Snowbeast (1977) [TV film]

Snowbeast
70 %
 
 
    Žánr: thriller / horor
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 97 min.
Děj není nijak komplikovaný. Dvě mladé lyžařsky se vypraví na zasněžené svahy v okolí zimního střediska v Coloradu. Jedna je tak trochu nemehlo a zabije jí sněžná příšera, druhé se podaří prchnout. Dole v městečku jí historku nikdo moc nevěří, dokud nedojde na další mrtvoly. Velitel Horské služby Tony Rill je chytrý a opatrný a pojme podezření, že zabíjení nemá na svědomí obyčejný medvěd. Chce varovat rekreanty, ale městečko čeká velký karneval a majitelka střediska nechce lidi zbytečně děsit (tohle klišé je snad starší než Čelisti). Když se chlupatý běs objeví za oknem tělocvičny, kde právě probíhá školní besídka, nedá se déle tutlat, že vrahem není zahradník. Tony a jeho bývalá přítelkyně Ellen s manželem – švédským běžkařským olympionikem Garem –, na nic nečekají a neprodleně se pustí sněžné bestii po stopě.

Co je na filmu na první pohled patrné, jsou různorodé herecké výkony. U důležitých postav jsou normální, zatímco většina vedlejších postav mluví jako hlasový syntezátor. Natáčení mělo evidentně mizivý rozpočet a nedivil bych se, kdyby kompars hrál skoro zadarmo. Krvavé scény decentně zakryje rudá zatmívačka, což je dobře, protože čím méně z příšery vidíme, tím lépe. Jednou, dvakrát se před kamerou mihne chlápek navlečený do chlupatého kožichu, a není to věru hezký pohled.

  Autor: Elementik

režie:
Herb Wallerstein
 
 
hraje:
Bo Svenson (Gar Seberg), Yvette Mimieux (Ellen Seberg), Robert Logan (Tony Rill), Clint Walker (šerif Paraday), Sylvia Sidney (pí. Carrie Rill), Thomas Babson (Buster Smith), Jacquie Botts (Betty Jo Blodgett), Kathy Christopher (Jennifer), Jamie Jamison (John Cochran), Richard Jamison (Ben Cochran), Liz Jury (pí. Blodgett), Richard Jury (Charlie Braintree), Rob McClung (druhý zástupce), Annie McEnroe (Heidi), Victor Raider-Wexler (zástupce Holt), Prentiss Rowe (Billy the Bell Captain), Michael J. London (Snowbeast)
 
 
scénář:
Joseph Stefano
 
 
kamera:
Frank Stanley
 
 
hudba:
Robert Prince
 
 
kostýmy:
Guy C. Verhille
 
 
střih:
Dennis Mosher, Carroll Sax, Neil Travis (NEUVEDEN)
 
 
zvuk:
Pat Mitchell
 
 
produkce:
Wilfred Lloyd Baumes
 
 
zvláštní efekty:
Marlowe Newkirk
 
 
výprava:
Steven P. Sardanis
 
 
výkonný producent:
Douglas S. Cramer
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.