Cerven
ohodnotit

Sladký film

Sweet Movie

Žánr:
Země:
Rok:
1973
Délka:
98 minut

Obsah filmu Sladký film

 
Po zákazu svého předešlého filmu W.R. - Mystérium organismu se Makavejev rozhodl jít ještě dál. Vypráví o královně krásy, která se provdá na americký kontinent, ale tam je málem utopena. Nakonec ji starý černoch propašuje v objemném kufru zpět do Evropy. V Paříži se zapojuje do bohémské společnosti a své milence navíc z pomsty vůči mužům vraždí. Film zamítá jakékoli hranice: obsahuje sekvenci mimořádně odpudivé „velké žranice", která se spíše animálním polykáním potravy všemi možnými způsoby, nechybí ani zvracení a močení, završeno triumfálním zdvíháním podnosů s mohutnými exkrementy za doprovodu Beethovenovy a Schillerovy Ódy na radost. A...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Dušan MakavejevDušan Makavejev  
hraje:
Carole LaureCarole Laure.....Miss Canada [21]   
Pierre ClémentiPierre Clémenti.....Potemkin Sailor [30]   
Anna PrucnalAnna Prucnal.....Anna Planeta [32]   
Sami FreySami Frey.....El Macho [35]   
Jane MallettJane Mallett.....PDG [74]   
John VernonJohn Vernon.....Mr. Kapital [41]   
scénář:
Dušan MakavejevDušan Makavejev  
trailer
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Zvuk:
mono
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Sladký film >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

FLA
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 7.5.2016
Sladký film je poněkud ehm ujetý, divný a   zvláštní, ale také pořádně nudný, ono se   tohle těžko hodnotí, měl film něco ukázat,   měl šokovat, jde o jakési umění? Nevím ale   již se k tomuto snímku vracet nebudu.
Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 6.3.2014
Nevím, o čem to jako bylo, jen jsem hleděl a   nudil se. Klidně to mohlo být kratší,   popřípadě nemuselo být vůbec   hihihi.
201210229524/9743
Mlapiska
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.2.2008
Blití, močení, kadění, sex, mrtvoly... Vše   nechutné, co si jenom člověk o člověku jako   druhu dokáže představit je obsaženo v tomto   filmu, který se jedněm musí neuvěřitelně   hnusit, ti otrlejší (a snad i necudně   perverznější) můžou být neaopak velmi   nadšeni. Jinak si to nedokážu vysvětlit. Tak i   tak je to něco naprosto unikátního, co se jen   tak nevidí a něco, před čím většina lidí   zavírá oči.
Film si nebere absolutně žádné   servítky. Je skutečně zvrhlý, obskurní,   nechutný, plný pohlavních orgánů a hlavně   všeho možného, co se s nimi dá dělat.   Jakákoliv i sebemenší upejpavost se zde   nepěstuje, naopak je neuvěřitelně odvážný a   na plnou hubu zobrazuje to, co jiní filmaři   striktně zahalují. Lidská tělesná hnusota v   celé své kráse.
Na jednotlivé scény se nedá   jen tak zapomenout – vrcholem je ta, která   zobrazuje hostinu, ve které opravdu není   hlavním předmětem konzumace jídla :-).   Zajímavé je, jak tahle scéna dokáže působit   neuvěřitelně rozdílně. Já jsem chytla   neskutečný záchvat smíchu (fakt si to   nedokážu příliš vysvětlit :-). Kámoška   byla zase naprosto zhnusená.
Velmi pozoruhodná   je i hudební složka filmu (jak je avizováno v   obsahu) včetně okouzlující úvodní melodie.   Internacionála, Óda na radost, znějící ve   scéně zobrazující zvedání podnosů s   lidskými hovny (Beethowen musí rotovat v   hrobě), Avanti popolo aj.
Pro ty, kteří se   odmítají dívat na jakékoliv lidské tělesné   projevy, je tento film naprostým tabu. Pro ty,   kteří ze sebe naopak dokážou vyšprtnout   alespoň náznak dekadentního myšlení, to   může být zase docela zážitek :-)


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Toni Crabtree

Crabtree Toni

Ronald Royer

Royer Ronald

Antonín Beba

Beba Antonín

 Portia

Portia

Naposled navštívené:
Toni Crabtree

Crabtree Toni

Ronald Royer

Royer Ronald

Antonín Beba

Beba Antonín

 Portia

Portia