   vinikající snímek a   nelituji. Pravda je však   taková, že už se na něj   nikdy nepodívám. Možná v   záchvatu deprese.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.12.2017
Velmi realistický film při   kterém se ježí vlasy. Jen   škoda, že Spielberg   nedokázal vyhodit tu   závěrečnou patetickou   scénu loučení se   zaměstnanci. To už přehnal.   Schindler nebyl zase tak   velký lidumil. Prvotní touha   u něj byla vydělat pár   (milionů) říšských marek.
Saara77
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.11.2005
Je to dozajista úchvatný   film. Je to totiž úchvatný   příběh a Steven Spielberg   natolik perfektní režisér,   že ho jen těžko mohl   zkazit. Obsazení bylo   dokonalé. Jen se mi   nelíbilo, že nějaké věci   byly zbytečně   zdůrazňovány. Hrůza je   přeci hrůzou sama o sobě, i   bez zbytečných efektů. (   mám na mysli například   holčičku v červeném   kabátku, jejíž mrtvolku pak   vidí na hromadě těl. Barvit   ten kabátek na červeno už   bylo podle mě prostě   zbytečné. Jak říkám,   hrůza zůstává hrůzou i   bez efektů ) Přesto musím   zopakovat, že tento film je   jedním z nejlepších s   tématikou holocaustu.
Vídžej
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.2.2004
Pokud se jen trochu zajímáte   o nedávnou historii, tak je   Schindlerův seznam něco co   nesmíte propást. Jeden z   nejlepších filmů o druhé   světové válce a o   holocaustu vůbec.
cragel
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.2.2010
Schindlerův seznam
Výborný příběh s   výbornými herci, ale styl   natáčení se mi moc   nelíbil.Bezesporu jeden z   nejlepších filmů tehdejší   doby, ale pořád to nebylo   dokonalé.
sylwikk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.12.2009
Při koukání mi málokdy   běhá mráz po zádech,   málokdy mám husí kůži a   skoro u ničeho nemám slzy v   očích. Tenhle film je ale   tak úžasnej, že to   dokázal. Dost blbě se mi   koukalo na vyvražďování   Židů odpornýma německýma   náckama :( Je to   příšerný, tim spíš, že   film vychází ze skutečných   událostí. Aspoň, že jich   přes 1000 dokázal zachránit   Oscar Schindler, za to má   můj velkej obdiv. Nemůžu   nevyzdvihnout skvělý   herecký výkony - Liam Neeson   byl v roli Oscara Schindlera   naprosto skvělej, Ben   Kingsley v roli Izáka Sterna   byl taky super a pak ještě   Ralph Fiennes jako odpornej   nácek Amon Goeth - z toho mi   fakt bylo úplně blbě.   Vážně úžasnej film,   myslim, že každej by měl   vědět, jak museli Židi   trpět. Naprosto dokonalej   film!
bouncer
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.11.2003
Schindlerův seznam
Vynikající snímek   objektivně zobrazující   krutosti 2. sv. války. Snad   Spielbergův nejlepší   snímek. Jen ten závěr je   až moc happy-endový (jako   každý od Spielberga), ale je   to podle skutečné události,   tak se to možná takhle   událo. Kvalitní film -   umělecky i divácky(stopáž   je přes 3 hodiny a nebudete   se nudit)
Alix
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.5.2010
Skvělé
Oscar Schindler, Amon Goeth a   Izák Stern, tvoří   nezapomenutelnou trojici. Je   to herecký koncert, který   tomuto skvělému filmu   dodává autentičnost skoro   magickou. Vůbec jsem   nevnímala délku filmu, jen   děj, umocněný sugestivní a   krásnou hudbou. Ať už byl   Schindler jaký byl, to, že   zachránil přes tisíc   lidských životů, mu nikdo   nemůže upřít. Režisérovi   patří můj obdiv. I panu   Schindlerovi.....

