Cerven
ohodnotit
Popis / Obsah / Info k filmu Sněžná noc
POZOR SPOILER

V roce 1912 se v Halíči mladý muž Albert od karetního stolku zadívá na krásnou klavíristku.
O rok později v Českém lese už jedou tito dva jako manželé. Přijíždějí na jeho zámek a mladé nevěstě se zde líbí. Jen se jí stýská po klavíru. Manžel nečeká a objedná jej. Jenže při zvedání do okna tento na Alberta spadne. Mladý manžel zůstává na vozíčku a ten, co klavír pomáhal stěhovat spáchá sebevraždu. Jeho tělo spadlo do řeky a už jej nenašli. Proto je těžko pastorovi udělat mu pohřeb. Navíc má trápení se svou ženou, která by ráda, ale on nechce.
Přijíždí sem Albertův kamarád pan Raas. Přijel až z Číny. Zatím se jen rozhlíží. Ale pak odjede neznámo kam i s pastorovu ženou. Carola to považuje za urážku a vydává se za nimi. Pastor také. Ten nalézá svou ženu v polích. A Carola, když Raase dostihla, začal mezi nimi pučet vztah.
Moc pozor si ti dva nedávají. Ona je přede všemi vypovězena z kostela, protože si přisedla za Raasem do mužské lavice. Když to však pastor přijde bonzovat Albertovi, je jeho řeč zaražena a on slušně poslán pryč. Také je požádán, aby již nechodil.
Kolem dvou milenců se začínají stahovat mračna. Páter si zjistí kudy jezdí za Karolou. Je to po oběšencově lávce a on tam tedy nachystá past. Pád z ní do propasti by měl být smrtelný. Jenže pastorovo svědomí mu nedá. A tak zatímco ti dva sedí v hospodě, Karola očekává svého milence s kufry.
Slaví se Nový rok. Ne každý však bude šťastný...


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Sněžná noc
Baladický příběh plný lásky, vášně, zrady i cti odehrávající se během několika prosincových dní roku 1913, a přesto stále e 1913 aktuální, je námětem televizního filmu Sněžná noc. Při práci nad originální látkou se opět setkali scenárista Vladimír Körner a režisér Milan Cieslar.

Na rozlehlou usedlost přijíždějí novomanželé -zamilovaný oficír Albert si přiváží nádhernou Karolu do romantických míst uprostřed lesů, kde mají šanci prožít idylický život. Stačí ale jediná drobná nehoda, příjezd nečekaného hosta, a věci se fatálně mění...
Michaela Hrušková - Týdeník Televize


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama