Cerven
ohodnotit

Sissi - osudová léta císařovny

Sissi - Schicksalsjahre einer Kaiserin

Další název:
Sissi: The Fateful Years of an Empress / Sissi - Osudové roky cisárovnej (SK)
Žánr:
Země:
Rok:
1957
Délka:
109 minut
„Velká říše plná bouřlivých emocí.“

Obsah filmu Sissi - osudová léta císařovny

 
Sissi tráví hodně času v Uhrách, kde se cítí šťastná, nesvazována etiketou vídeňského dvora. Poté, co jí hrabě Andrassy vyzná lásku, odjíždí zpět do Rakouska. Cestou se setká s císařem a spolu odjedou do Bad Ischlu, kde se naplno projeví její onemocnění, které započalo již v Uhrách. Lékaři doporučují změnit podnebí, Sissi se proto vydává na jih. Z prohlubujících se depresí ji vytrhne teprve návštěva její matky, která jí dodá novou chuť do života a Sissi se nakonec zcela uzdraví. Při jejím návratu uskuteční císařský pár v rámci zlepšení napjatých vztahů oficiální návštěvu italských provincií, kde Sissi okouzlí šlechtu i prostý lid svým...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
dvd obal trailer
Barevný:
Ano
 
 
Jazykové verze:
německá, italská, portugalská, italská
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno
 
 
Zvuk:
mono
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Sissi - osudová léta císařovny >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Izzy8635
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.4.2018
U třetího dílu bylo trochu vidět, že už   tvůrci neměli moc nápadů. Nejlepší scénou v   celém filmu byla asi císařská návštěva   Milána a přijetí aristokracie po opeře. Jinak   to bylo nic moc, ale šaty byly nádherné stále.
jarda53
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.12.2017
První a druhá část má co nabídnout, masové   scény, krásné toalety, neobvyklost pro   rakouskou filmografii, výborné herecké výkony   i český dabing. Sissi, kdysi dávno byla i   naší císařovnou a přímo nádherná Romy   Schneiderová. Často se alespoň na kousek   podívám, k tomu to mám videu i na CD. Třetí   díl, ať dělám co dělám, nějak u mě   neboduje, Sissi i Romy měli svůj tragický   osud...
thejduk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.12.2013
Hodnotím stejně jako předchozí díly, i když   bych mohl dát deset bodů dolů, ale kdybych   postupoval stejně u ostatních filmů, některé   by nedostaly nic. Prostě dáváme filmům podle   hereček, ne podle věrohodnosti. Moc filmů s   R.Schneiderovou jsem neviděl, zajímaly by mne   jiné filmy, těžko se pak srovnává. Film   zachycuje osudy Sissi v Uhersku, její začátek   nemoci (tuberkolóza) a návštěvu Sissi a Franze   Josefa v Itálii.
toaneta
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.6.2013
Poslední a podle mě nejslabší díl z celé   trilogie o Sissi. Dějově moc neodpovídá   skutečné historii. Zcela pominul Sissiny další   děti : Giselu, Rudolfa a Marii Valerii.   Nejstarší dceruška už má být v době, kdy   se tento díl odehrává bohužel mrtvá. Film lze   rozdělit do jakýchsi tří částí. V první   sledujeme císařovnin pobyt v Maďarsku, kde jí   dělá společnost hrabě Andrassy. Další část   se věnuje její těžké nemoci a léčení ve   Středomoří. Nakonec Sissi doprovází svého   muže do Itálie. Její šarm nakonec zvítězí a   Benátčané císařský pár přivítají. Opět   krásné kostýmy, bohatá výprava, přitažlivé   záběry na krajinu.
Reklama
Angelika2808
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.12.2011
I závěrečný díl je plný překrásných rób,..
...ale historie je v tomto díle   "fackována" skoro pořád- největším   a velmi morbidním přehmatem je přítomnost   princezničky Žofie (zde ji hraje asi 5-ti letá   dívenka), která bohužel zemřela ve dvou   letech. Ve filmu se Sissi pohybovala zřejmě v   jakémsi časoprostoru (měsíce na Madeiře,   měsíce v Řecku, státnické cesty po Itálii) a   přitom z historie víme, že už v r. 1856 se   císařskému páru narodila druhá dcera Gisela a   v r. 1858 následník Rudolf.
Alžběta byla   opravdu velmi nemocná (nejspíš trpěla i   mentální anorexií) a skutečně strávila   spoustu času cestováním (na řeckém Korfu si   nechala postavit zámek Achillion), ale až v   letech pozdějších, kdy děti povyrostly a ona   se s císařem odcizila.
Také zhrzená Nené,   starší sestra Sissi nedělala cavyky tak dlouho   a už v r. 1858 se za knížete Thurn-Taxise ráda   provdala, bohužel její štěstí po 9 letech   ukončila manželova smrt.
No a příběh   staršího Alžbětina bratra Ludvíka   Bavorského, který si jako v "červené   knihovně" vzal chudou herečku, je pravdivý   taky částečně- aby filmaři zachovali decórum   a zároveň poukázali na "lidovost"   bavorských šlechticů, poznali jsme Ludvíka   již ženatého a s dcerou- ve skutečnosti si   tento vévoda vzal herečku Henriettu Mendelovou   až v r. 1859, kdy měli již dvě nemanželské   děti. No ale to by Sissi už musela mít tři   děti a Nené po svatbě...
Zkrátka, skutečná   historie "dostala pořádně na frak",   ale budiž odpuštěno, protože i po několika   desetiletích patří tato výpravná podívaná   mezi oblíbené vánoční pořady mnoha   televizních stanic.
I mě (jako určitě   spoustu dalších) "dostala"   především nádherná Romy (jejíž osud byl   stejně tragický), úchvatné šaty a šperky,   zámecké interiéry - proto i přes výhrady   hodnotím tak vysoce.
K.I.T.T
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.1.2010
Třetí díl trilogie o Sissi. Dal jsem osm bodů,   protože na první dva díly tento už neměl. I   tak jsem dal ale vysoké hodnocení, hlavně díky   Romy Schneider.
Zdenek13
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.3.2009
A o další rok natočila třetí pokračování o   Rakouské císařovně Sissi.Opět skvělý výkon   představitelky hlavní role.V roli matky opět   její skutečná matka.Bezvadné i ostatní   herecké obsazení
hvezdyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.2.2009
Celou trilogii o rakouské císařovně jsem asi   nejvíce hltal hned na počátku devadesátých   let, kdy jsem ji poprvé shlédl. Teď z odstupem   času ji musím označovat na naivní slátanínu.   Obsahuje takovej ten naivňoučkej humor u nás   typický ve třicátých letech. Avšak toto   vzniklo téměř o nějakých třicet let   později. Hrozně mne tam iritoval ten   uniformovaný "Lojza", co napřed Sissi   pronásledoval a pak ji miloval (ovšem   platonicky). Žádný div, že Rakousko ve světe   filmu neudělalo moc velkou díru do světa. A   pak, pod touhletou rodinkou náš národ dlouhá   léta úpěl. :-) Šest bodů jim musí stačit.
Reklama
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 6.6.2008
Naivní a nepřirozené, snad jen krásná výprava...
...a samozřejmě představitelka Sissi - Romy   Schneider - to byla nádherná okouzlující   bytost. Jinak tato trilogie není nic   světoborného. Tento poslední díl je vyložená   slabota. Já vím, že dějinné události   bývají filmaři různě měněny a upravovány,   nakonec - proč ne, když je to s citem, ale   vyloženě si vypůjčit z historie jen jména   Sissi a Franze Josefa a natočit selanku, která   nemá s jejich skutečným osudem nic   společného, to už je trošku moc. První díl -   řekněme - docela ujde, snad mládí na   Possenhofenu a "namlouvání" císařem   tak nějak mohlo i vypadat. Druhý díl - Sissi je   již maminka - také budiž, i když ve   skutečnosti byl vliv arcivévodkyně Žofie na   jejího syna ještě větší a snaše vůbec   ústupky nedělala. Za vlasy je totálně   přitažený třetí díl, kde je vpálená   korunovace v Uhrách, k níž došlo až po více   než 10ti letech od sňatku Sissi a Franze, navíc   se vše odehrává asi 2 až 3 roky od událostí   prvníhod dílu, mají stále jen jednu   dcerku...víme však, že malá Žofinka zemřela   v necelých dvou letech, mezitím přišla na   svět Gisela a pak ještě Rudolf, až po   korunovaci v Uhrách se s odstupem více let   narodila Marie Valérie. Zpřeházení událostí   v životě císařovny tak, jak se to filmařům   hodilo, naivita a velká vymyšlenost, né, nemohu   dát hodně bodů. Oceňuji krásné kostýmy, na   nich si skutečně dali záležet, taktéž   účesy a celá výprava je precizní, Karlheinz   Böhm byl šarmantním a okouzlujícím mladý   Franzem Josefem (podle dochovaných portrétů byl   skutečně pozdější šedý morous císař v   mládí opravdu podobným švihákem), Romy   vypadala zcela stejně jako pravá Sissi a byla   překrásná, jen bohužel ten scénář, ten se   prostě nepovedl...
clara.bow
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.7.2006
Sissi
Tento třídílný seriál o počátku mládí,   panování i životních peripetiích mladé   císařovny - jinak Elisabethy Bavorské, která   byla rodem jak jinak princezna, trochu překrucuje   dějiny i jisté skutečnosti, ale už k vůli mé   oblíbené Rommy Schneider, která se pozděju   ukázala být skutečnou umělkyní a velkou   herečkou musím pochválit za snahu vytvořit   souhrnné dílo o životě jedné z   nejkrásnějších panovnic všech dob....