Nerozumím komentářům o   jeho vypočítavosti.   Nechránil "své   Židy" jen jeden den,   chránil je delší dobu a i   on sám riskoval. Nemusel to   dělat, mohl utéct, mohl se   na ně vykašlat, ale   neudělal to. Kdo má větší   právo ho hodnotit, než ti,   které zachránil?
POMOthy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.9.2018
Čo o ňom napísať, keď   nechcem zase len sucho   vytahovať všetky   superlatívy a priraďovať   ich ku každej jednej jeho   filmárskej zložke? Welles   má Občana Kanea, Coppola   Godfathera, Kubrick Vesmírnu   odyseu a Spielberg Schindlerov   zoznam. Fiennesov Amon Goethe   je personifikáciou úpadku   ľudského ducha,   zodpovedného za najväčšiu   tragédiu našich dejín,   Williamsov soundtrack je   neprekonateľným vrcholom   súčasnej filmovej hudby,   kameraman Janusz Kaminski je   pre mňa (čoby milovníka   čiernobielej kompozície)   modlou a vyhladenie   Krakovského gheta jednou   najhrôzostrašnejšou scén,   aké som kedy videl vo filme.   Steven si týmto film splnil   poslanie, pre ktoré sa stal   režisérom. A ja by som si   najradšej každý záber z   tejto jeho mimoriadne osobnej   výpovede zarámoval, zavesil   na stenu a modlil sa, aby som   mohol vrátiť čas a   zabrániť tomu, o čom   vypovedá.
red_dragonfly
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.11.2009
Filmu o druhe svetove valce,   nacistech a zachrane zidu je   nespocet, ale tento zustane   neprekonan.. Skvele zpracovany   pribeh a skvele vykony Liama   Neesona, Ralpha Fiennese a   Bena Kingsleyho..
sismik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.1.2010
Beze sporu kvalitní a   dojemný film, emoce   vyvolává snad každá   scéna. Film ve mě zanechal   hodně otázek...Jak lidi   mohly něco takového vůbec   dopustit? Proč lidí jako   Oskar Schindler nebylo o mnoho   víc? Rozhodně doporučuju si   film pustit, protože jedině   z chyb se může mladá   generace poučit, aby se nic   podobného už nestalo.
matushome
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.1.2012
Jeden z najlepších filmov   vôbec....
Mráz mi   behá po chrbte, keď to   pozerám...zakaždým...
Autorita a kotviaci   prístav pre mnohých v podobe   L. Neesona...absolútne naj.   Len škoda, že príbeh už   vytvorila minulosť..a nie   fantázia.
Amthauer
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.5.2009
Zatraceně silné a přesto   nikterak plačtivé   svědectví o místech   největšího lidského   utrpení od dob   Tenochtitlánu. Výborný   vývoj postav, navíc skvěle   zahraných plus   neuvěřitelně autentické   scény a občas (sprchy)   dechberoucím způsobem   mrazivá režie. Jen jedna   poznámka - z toho   židovského obřadného   mručení by jednoho po   chvilce jeblo. :D
callaghan
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.4.2008
Protože taky patřím mezi   ty, kterým se moc nelíbí,   když si autoři v   historických filmech   upravují fakta ve svůj   prospěch, mám z tohoto filmu   smíšené pocity. Po prvním   zhlédnutí bych neváhal a   dal 10, ale když jsem pak   zjistil, že si Spielberg   opravdu hodně věcí   vysmyslel, tak jsem klesnul k   8, ale nejsem si jistý,   jestli to je konečné   číslo. Co se ale týče   Oskara Schindlera, tak bych   zase s kritikou režíséra   docela šetřil. Vždyť   Spielberg ve filmu ukazuje,   že Schindler byl na špatné   straně. Sice ho zároveň   trochu ospravedlňuje, ale   nemyslím si, že by to bylo   tak hrozné. A když někde   čtu názory, že Schindler   byl naprosté zlo, nechápu,   proč by měl Spielberg chtít   dělat z tohohle největšího   parchanta symbol lidskosti a   hvězdu první velikosti.
Vedle hereckých výkonů   se mi líbilo především   černobílé ladění   filmu(řeklo by se - takový   detail). Ale na chuť jsem   nepřišel jedné věci,   kombinaci popisků v   němčině s mluvenou   angličtinou německých   vojáků. Myslím si, že   optimálním řešením by   byla mluvená němčina s   anglickými titulky. Rozhodně   by to přispělo k   autentičnosti filmu.
wawer
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.4.2007
Bravurně natočený film,   který nemá svou působivosti   konkurenci takže dolehne a   uchvátí každého kdo se na   něj podívá a dodívá. Film   si udrží pozornost a   surovost po více než 3   hodiny a jeho závěr nenechá   chladným ani toho   největšího cynyka a   flegmatika v jedné osobě
simca.talpi
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.2.2008
PUSŤTE TO NÁCKŮM
Schindlerův seznam je, dle   mého názoru, dosud   nejlepší film, který   holocaust zpracovává.   Vyzdvyhávat herecké výkony   není třeba (brilantní),   spíše režie a scénář   jsou brilantní. Dobré je,   že jsou zde ukázány osudy   lidí. Vždy se Vás dotkne   osud jednotlivce, než   skupiny, nemluvně o tom, co   si kdo představí pod   číslem 6 milionů. Každý z   tohoto obrovského čísla má   svůj osud. Tento film se Vás   chtě nechtě dotkne. Komu se   tento film líbil, doporučuji   mu film o Terezíně POSLEDNÍ   MOTÝL.
Myslím si, že   tenhle film by měl smazat   pochybnosti i odpůrcům   holocaustu. Měl by se   pouštět ve školách a v   neposlední řadě i   obyčejným lidem trpící z   fobir vůči jiným skupinám.   Doba Šoa byla nepochybně   zatím nejkrutější v naší   hisorii, to Vám potvrdí   nejen dějepisec, ale i sami   lidé, kteří holocaust   přežili. Nutno podotknout,   že se šoa netýkala pouze   židovského obyvatelstva. Po   nich měli přijít na řadu   Slované. Ti Slované, kteří   dnes protestují před   synagogami.
Neměli   bychom zapomenout na   poselství tohoto filmu:   totiž nediskriminovat   slabší, cizince, kohokoliv.   Tyto filmy by také neměli   nechat dát zapomenout na   události holocaustu a hlavně   NEDOPUSTIT, ABY SE TO   OPAKOVALO.
ondrech
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.10.2008
Spielbergovu tvorbu   neprožívám, ale tohle se mu   opravdu povedlo, troufám si   tvrdit, že je to jeho   nejlepší film. Celé   černobílé, depresivní, ale   věrohodné. A spousta scén,   mě dostala a mírně   červená holčička   vyzdvihuje tento film do   nebeských výšin. Škoda,   že ho z nich opět shazuje   scéna, kdy se Oskar loučí -   opět zavládl Holywoodský   zbytečný patos. A kromě   Liama Neesona je třeba   vyzdvihnout i Ralpha Fiennese,   jehož Amon Goeth je zkrátka   neuvěřitelný.
Berny.GB
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.4.2007
Jeden z nejlépe natočených   filmů,jaký sem kdy viděl.   Film ve vás vyvolá mnoho   otázek, na které lide jen   těžko hledají odpovědi. I   když film trvá tři hodiny,   děj nestrácí spád.   Skvělé herecké výkony a   zdrcující příběch o   něčem takovém jakým byl   holocaust. Na konci filmu mě   tekly slzy a to se jen tak   nestává.
Hellish_Satanica
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.8.2006
Válečné filmy nemusím.. Tento mě ale dostal
Krutý, syrový film, a   skvěle natočený. Slabší   povahy by se na něj dívat   neměly. Některé záběry   otřesou nejspíš každým.   Určitě stojí za   podívání, je to velmi   silný zážitek..
Panzerfaust
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 28.1.2009
Mňa osobne film nebavil a   myslím, že bol zbytočne   zdĺhavý a nudný a navyše   ma zarazilo, že bol   čiernobiely...
nefertiti3010
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.6.2011
Moc pěkný film, k   zamyšlení.. Je poměrně   dlouhý, ale určitě stojí   za to.. Člověka až mrazí   při některých scénách..
Tatule
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.2.2008
Možná by se měl ve   školách místo biflování   reálií o holocaustu   promítat právě tenhle film.   Je to bravurní drsné   zpracování tématu   židovských pogromů 2. sv.   války, a to i přes jistou   míru autorské licence   (dojemné loučení v   továrně, kladení kamínků   na hrob O.Schindlera.
Poe64
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.2.2009
VERY VERY GOOD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tento film je proste   super.Spielbergov majstrovský   počin.Liam Neeson je   brilantný,že nedostal oscara   bol ohromný omyl.Ben   Kingsley(GANDHI) a Ralph   Fiennes sú taktiež   neuveritelne skvelí.Hudba je   majstrovská,dej   vynikajúci.To,že je film   čiernobieli,tým si nelámte   hlavu lebo po päťtnástich   minutách vám to bude pri tom   krásnom koncerte jedno.K tým   dvom predchádzajúcim   komentárom sa nevyjadrujem
Anilvap6
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.5.2011
Tento film je vážně   povedený. Je zde zachycena ta   pravá realita a alespoň si   trochu člověk může   představit, co za hrůzu se   to tenkrát stalo. Na konci   filmu se mi chtělo strašně   plakat, kdyby to trvalo   ještě chvíli, asi bych to   nevydržela.
Obdivuji,   všechny ty, kteří udělali   vše pro to, aby zachránili   lidské životy, i když se   vystavovali nebezpečí.
moudrc
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.11.2008
Dobový situační film z   druhé světové války   mapující to nejlepší ze   života Oskara Schindlera, to   jak zachránil více než sto   lidí tím, že jim dal práci   a fašisti tak nezjistili, že   dělníci Schindlera jsou   vlastně židé. Ve filmu je   použito hodně násilí, což   podtrhuje atmosféru doby   koncetračních táborů a s   nimi i fašismu.
PinPrick
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.1.2008
Nejlepší Spielbergův film.   Kam se na Oscara Schindlera   hrabe Indy, ET nebo žralok.   Liam Neeson ve své životní   roli ukazuje, že i mezi   členy nacistické strany byli   i dobří lidé. Samozřejmě   mu doopravdy asi nešlo o ty   lidské životy, ale který   "nácek" by se s   nimi tak   zahazoval..........Nechápu,   jak Liam Neeson nemohl získat   Oscara, protože svým   výkonem strčí Toma Hankse   do kapsy.
BOURQUE
Hodnocení:
Přidáno: 6.8.2018
Najväčší a zároveň   najbolestnejší film   všetkých čias, ktorý   kedysi niekto natočil o   totálnom morálnom úpadku   ľudstva, ktoré sa stalo   počas druhej svetovej vojny.   Je až neskutočné, že   koľko emócií to dokáže   vyvolať z človeka a ako   hlboko sa ho dotkne -   najradšej by ste sa vrátili   do minulosti a a chceli by ste   spraviť všetko pre to, aby   sa to nestalo. Dramatický a   stopercentne šokujúci film   (vo svojej kategórii   neprekonateľný), ktorý má   jasný odkaz pre budúcu   generáciu. Čo sa týka   hereckých výkonov, tak okrem   megahviezd (L. Nesson, B.   Kingsley, R. Fiennes) každí   podal nezabudnuteľný   bezchybný výkon. Hudba (J.   Williams) – ten, kto nebude   plakať počas filmu a hlavne   v posledných 15 minútach,   tak dovolím si povedať, že   vôbec nemá žiadne city.   Kedysi hovorilo o tom, že   Spielberg tento film natočil   pre svojich detí, aby naňho   nikdy nezabudli. Myslím si,   že po tomto filmu ani jeho   deti, ani celé ľudstvo   naňho nezabudne. Osobné   hodnotenie: 100%
Bruno1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.4.2007
Komentář
Tento film vypráví o   němcovi,ktzerý byl členem   NDASP,ale nebyl fašista.Byl   továrníkem,který sepsal   seznam židů,kteří pojedou   do Česka pracovat na   zrraní,židy nestřílel a   nechal je tam až do konce   války a všichni židé ze   schindlerova seznamu přežili   holocaust.Oskar Schindler je   jediný člověk z NDSAP   který je pohřben na   posvátné hoře v Izraeli
rea67
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.9.2009
Soundtrack k tomuto filmu   patrí medzi moje   najobľúbenejšie, ale film   už vidieť nechcem, je tak   realisticky natočený, že   som ho celý preplakala a v   noci som mala nočné   mory.Trvalo mi niekoľko rokov   kým som sa odhodlala si ho   pozrieť, nie, neľutujem, bol   skutočne výborný, ale to   pozeranie hrozne bolelo pri   srdci, keď si tak človek   predstaví...
Kozelíno
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.8.2007
Jelikož mě zajímá historie   v období 2. světové války,   podobné filmy mám rád. Film   byl poutavý, místy   brutální, ale z   historického hlediska velice   zajímavý. Ke konci jsem se   málem neubránil slzám (jak   přeživší dávali kamínky   na hrob...), ale nakonec se mi   slzičku podařilo zatlačit.   Unikátní film.
terule
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.4.2011
Strhující ztvárnění.   Tento film by měli pouštět   školákům na hodinách   dějepisu. Příběh jsem   ještě dlouho po shlédnutí   nebyla schopna hodnotit.   Musela jsem jej napřed   vstřebat
fadomo
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.1.2010
Silný zážitek, skvěle   natočený film, tak jak to   Spielberg umí. Trochu mi na   něm vadí jisté historické   nepřesnosti   (př.Československo) ale   zejména v závěru příliš   zidealizovaná postava Oskara   Schindlera, jejímž cílem je   co nejvíce dojmout diváka. Z   tohoto důvodu dávám   přednost pro mě   přesvědčivějšímu   Polanskeho Pianistovi.
aeriel
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.1.2009
Muj nejsilnejsi citovy zazitek...
Predstavte si plne kilo   stredoskolskych   pubertaku,kteri misto   sledovani platna maji na   starosti tisice dalsich   veci...Predstavte si pozvolne   utichani stovek hlasu az do   hroboveho ticha...Predstavte   si konec Schindlerova seznamu,   konecne titulky a stovky   pubertálních studentu, kteri   se sami o sobe vsichni zvedaji   ze sedadel a vestoje za   hroboveho ticha tleskaji jeste   dlouho po tom, co se opona jiz   davno zatahla....pocta Oskaru   Schindlerovi a Stevenu   Spielbergovi... TO JE MUJ   ZAZITEK ZE SCHINDLEROVA   SEZNAMU... a muzu rict, ze je   to jeden z mych nejsilnejsich   citovych prozitku meho   zivota...
MichalVoska
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.7.2010
Neotřesitelná klasika, film, který je klenotem
Výborný film, skvělé   herecké obsazení a ukázka i   nám mladým, jak to   chodilo... Což si mnozí   neumíme představit, i tímto   filmem bez návštěv Lidic a   jiných míst si dovedeme   představit hrůzu nacismu   právě díky tomuto filmu
Dexfree
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 10.4.2007
Film je skvěle natočen, má   i dobré odsazení a herci ze   sebe vydali vše... jen   škoda, že když už to   Spielberg natáčel, tak že   se nepodíval do historie a   hlavně to nenatočil po   pravdě. To je škoda. Fikci v   historii menám ráda.
lesumir
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.3.2008
Spielberguv opus magnum,   jednoznacne! Poprve jsem to   videl na prime s ceskym   dabingem, po kterem jsem byl   docela rozhorcen. Ted po   dlouhe dobe v originale s   ponekud nekvalitnimi titulky,   takze jsem se snazil stihat   prekladat a jeste k tomu   sledovat kazdou vterinku   filmu! Dialogy byli naprosto   perfektne vytvoreny, takze mi   to nedelalo zadny problem.   Liam Neeson, Ben Kingsley i   Ralph Fieinnes byli naprosto   fascinujici! Nechapu, proc ani   jeden nedostal sosku nejvyssi,   tohle mi opravdu unika. Prvni   jmenovany byl po cely film   uplne chladny a slo videt,m ze   v dusi to je jinak, jen ta   posledni scena s prstenem byla   trosicku prestrelena, to   nezvladl, aspon z meho   pohledu. Fiennes a jeho Aman   Goeth byl naprostym   ztelesnenim nacisticke svine,   ktere v te dobe vladly svetu.   Z toho pohledu mam i pocit, ze   Spielberg to bral trosku i s   lehkou ironii, nektere zabery   mi tak pripadaly. AZ moc   poukazoval na ty hruzostrasne   veci, ktere se v tu dobu dely.   Prvni dve hodiny to bylo   napinave, vzrusujici a dost   tvrde. Uz na zacatku jsem   musel zamacknout slzu!   Poslednich 50 minut uz neslo v   tom lepsim duchu, lepsim   svetle a Oscar Schindler vysel   jako nejvetsi zachrance zidu,   nejvetsi hrdina. At to byla   risska svine nebo ne,   zachranil pres tisic zidu a to   je myslim hlavni. Tady mi   nestaci stupnice ani radky,   ktere jsem napsal. Pocity z   tohohle filmu se nedaji moc   jednoduse vyjadrit a slovy uz   vubec ne.
karlos007
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 8.11.2005
Prekrucovani faktu
Skoda, ze se reziser   Spielbergova formatu propujcil   necemu takovemu. Je treba si   uvedomit, ze Schindler byl   stejny zvire jako ostatni   fasouni a ten jeho   "hrdinsky cin" byl   jen zpusobem jak diky Zidum   prijit k jeste vetsim penezum.   Aktivni clen NSDAP a SDP v   Ceskoslovensku zavreny za   vlastizradu a spionaz a   odsouzen k smrti ktere unikl   jen diky Mnichovske dohode.   Nez ho nekdo bude zase   vyzdvihovat do nebes,   doporucuju precist si nejaka   fakta.
cold
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.1.2004
bouhžel se to dělo
Film zachycující krutosti 2.   světové války.
Černobílá kamera dává   tomuto snímku autentičnost i   depresivní nádech. Jen v   jedné chvíli je zde povoleno   trochu barvy (na červený   kabátek malé holčičky - a   pak již na ni nezapomenete).  
Po tomto filmu si   člověk uvědomí, že i za   knoflík na kabátu se dal   koupit život člověka.
"Na co je ti kabát s   vlny, když márnice jsou těl   plny"
"Ty se   třebas třeseš chladem, ale   oni už lítájí s   prachem"
Constantine_cz
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 15.7.2011
je to jinak než tvrdí
Doufám že mi hodnotící   odpustí, musím přiznat, že   tento film je výborně   natočen a ještě lépe   zahrán,ale chybí historická   fakta, ( která jsou pro tento   žánr velice důležité -   klíčové). Pro případné   zájemce můžu sdělit jaké   ( je jich opravdu hodně a to   i těch prokázaných :) ).   Steven Spielberg mě   přesvědčil o tom, že o   tématu skoro nic neví a že   si na historické případy   nepotrpí. Je to režisér,   který ukazuje jak   kinematografie ovlivňuje   lidi. Steven Spielberg je   iluzionista nejvyššího   stupně, kterému jsem jeho   příběh sežral i s   navijákem, dokud jsem na   přání mého kamaráda   nezašel do knihovny a   podíval se na toto téma do   knih. Film co se týká   výkonů bych zhodnotil 13/10,   ale co se týká historických   faktů tak musím 10 ubrat. Je   spousta jiných a lépe   podložených filmů či knih   o této době a panu   Spielbergovi gratuluji za   romantický a citově silný   prožitek tohoto skvělého   filmu, s nedůstojně   zakončeným happyendem.
konicekbanicek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.4.2011
Tyhle filmy z období druhé   světové války mě vždycky   bavit budou. je to kus   historie a myslím že se nad   tím každý pozastaví.   vžít se jen na chvíli do   kůže těch co tohle museli   zažít..... za perfektní   zprostředkování té doby   95%
Niky.Souky
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.5.2007
U tohodle filmu jsem taky   četla prvně knihu než jsem   shlídla film. A teďka musím   říct, že je daleko lepší   se podívat jenom na film. V   knize to není tak dobře   "vykreslené" jako   ve filmu, i když by to mělo   být naopak. Spielber se zase   jednou předvedl, jak se mají   natáčet filmy, i když jde   "jenom" o   historickej film.
dimiden
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 7.5.2006
Typický intelektuální kýč   holokastovského žánru - to   vždy zabere. Film ničím   neobjevný ba naopak   plagiátorský. Takzvaný   "povinný" snímek   židovského režiséra   kterému bylo vyčítáno, že   se jasně nevyslovil k   "vlastnímu" tématu   a pak každý filmař ví jak   lehce se točí tento žánr -   trochu špíny, bláta,   krutosti a utrpení nevinných   - to vždy zabere! Mnohem   těžší je natočit   "Dobyvatele" jo to   chce opravdové mistrovství -   jenže nad tím každý intoš   ohrne nos...že jo?...
rella
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.1.2011
Byl to úžasný film,bohužel   ta skutečnost,podle které se   odehrával už tak úžasná   nebyla,ale mladší ročníky   si to asi vůbec nedovedou   představit,takže je   dobře,že film vznikl
Helča77
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.8.2009
Tento film je krásný,ale   strašně moc smutný-a na   můj vkus až moc dlouhý.Při   některých scénách jsem   musela přivřít oči,ale to   dělám u filmů docela   často:-)
JayElectrics
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.12.2007
Film se mi líbil, ale trochu   mě štve, že spousta   poláků se kterými žiji (v   Londýně) film berou jako   Bibli a věří každému   detailu a slovu. Pro mě z   historického hlediska byl   dobrý, ale z druhé strany   možná až moc emocionálně   přibarvený film. Toto není   dokument, je to film - drama.   Z traileru se kromě nominací   nedozvíte vůbec nic, tudíž   jej nemá smysl ani   spouštět.

Za   držení diváka u   obrazovky/plátna: 10/10
Za historickou hodnotu:   8/10
Dushko
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.2.2014
Nej
Schindlerův seznam je   bezesporu jedno z nejlepších   filmových děl. Tento film   vás od samého začátku   vtáhne do děje, sledujete   intriky Oskara Schindlera,   který se snaží vydělávat   peníze, podplácí, zatahuje   nešťastné Židy, kteří   nemají na vybranou do svých   obchodů, vytváří si   umělé přátele mezi   nacisty. První část filmu   vám rozhodně nepřipadá   jako nějaké válečné   drama. Pak se ovšem dostává   do děje Amon Goeth (Ralph   Fienes)a film začíná   nabírat na obrátkách. To co   je ve své surovosti a   krutosti ve filmu ukázáno je   vskutku nevídané a myslím,   že režisér Spielberg   udělal velmi dobře, že se   do toho pustil právě takto.   Příkladně likvidace   krakovského ghettha, pálení   mrtvol, nebo třeba nudící   se Amon Goeth střílející   po vězních z vily, to vše   jen mírně napodobuje dobu,   která byla tak strašně   krutá.
Tento film je   u mě osobně na prvním   místě a myslím, že se to   jen tak nezmění. Někteří   oponují, že Oskar Schindler   nebyl ve skutečnosti takový   lidumil, ale to na kvalitě   filmu nic nemění...není to   dokument, je to hrané drama,   které pouze vychází z   historických faktů, tak ho   tak i hodnoťme. Ono i tak   zachránit 1100 Židů za   druhé světové války je   opravdu hrdinství a jestli na   tom vydělal, či nikoliv je   až druhořadé.
Všichni kdo takto mluví   ať navštíví třeba   Osvětim a změní názor.
Mimochodem natáčení   Schindlerova seznamu v   Osvětimi nebylo povoleno a   tak filmaři museli natáčet   pouze venku před branou   smrti. Kdo v Osvětimi byl,   tak si toho všimne.
Moje hodnocení 100%.
carole38
Hodnocení:
Přidáno: 21.4.2008
Jméno režiséra opět   potvrzuje vysokou kvalitu   filmu a zážitku z jeho   shlédnutí. Veškeré další   komentáře jsou zcela   zbytečné-tento pravdivý a   zároveň velice sugestivní   film se prostě musí vidět.   Vím docela jistě, že   opravdu každý si z něho   odnese to své.
Nika
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.4.2006
Film s velkým F
...potlesk pro pana režiséra   a všem hercům. Ve svém   žánru bezesporu nejlepší   film, který jsem viděl.
KartmenZino
Hodnocení:
Přidáno: 8.6.2013
TOP
V mem soukromem Jakubove   seznamu zaujima tento film   cestne prvni misto jakozto   film vychazejici z realne   historie - lhostejno jakym   smerem skutecne odchylene.   Pokud v te dobe bylo Oskaru   21, mel jich dostat 20 (tedy   krome toho za animovany film).

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih55720minih55720Rozhlédni se, člověče (1998) [TV seriál] 
Rozhlédni se, člověče n
minih48725minih48725Zkáza lodi Gustloff (2008) [TV film] 
Die Gustloff n
minih5398minih5398Čarodějky z Eastwicku (1987) 
The Witches of Eastwick n
minih8170minih8170Hele, on letí! (1984) 
n
minih43727minih43727Jednotka příliš rychlého nasazení (2007) 
Hot Fuzz n
minih39956minih39956Na každém kilometru (1969) [TV seriál] 
Na vseki kilometr n
minih37884minih37884Zoufalé manželky (2004) [TV seriál] 
Desperate Housewives n
minih12862minih12862Morálka paní Dulské (1958) 
Morálka paní Dulské n
minih43271minih43271Pomsta Černého korzára (1971) 
Il Corsaro nero n
minih156337minih156337Sto divů světa (2014) [TV seriál] 
100 Wonders of the World n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Z metropole

05:30 - 06:00

18 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

ČT2 - --

05:45 - 06:00

3 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

NOVA - nevysílá se

Prima - Big Man I. - Neobvyklá pojistk...

04:00 - 05:59

108 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Matthew Macfadyen

Macfadyen Matthew

Speciální jednotka (Forces spéciales)

Speciální jednotka
Forces spéciales

Hrdinové z říše Gaja (Back to Gaya)

Hrdinové z říše Gaja
Back to Gaya

Henriette Fenda

Fenda Henriette

Dobrý časy (Good Time)

Dobrý časy
Good Time

Kasia Smutniak

Smutniak Kasia

Diplomacie (Diplomatie)

Diplomacie
Diplomatie

Peter Van den Begin

Van den Begin Peter

Britt Robertson

Robertson Britt

Sylvia Murray

Murray Sylvia

Naposled navštívené:
Matthew Macfadyen

Macfadyen Matthew

Speciální jednotka (Forces spéciales)

Speciální jednotka
Forces spéciales

Hrdinové z říše Gaja (Back to Gaya)

Hrdinové z říše Gaja
Back to Gaya

Henriette Fenda

Fenda Henriette

Dobrý časy (Good Time)

Dobrý časy
Good Time

Kasia Smutniak

Smutniak Kasia

Diplomacie (Diplomatie)

Diplomacie
Diplomatie

Peter Van den Begin

Van den Begin Peter

Britt Robertson

Robertson Britt

Sylvia Murray

Murray Sylvia