Cerven
ohodnotit

Obsah filmu Snowbeast

 
Děj není nijak komplikovaný. Dvě mladé lyžařsky se vypraví na zasněžené svahy v okolí zimního střediska v Coloradu. Jedna je tak trochu nemehlo a zabije jí sněžná příšera, druhé se podaří prchnout. Dole v městečku jí historku nikdo moc nevěří, dokud nedojde na další mrtvoly. Velitel Horské služby Tony Rill je chytrý a opatrný a pojme podezření, že zabíjení nemá na svědomí obyčejný medvěd. Chce varovat rekreanty, ale městečko čeká velký karneval a majitelka střediska nechce lidi zbytečně děsit (tohle klišé je snad starší než Čelisti). Když se chlupatý běs objeví za oknem tělocvičny, kde právě probíhá školní besídka, nedá se déle tutlat, že...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
  Nahrát trailer k filmu
Typ:
[TV film]
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Zvuk:
mono
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Snowbeast >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

martin.stusak.9
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.5.2024
Zimní rekreační středisko, spousta rekreantů   užívajících si sjezdovek, připravovaný   zimní karneval a nějaká příšera z hloubi   lesa útočící na rekreanty. Zrušení karnevalu   z bezpečnostních důvodů? Ani náhodou.   Organizátorka karnevalu a místní šerif o tom   nechtějí ani slyšet. Televizní ekohoror s   typickou dějovou šablonou z dob úspěšného   filmu Stevena Spielberga „Čelisti“ (1975).   Jednoduše řečeno, film je založený na zimní   zábavě dospělých, který je překvapivě, na   nízký televizní rozpočet, plně shlédnutelný   i dnes. Příběh je jednoduchý a krvavé scény   jsou ztvárněny vskutku impozantně. Onoho   Bigfoota, příbuzného Yettiho, občas krátce   vidět lze, ale jeho útoky jsou ztvárněny jeho   pohledem a při úmrtí oběti jen zčervená   obrazovka. Scénář napsal Joseph Stefano, který   mimochodem stojí i za scénářem slavného filmu   Alfreda Hitchcocka „Psycho“ (1960), takže   pokud jde o tento film, už jméno autora   napovídá o kvalitě děje. Také režisér Herb   Wallerstein si na nízký rozpočet vedl docela   dobře. Ale ano, ani tentokrát se to neobešlo   bez patřičného kýče, ale to už je prostě u   takových filmů standard. A jelikož se jedná o   čistě televizní film, budou zejména dnešní   diváci zklamáni hereckými výkony, hororovou   atmosférou a přímou přítomností Bigfoota,   ale na 70. léta se jedná za nízký televizní   rozpočet o dobrý film, který bez problémů   strčí do kapsy současné produkty filmových   společností Asylum či SyFy.
Elementik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.4.2007
Režisér se celkem úspěšně pokouší dát   svému dílku patřičnou fazonu. Má regulérní   rysy správně vystavěného příběhu a svým   způsobem působí téměř dokumentárně –   díky kameře (ne, nikdo s ní nekomíhá,   tenkrát to ještě nebylo v módě) a díky   (ne)hercům. Děj plyne poměrně obyčejně, jako   bychom opravdu sledovali skutečné, a tedy   nikterak třeskutě zábavné události. Nic není   stylizované, vyumělkované nebo podbízivé. Dá   se říct, že Snowbeast je takový poklidný   milý filmeček na dobrou noc.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama