Cerven
ohodnotit

Obsah filmu Slon

 
Slunečný den v areálu americké střední školy. Kamera sleduje pár chlapců i děvčat, kteří se míjejí na trávníku, na hřišti, na nekonečných chodbách školní budovy. Všichni působí uvolněné, sebejistě, možná dospěleji než jejich rodiče. Mají jména - John, Alex, Eric, Carrie -, ale na nikom z nich nespočine kamera tak dlouho, aby kolem něj vyrostl příběh. Nic zdánlivě nenapovídá tomu, jakým hrůzným dramatem vyvrcholí den. Ostatně i ono drama je zachyceno jakoby z odstupu: žádný obraz paniky, žádné výkřiky zděšení, jen záblesk překvapení v očích těch, jež jejich dva spolužáci bez emocí kosí výstřely. Gus Van Sant pojal drama, jež se odehrálo ve...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Gus Van SantGus Van Sant  
hraje:
Alex FrostAlex Frost.....Alex [15]   
John RobinsonJohn Robinson.....John McFarland [16]   
Timothy BottomsTimothy Bottoms.....pan McFarland [50]   
Carrie FinkleaCarrie Finklea.....Carrie [13]   
Matt MalloyMatt Malloy.....pan Luce [39]   
Eric DeulenEric Deulen.....Eric [16]   
Elias McConnellElias McConnell.....Elias   
Jordan TaylorJordan Taylor.....Jordan   
Nicole GeorgeNicole George.....Nicole   
Brittany MountainBrittany Mountain.....Brittany   
Alicia MilesAlicia Miles.....Acadia   
Kristen HicksKristen Hicks.....Michelle   
Bennie DixonBennie Dixon.....Benny   
Nathan TysonNathan Tyson.....Nathan [17]   
scénář:
Gus Van SantGus Van Sant  
kamera:
Harris SavidesHarris Savides  
střih:
Gus Van SantGus Van Sant  
dvd obal trailer
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Slon >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

lion71
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 22.4.2020
Mám rozpaky
nad tímto filmem který je pojat dost   zvláštně, polovina filmu jen dlouhé záběry   na chodící studenty po škole, potom velký   masakr a konec jsem taky moc nepobral. Snímek   reaguje na masakry v amerických školách s   frustrovanými a rozmazlenými studenty.
anetaaneta
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.4.2011
Na tomhle filmu se mi líbí, že je natočený   úplně z jiného pohledu. Vůbec nevypadá jako   ryze americký snímek, spíše bych řekla   finský nebo švédský. Ale k věci: scény   vypadají reálně - o to se tvůrci   snažili...Určitě má své kouzlo - je   natáčený z pohledu každého jedince, ti se pak   navzájem střetávají...Říkám si, proč   režisér ukazuje ničím nezajímaý život   dívky, když je pak ve vteřině zastřelena a   už o i není ani zmínka - ale to je právě ta   surovost denní reality nastrčené do   filmu...prostě vydařené dílo - až bych řekla   pro náročného diváka...
řepešínský
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.3.2010
nkonec jen obyčejný a šedý standard se povedlo   vytvořit autorům amerického dramatu slon a to   si vzali na paškál filmově zrekonstruovat jednu   z kravavých dějinných událostí amerického   školství. filmaři se ve slonovi ale zcela   oprostili od hudební složky, ponechali jen   autentický zvuk či ruchy a spoléhali na to, že   daná látka historického faktu je dostatečně   nosná, jenže ono to samo o sobě skutečně   nestačí. slon je tak nudným, táhlým a   neforemným filmem, kterému chybí jak rytmus,   tak napětí o poselství nemluvě a tak asi ani   nikoho nepřekvapí, že zůstal jen na půli   cesty. škoda, slon měl ve svém zárodku na to   být velkým filmem, žel nestalo se.
hvezdyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.8.2009
Snad nedostatek výchovy, neúcta k hodnotám,   depresivní výhled do budoucnosti, vliv   počítačových her a televize jsou možnými   příčinami tragedií, které se donedávna   odehrávaly pouze na americké půdě. Touto   tragédií je myšleno hromadné zabíjejí   spolužáků na střední škole. Film se těmito   skutečnými událostmi inspiruje a takřka   dokumentárním způsobem se snaží zmapovat   jeden den takové školy.
Postupně se   seznamujeme s jednotlivými protagonisty   příběhu. Dlouhé záběry se snaží, docela i   úspěšně, vyvolat realistický pohled. Motiv   dvou chlapců je nejasný. Nic jim nechybí. Mají   výborné domácí zázemí. Dokonce jeden z nich   hraje skvěle na klavír. Nechybí mu ani hudební   vzdělání. V Americe je asi všechno možné.   Flinty, které později použijí, jim přijdou   běžnou poštou.
Film ve své době lehce   šokoval. Události v něm se mohou kdykoliv a   kdekoliv na světě zopakovat. Pomůže jejich   vzniku zákaz volného držení a nošení   střelných zbraní? To je otázka, kterou si   veřejnost pokládá vždy po každé další   obdobné události.
Reklama
Le_Chuck
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.7.2007
Van Santov odstup nechápem. Baletí okolo   horúcej kaše a tvári sa, že len ukazuje   prstom. A pritom si toto téma tak žiada hĺbku.   Letargické vrávoranie po chodbách bez zmyslu   vytvára unavenú, odťažitú atmosféru a film   sa aj napriek stopáži vlečie ako týždeň pred   výplatou. Ak téma tragédie v Columbine, tak   Moore...ten aspoň donúti človeka premýšlať.   60%
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.4.2007
:,(
Ouuu, tohle je tak dobrý film. Rozhodně ale   není krásný v pravým slova smyslu. Je to tak   skutečný, je mi z toho špatně jen co jsem si   na celej ten snímek vzpomněl. Smrti se bojím.   Tady je v tak surový a reálně chladný formě,   že jsem nemohl několik dní spát. O to víc   vyděsí, že film je podle skutečný události.   Sant vám představí množství postav, jejich   problémy, část soukromí, jejich život,   udělá z nich "vaše" postavy, aby vás   zas o ně připravil. Nemrkejte, mohlo by vám   něco uniknout. Slon.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih157224minih157224Tátova volha (2018) 
Tátova volha n
minih25629minih25629Pes zabiják (1998) [TV film] 
The Atomic Dog n
minih62157minih62157Jízda smrti (2007) 
End of the Line n
minih94425minih94425Nařčení (2012) 
Compliance n
minih2548minih2548Adéla ještě nevečeřela (1977) 
Adéla ještě nevečeřela n
minih61844minih61844Postel Remastered (1998) 
n
minih15464minih15464Parta za milión (1990) 
n
minih2320minih2320...nebo být zabit (1985) 
...nebo být zabit n
minih86163minih86163Světová válka Z (2013) 
World War Z n
minih13990minih13990Nenávist (1999) [TV film] 
n


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Slon (2002)Slon (2002)Slon (2002)Slon (2002)
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Boys' Ranch

Boys' Ranch
Boys' Ranch

Naposled navštívené:
Boys' Ranch

Boys' Ranch
Boys' Ranch