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih14608minih14608Obecná škola (1991) 
Obecná škola n
minih6851minih6851Drahé tety a já (1974) 
n
minih43928minih43928Frigo mezi indiány (1922) 
The Paleface n
minih28149minih28149Patriot (2000) 
The Patriot n
minih39386minih39386Sin City - Město hříchu (2005) 
Sin City n
minih6876minih6876Drsná Planina (1979) 
Drsná Planina n
minih24709minih24709Svatební cesta (1938) 
Svatební cesta n
minih22388minih22388Vera Cruz (1954) 
Vera Cruz n
minih138653minih138653Horalka (1988) [TV film] 
La ciociara n
minih30746minih30746Shrek (2001) 
Shrek n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Sissi, mladá císařovna (1956)

 Sissi, mladá císařovna (1956)
Sissi, mladá císařovna n
Sissi, die junge Kaiserin
Žánr: romantický / drama
Země: Rakousko
Režie: Ernst Marischka

(pokračování)

Sissi (1955)

 Sissi (1955)
Sissi n
 
Žánr: romantický
Země: Rakousko
Režie: Ernst Marischka

(pokračování)

Sissi - osudová léta císařovny (1957)Sissi - osudová léta císařovny (1957)Sissi - osudová léta císařovny (1957)Sissi - osudová léta císařovny (1957)
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Bylo tomu 20 let

Bylo tomu 20 let
Bylo tomu 20 let

Liberace! (Behind the Candelabra)

Liberace!
Behind the Candelabra

Přežil jsem svou smrt

Přežil jsem svou smrt
Přežil jsem svou smrt

Simon J. Berger

J. Berger Simon

Emmanuelle Riva

Riva Emmanuelle

Anna Javorková

Javorková Anna

Vojtěch Jasný

Jasný Vojtěch

Zdeněk Kozák

Kozák Zdeněk

NO

NO
NO

Naposled navštívené:
Bylo tomu 20 let

Bylo tomu 20 let
Bylo tomu 20 let

Liberace! (Behind the Candelabra)

Liberace!
Behind the Candelabra

Přežil jsem svou smrt

Přežil jsem svou smrt
Přežil jsem svou smrt

Simon J. Berger

J. Berger Simon

Emmanuelle Riva

Riva Emmanuelle

Anna Javorková

Javorková Anna

Vojtěch Jasný

Jasný Vojtěch

Zdeněk Kozák

Kozák Zdeněk

NO

NO
NO