Zari
ohodnotit

Smrtící selhání [TV film]

Fatal Error

Další název:
Osudná chyba
Rok:
1999
Délka:
87 minut
„Zabijácký počítačový virus si našel cestu do lidského organismu!“
Popis / Obsah / Info k filmu Smrtící selhání
V americkém Seattlu dojde k záhadným úmrtím několika lidí, jejichž mrtvoly jsou nalezeny ve zcela zvápenatělém stavu. Tajemná nákaza vypukne vždy na novém místě a vybere si jen některé z přítomných lidí. Po jejím původu začne pátrat mladý pohotovostní lékař Nick Baldwin spolu s agentkou armádní lékařské výzkumné jednotky Samanthou Carterovou. Odpověď je děsivá: nákazu rozšiřuje nová celonárodní kabelová komunikační siť Digicron, umožňující vysílání pěti set televizních stanic, přístup na internet nebo bankovní služby. V ní je ukrytý zcela nový typ počítačového viru, schopného přenést se na lidi...

Původní název filmu Fatal Error je dobře známý uživatelům počítačů: objevuje se totiž na monitorech, pokud v systému dojde k zásadní chybě. Americký thriller vznikl podle sci-fi románu Reaper autora Bena Mezricha, který dovedl do důsledků myšlenku o podobnosti umělé a přirozené inteligence - a tedy i o možnosti nákazy člověka nemocným počítačovým "organismem". Jistě není náhodou, že při adaptaci románu se filmaři inspirovali úspěšným mysteriózním televizním seriálem Akta X (1993-2002).

(Česká televize)


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Smrtící selhání
Bizarní vir má na svědomí první mrtvé, za pár hodin mohou zemřít miliony lidí. Najdou Nick se Samanthou zdroj zákeřného zabijáka dřív, než bude pozdě?

Mamutí společnost podnikající v oblasti špičkových technologií se chystá vypustit do světa internetový systém Digicron, který má být převratem ve světě telekomunikací. Právníci a manažeři konkurenční firmy v Seattlu diskutují o strategiích, nezbytných pro postavení své společnosti na trhu ve chvíli, kdy bude Digicron uvolněn, a používají k tomu agresivní kampaň, jež by jim měla pomoci. To jim ovšem nebrání, aby sami nepoužívali beta verzi Digicronu, která je v přímém přenosu spojí s vedením firmy sídlícím v Austrálii. Uprostřed jednání ale náhle během několika vteřin všichni účastníci zemřou. Zakrátko pomáhá suspendovaný lékař Nick Baldwin na ulici policistům se zmateným panem Tarrancem, který je, jak se ukáže, jediným svědkem tragédie.

(Hallmark)


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Dobré ráno (1998) [TV pořad]

02:15 - 04:45

36 minut již uběhlo
114 minut zbývá do konce

ČT2 - Duchovní kuchyně

02:40 - 03:10

11 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Las Vegas (2000) [T...

02:00 - 03:10

51 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

02:50 - 04:00

1 minut již uběhlo
69 minut zbývá do konce

Reklama