Cerven
ohodnotit

Soudné sestry [TV divadelní hra]

Rok:
2007
Délka:
148 minut
„Adaptace šesté knihy fantasy série Zeměplocha Terryho Pratchetta. Příběh ne nepodobný Macbethovi v nastudování Divadla v Dlouhé.“

Obsah filmu Soudné sestry

 
"Tohle je nejlepší divadelní provedení mého příběhu, co jsem jich po světě viděl." - Terry Pratchett po premiéře Soudných sester v Divadle v Dlouhé v dubnu 2001.

Dnes už takřka kultovní inscenace pražského Divadla v Dlouhé pobaví nejen znalce Zeměplochy, ale i absolutní laiky, protože je v první řadě výbornou komedií. A víte-li něco o Shakespearovi a jeho Macbethovi, pobaví vás Soudné sestry dvojnásob.

Na Zeměploše, která je placatá a putuje vesmírem na zádech obrovské želvy, se začaly dít nepředstavitelné věci, neboť do královské politiky se zamíchaly tři čarodějky - Bábi Zlopočasná, Stařenka Oggová a Magráta Česneková. Nelíbila se...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
  Nahrát trailer k filmu
Typ:
[TV divadelní hra]
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
česká
 
 
Distribuční verze:
česky
 
 
Zvuk:
stereo
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Soudné sestry >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

hvezdyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.11.2007
Kdesi hluboko ve vesmíru pluje obrovská želva.   Jmenuje se A-Tuin. Měří 16 000 km. Na svém   krunýři, který je pokryt zamrzlým metanem a   zbrázděn nárazy meteoritů, nese čtyři slony.   Na jejich hřbetech se vyskytuje obrovský   otáčející se kotouč. Ten kotouč se nazývá   Zeměplocha.
Oblíbil jsem si knihy Terryho   Pratchetta, a tak jsem se ze zvědavosti podíval   na jednu divadelní hru dle jeho námětu. Sám   autor toto české zpracování označuje za jedno   z nejlepších.
Fantastický svět Zeměplochy,   ironické parodování všeho, co doposud lidstvo   zplodilo a co jej napadlo (tedy hlavně   Shakespeara), zatím nenašlo cestu do filmové   podoby. O to tato hra je cennější.
Pokud   knihy Terryho Pratchetta neznáte, možná   děláte chybu.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama