Cerven
ohodnotit

Smrtící přítelkyně

Deadly Friend

Žánr:
Rok:
1986
Délka:
91 minut
„Mezi genialitou a šílenstvím je jen tenká hranice, která může při špatné konstelaci hvězd snadno zaniknout. V ten moment se pak vysoká inteligence stává ničivou zbraní.“
Popis / Obsah / Info k filmu Smrtící přítelkyně
Wes Craven se rozhodl prozkoumat zákoutí mozku dospívajícího génia. Hlavním hrdinou krvavé Smrtící přítelkyně je patnáctiletý, v oboru kybernetiky extrémně nadaný Paul Conway, který se společně se svými rodiči právě přistěhoval na předměstí. A jelikož se chlapcova vyjímečnost odráží v neschopnosti navazovat soicální kontakty, cítí se zde dost osaměle a společnost mu vlastně dělá jen podomácku zkonstruovaný robot Bee Bee disponující umělou inteligencí a schopností učit se. Pak ale potká svou půvabnou sousedku Samanthu a vše se zdá být na nejlepší cestě, aby Paul konečně začal s plnohodnotným životem. Jenže tenhle příběh nebyl předurčen ke šťastnému konci. Začne to zničením robota a skončí vraždou Sam, kterou ubije vlastní násilnický otec. A poté, co Paul ztratí vše, ns čem mu záleželo, už nemá důvod věřit v lidskost. Lepší moment, kdy začít s nelidskými experimenty, si nelze představit.


Autor: curil

Popis / Obsah / Info k filmu Smrtící přítelkyně
POZOR SPOILER!!

Mladík se vloupe do auta a je pacifikován jakousi robotickou rukou.

Tato patřila Bibi, robotovi, kterého sestrojil mladík Paul. Ten se zrovna přistěhoval se svou matkou do nového bydliště. Zde poznává mladou sousedku Samanthu. Prý je její otec cvok. Seznámí se také s klukem Tomem, který roznáší noviny. Mají konflikt s bláznivou ženskou Elvírou Parkerovou a pak Bibi otravuje šéf klanu motorkářů, Carl. Bibi však situaci vyřeší a Carl prchá s ostudou. Jednou při hře vletí míč do zahrady Elvíry. Ta jej zabaví a odmítá vydat. Snad i proto na Halloween k ní vniknou. Bibi přestane reagovat na příkazy a babice Bibi jej rozstřílí z brokovnice. Samantin otec ji srazí se schodů a ona je odvezena sanitkou. Na klinice je konstatována mozková smrt. To Paulovi nedá. Je vlastně v podstatě také neurochirurg, a umí to, protože to souvisí s mozkem jeho robota. Samanthu, jenž je jen na přístrojích začne operovat. Dá jí do hlavy upravený Bibiho mozek. A pak Sam učí chodit a další věci. Chce, aby byla jako dříve. Což se podaří, Sam se učí sama, stejně jako Bibi. Ovšem první co udělá je to, že odstraní svého otce. Mrtvola je za pomoci Paula ukryta. Jako další oběť si Sam vybere Elvíru. A použije právě onen míč, který Elvíra nechtěla vrátit. Paul má před sebou velké dilema. Má Sam „zničit“? A co když dříve zničí ona jeho?


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Smrtící přítelkyně
Paulu Conwayovi není více než patnáct, ale již studuje umělou inteligenci na univerzitě. Dokáže dokonce sestrojit robota, kterému začne říkat Bee Bee. Paul však nežije pouze ve světě nových technologií. Seznámí se s krásnou dívkou ze sousedního domu a Samantha se stává Conwayovou přítelkyní. Stačí však tragický okamžik a Paul ztratí nejenom Bee Bee, ale i Samanthu. Chce získat zpět ztracenou lásku, avšak neuvědomuje si svoji proměnu. Stejně jako dr. Frankenstein vytvoří umělé vraždící monstrum.

Autor/Zdroj: /reklamní materiály videodistributora


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Milenci a vrazi (2004)

20:10 - 21:55

100 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

ČT2 - Velký flám (1966)

21:50 - 23:50

0 minut již uběhlo
120 minut zbývá do konce

NOVA - Dáma a Král (2017) [TV seriál]

21:40 - 22:55

10 minut již uběhlo
65 minut zbývá do konce

Prima - Promlčeno (2022)

20:15 - 22:20

95 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Giulio Paradisi

Paradisi Giulio

Šáteček a jablíčko

Šáteček a jablíčko
Šáteček a jablíčko

Mauro Pagani

Pagani Mauro

Andrea Duro

Duro Andrea

Naposled navštívené:
Giulio Paradisi

Paradisi Giulio

Šáteček a jablíčko

Šáteček a jablíčko
Šáteček a jablíčko

Mauro Pagani

Pagani Mauro

Andrea Duro

Duro Andrea