Cerven
ohodnotit

Smrt v kruhu [TV film]

Žánr:
Rok:
1989
Délka:
87 minut
„Detektivní příběh z dvacátých let minulého století inspirovaný skutečnou událostí – vraždou mladé dívky“

Obsah filmu Smrt v kruhu

 
Malé moravské městečko poblíž Brna dvacátých let minulého století. Na lesní mýtině objeví mentálně postižený Fricek tři mrtvé mladé lidi: devatenáctiletou dceru místního velkouzenáře Růženu, řeznického pomocníka Hrnčíře a bývalého studenta Roubala. Tak začíná detektivní příběh, který scenárista Roman Ráž napsal podle skutečné události. Vyšetřování případu má na starosti inspektor Vrba. Tohoto postaršího šarmantního elegána se smyslem pro humor a jemnou ironii si s chutí a noblesou zahrál Jiří Kodet. Jeho mladinkou emancipovanou dceru Ilonu, píšící reportáže do moderních ženských časopisů,...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
  Nahrát trailer k filmu
Distributor v ČR:
Československá televize, Česká televize
 
 
Typ:
[TV film]
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
česká
 
 
Distribuční verze:
česky
 
 
Zvuk:
mono
 
 
Přístupno:
pro všechny
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Smrt v kruhu >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

klasifikátor
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.2.2022
Pro mě velmi solidně udělaná prvorepubliková   detektivka. Na televizní formát si tvůrci dost   prohráli s kostýmy a dobovými reáliemi a také   s patřičnou meziválečnou atmosférou. Ani   herecky to není špatné. Nejde sice o žádný   televizní skvost, ale je to dobře odvedená   práce, kterou vidím jasně nad průměrem.
topipig
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.11.2020
Milostný trojúhelník s vraždou. Příběh se   odehrává v parních letních dnech na Brněnsku   a ta horká atmosféra z obrazovky přímo sálá.   Moc se mi líbilo zachycení dobové atmosféry   třicátých let, snad jen na výjimku nemocnice,   která mi do té doby jaksi nepasovala. Škoda   nevyrovnaných hereckých výkonů, ve velké   většině podprůměrných. Je poznat, že   většina herců jsou spíše divadelníci a   valná část jich pocházela z Husy na provázku.   Jak nemusím Veroniku Žilkovou, tak musím uznat,   že zde jí dobové kostýmky vyloženě sekly.
Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 12.7.2018
Naivní a nic moc. Seč se pan Kodet snažil a   dělal co mohl. V každém případě jsem   nepochopil, jak zjistil, či dokázal paternitu.   Ten konec byl celý divný.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Smrt v kruhu (1989) [TV film]Smrt v kruhu (1989) [TV film]Smrt v kruhu (1989) [TV film]Smrt v kruhu (1989) [TV film]
Reklama