Cerven
ohodnotit

Skrblík

La Maison du bonheur

Žánr:
Země:
Rok:
2006
Délka:
99 minut
„Ten, kdo chce nejvíc ušetřit, nejvíc prodělá“
Popis / Obsah / Info k filmu Skrblík
Dany Boon velká hvězda francouzského filmu, či lépe řečeno francouzské komedie. Komik, který nyní píše a režíruje své veleúspěšné komedie. Jeho film Vítejte u Ch'tis je komerčně vůbec nejnavštěvovanějším francouzským filmem všech dob. Danyho Boona jsme zahlédli ve filmech Bimboland, Štastné a veselé či Dublér. Na svém kontě má již čtyři autorské komedie, které napsal, režíroval a hraje v nich většinou hlavní roli.
Mezi ně patří i komedie Skrblík, jehož hrdinou je velešetrný Charles Boulin, který nádherný drahý pařížský byt vymění za polorozpadlý dům na venkově, který potřebuje příliš oprav, než aby na tom Charles cokoliv ušetřil.

Při jednom z předávání francouzských filmových cen se Dany Boon objevil provokativně v oranžových teplákových kalhotách pod slavnostním sakem a pobavenému publiku sdělil, že komediální umělci stejně víc nepotřebují, protože se nikdy Césara nedočkají a všechen čas při předávání ocenění tráví v hledišti.

[Česká televize]


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Skrblík
Charles Boulin je zaměstnanec společnosti, která poskytuje půjčky a zároveň i vymáhá dluhy. Manželka ho obviňuje, že je lakomec, a tak se rozhodne koupit venkovský dům. Navštíví realitního makléře a vybere si pěkný dům několik minut od centra Paříže. Dům ukáže kolegovi Jacquesovi, tomu se moc líbí, a tak druhý den za zády Charlese zajde za makléřem a nabídne mu vyšší cenu. Charles zuří, nabídne tedy ještě vyšší cenu a dům si koupí. Jacques se urazí a pomstí se mu tím, že nahlásí vedení firmy všechny jeho přestupky, a Charles je okamžitě vyhozen ze zaměstnání. Jeho nový dům je financován z úvěru a banka chce nějaké krytí úvěru. Nechá se tedy vmanipulovat do zástavy svého pařížského bytu. Podle architekta bude rekonstrukce domu stát daleko víc, než mu tvrdil makléř. Charles se cítí podveden. Navštíví makléře, ten se vymlouvá a tvrdí, že mu pošle opravdu levné dělníky. Opravy jsou zahájeny, dům se však víc a víc podobá zřícenině. Banka chce první splátku. Makléř mu radí, ať prodá byt dříve, než si pro něj přijde exekutor. Jednoho dne se manželka s dcerou vrací domů a nevěří svým očím. Jejich byt je právě vystěhováván. Charles předpokládal, že nový dům bude opraven, místo toho manželku a dceru přiváží do hrozivě vypadající ruiny. Žena se chce s ním ihned rozvést. Charles si přeje získat svou rodinu zpět a jde opět za makléřem. Ten mu oznámí, že jeho bývalý kolega Jacques má o dům eminentní zájem...

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Skrblík
Charles Boulin je skrblík k pohledání, který velice se jen velice nerad loučí se svými penězi. Jeho žena by si však ráda dopřála občas trochu luxusu, a tak se Charles nakonec rozhodne, že ji překvapí a pořídí jim k výročí dům na venkově. Jenže vysněný domeček se mění spíše v noční můru a Charles bude muset své úspory řádně provětrat, aby celou akci zachránil!


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama