Cerven
ohodnotit

Stín [TV inscenace]

Žánr:
Rok:
1999
Délka:
60 minut
„Romantická pohádka H. Ch. Andersena o básníkovi, kterého zradil jeho vlastní stín.“
Popis / Obsah / Info k filmu Stín
POZOR, SPOILER

Básník Frederik je beznadějně zamilován a hovoří o tom se svým stínem. Ten jej opouští. Poslechl svého pána a šel za jeho láskou. Ta hází verše do ohně.

Pak se stín Erik musí ukrýt a my se ocitáme v královské kuchyni. Zde krájí Frederik cibuli a stále myslí na princeznu. Jeho stín se chce stát člověkem Frederikem. Začíná se učit psát básně. Postupně se „vetře“ k princezně a Frederika si ho vezme jako sluhu. Ten je nervózní, protože mu nerostou vousy, a proto se jede do lázní. Zde si Erik vousy nalepí a už se chystá svatba.

Frederik se princezně svěří, co se stalo s jeho stínem a nyní jen stačí prokázat pravdu. Ovšem to nebude jen tak jednoduché.


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Stín
Mladičký básník Frederik (Ondřej Brousek) se svěří svému vlastnímu Stínu se svojí láskou k princezně Klaudii (Adéla Pristášová). Vždyť, kdo by mohl být věrnějším a mlčenlivějším přítelem? Frederik Stínu bezmezně důvěřuje a proto jej jednoho dne požádá, aby místo něj navštívil zámek a podíval se, jak se princezně daří. Stínu se však Klaudie zalíbí a od té chvíle je posedlý myšlenkou vzít básníkovi vše. Má už jeho hlas, ukradl mu verše a dokonce i podobu a nakonec jej chce připravit i o milovanou dívku. A málem se mu to podaří! Pohádka podle H. Ch. Andersena končí naštěstí dobře, s pomocí princezny pravda vyjde najevo a básník se s ní může oženit..

Zdroj: Česká televize


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama