Cerven
ohodnotit

Strážní loď Sand Pebbles

The Sand Pebbles

Další název:
Zrnka písku
Žánr:
Rok:
1966
Délka:
175 minut
„Nominace na 9 Oscarů“
Popis / Obsah / Info k filmu Strážní loď Sand Pebbles
V roce 1926, kdy se Čínou šíří silné nacionalistické nálady mezi stoupenci generalissima Čankajška, ale i válečnými veliteli a komunisty, hlídkuje na řece Jang-c'-ťiang americký dělový člun San Pablo. Mezi členy posádky je i Jake Holman, strojník s osmiletou službou u námořnictva. Přestože se na Jakeovu nezávislou povahu většina mužů dívá s nedůvěrou, získá si přátelství Frenchyho, námořníka zamilovaného do čínské dívky Maily s britským vzděláním, která byla prodána k nucené prostituci...


Autor: Petrkey

Popis / Obsah / Info k filmu Strážní loď Sand Pebbles
Tento film s názvem Strážní loď Sand Pebbles natočil americký režisér Robert Wise. Po shlédnutí filmu si člověk může připomenout pozorovací mise OSN z dob nedávných. Posádka americké dělové lodě San Pablo hlídkuje po čínských vodách v neklidné době. Nesmí zasahovat do bojů v občanské válce, může pouze chránit americké občany. Film je inspirovaný skutečným příběhem z Číny roku 1926.


Autor: Justik66

Popis / Obsah / Info k filmu Strážní loď Sand Pebbles
TV Nova uvedla pod názvem Zrnka písku dobrodružné filmové drama o osudech válečné lodi amerického námořnictva křižující v roce 1926 v čínských vodách. Hlavními postavami příběhu jsou kapitán lodi Collins a námořní technik Holman, jejichž úkolem je zachránit skupinu amerických misionářů, kteří si neuvědomili, v jakém nebezpečí se v politickými nepokoji zmítané Číně ocitli.

televizní program


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Jan Vokurka

Vokurka Jan

Naposled navštívené:
Jan Vokurka

Vokurka Jan