Cerven
ohodnotit

Šílený Max 3

Mad Max Beyond Thunderdome

Další název:
Šílený Max a Dóm hromů; Šialený Max a Dóm hromu
Žánr:
Země:
Rok:
1985
Délka:
107 minut
„Třetí, závěrečná část australské sci-fi trilogie o osudech samotáře Maxe ve zmírajícím světě zničené civilizace.“
Popis / Obsah / Info k filmu Šílený Max 3
Od událostí druhého dílu, kdy Max pomáhal komunitě lidí kolem ropné rafinerie uniknout krutému gangu, uplynulo několik let. Zbytky zničené civilizace již téměř zmizely a poslední přežívající lidé se snaží najít nový model fungující společnosti. Stárnoucí Max, který je přepaden podomácku sestrojeným letounem Jedediaha a jeho synka, se vydává do města Bartertownu, aby získal zpět svůj majetek. Město sice řídí despotická černoška, která si nechá říkat Teta Entita, je však značně závislá na dodavateli elektřiny, který si říká MasterBlaster. Ve skutečnosti jde o nerozlučnou dvojici inteligentního trpaslíka Mastera, který jediný ovládá výrobu elektřiny a slaboduchého obra Blastera, který svého druha nejen chrání proti všem nebezpečím, ale je také jeho nosičem. Entita po Maxovi chce, aby zabil Blastera v souboji, který občas pořádá v zamřížované aréně, tzv. kopuli hromu. Maxovi se podaří hloupého obra porazit, odmítne jej však zabít, čímž poruší pravidla hry ("dva dovnitř, jeden ven"). Za trest je vypovězen z města a spoutaný ponechán v poušti. Zachrání jej dívka Savannah z pouštního kmene dětí, které žijí v malé uzavřené komunitě u pramene vody. Jsou to trosečníci z letadla, které je před lety mělo dopravit do bezpečí v Sidney. Max společně s několika staršími dětmi pronikne do města a osvobodí uvězněného mastera. Pak pomůže dětem uskutečnit jejich sen.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Šílený Max 3
Info o filmu: Dva muži vstoupí. Odchází jen jeden. Taková jsou pravidla arény v Dómu hromů ve městě Bartertown. Zákonodárkyně Aunty Entity bude muset brzy přidat ještě jedno pravidlo: „Neštvete šíleného Maxe!“ Šílený Max a Dóm hromů s Melem Gibsonem (Smrtonosná zbraň, Maverick) v hlavní roli hrdiny Maxe, který bojuje proti barbarům post-katastrofické budoucnosti. Tentokrát se stává zachráncem kmene ztracených dětí.
Hudební hvězda Tina Turner září v roli dominantní Aunty Entity, která chce v touze po moci využít Maxe k posílení své vlády nad Bartertownem.
Režiséři George Miller a George Ogilvie stvořili další apokalypsu na kolech. Ve filmu uvidíte jednu z nejlepších bojových scén mezi Maxem a gladiátorem Blasterem, kdy oba používají palice, řetězové pily a cokoliv jiného, co není k podlaze Dómu hromů přibito. Po zhlédnutí Šíleného Maxe a Dómu hromů budete souhlasit s písní z filmového soundtracku „We Don’t Need Another Hero.”
Zajímavost: Hudební hvězda Tina Turner září v roli dominantní Aunty Entity.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Šílený Max 3
V postapokalyptickém světě povstala jako Fénix z popela nová společnost - zrodila se z primitivní minulosti lidstva a techniky, která mu přinesla zkázu.
Byly obnoveny starodávné rituály, vzniká výměnný obchod. Or toho je zde Bartertown - obchodní město, kde můžete obchodovat se vším, douškem vody počínaje a lidským životem konče.
V centru Bartertownu stojí Chrám Hromu - jakýsi cirkus spravedlnosti, kde muži řeší své spory v hrůzném souboji na život a na smrt.
Do města přichází cizinec, hledající ukradený majetek. Má mu být vrácen za drobnou službu. A tak se ocitá v Chrámu Hromu…a za ním…

Autor/Zdroj: /reklamní materiály videodistributora


Popis / Obsah / Info k filmu Šílený Max 3
Šílený Max 3 je poslední částí australské sci-fi trilogie o příhodách osamělého dobrodruha ve světě po třetí světové válce (po snímcích Šílený Max, Šíleny Max 2). Jeho režisérem je opět George Miller který přizval ke spolupráci Georga Ogilvieho, a hlavní roli opět svěřil Melu Gibsonovi. - Tvůrcům se podařilo vyhnout se úskalím rozmělňování už jednou vyprávěného. Jejich hrdina Max postupně nabývá až spasitelských rysů: v druhém pokračování pomohl skupině lidí přesunout se do jakési "země zaslíbené", nyní zase umožňuje v poušti ztraceným dětem, opatrujícím po léta zkomolený obraz Ztracené civilizace, vrátit se alespoň do ruin rodného města. Nápaditě budované reálie "života poté" jsou posunuty do podoby světa, který už nežije z pozůstatků zaniklé civilizace (jako v prvních dvou snímcích), ale je nucen vytvořit si vlastní model existence. Město Bartertown představuje pokus o vzkříšení společnosti, založené na tyranii a technokratismu (energii - metan - získává symbolicky z prasečích výkalů), zatímco pouštní kmen zosobňuje snahu technikou nezatížené malé society jít cestou přirozeného přírodního života. Max je rodem psanec z westernu, který se pohybuje mimo tyto dva světy, ale rozhodujícím způsobem zasáhne do jejich osudů, aby podpořil spravedlnost. - Miller zalidňuje svět svého filmu bizarními postavami, mezi kterými si zaslouží pozornost vládkyně Bartertownu Tetička (Tina Turnerová) nebo dvojice Master Blaster. Kreace pouštního kmene je potom už promyšlenou optimistickou variací motivu osamělých dětí (např. Pán much). Původní název snímku (Mad Max Beyond Thunderdome) zase upozorňuje na atraktivní souboj hrdiny v městské aréně, Svatyni hromu.

Autor/Zdroj: Prokopová Alena/Filmový přehled


Po světové katastrofě povstala nová bizarní společnost, založená na primitivních mezilidských vztazích. Jsou obnoveny starobylé rituály, jež se misí s pozůstatky moderních technologií. Neexistuji peníze jako prostředek směny, prostou výměnou zboží lze získat vše od doušku vody až po lidský život.
Cinema 1991/8/55

Autor/Zdroj: /Cinema


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Šílený Max: Zběsilá cesta (2015)

 Šílený Max: Zběsilá cesta (2015)
Šílený Max: Zběsilá cesta n
Mad Max: Fury Road
Žánr: akční / dobrodružný / road-movie
Země: Austrálie / Spojené státy americké
Režie: George Miller

(pokračování)

Šílený Max 2 (1981)

 Šílený Max 2 (1981)
Šílený Max 2 n
Mad Max 2: The Road Warrior
Žánr: akční
Země: Austrálie
Režie: George Miller

(pokračování)

Šílený Max (1979)

 Šílený Max (1979)
Šílený Max n
Mad Max
Žánr: akční
Země: Austrálie
Režie: George Miller

(pokračování)

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Tomas Smith

Smith Tomas

Václav Provazník

Provazník Václav

Adam Cockburn

Cockburn Adam

Naposled navštívené:
Tomas Smith

Smith Tomas

Václav Provazník

Provazník Václav

Adam Cockburn

Cockburn Adam