Cerven
ohodnotit

Svatba s podmínkou

Žánr:
Rok:
1965
Délka:
98 minut
Premiéra v ČR:
3.12.1965
„Příběh tří lidí a jedné svatby.“

Obsah filmu Svatba s podmínkou

 
Spisovatel Pavel Kohout v polovině šedesátých let přišel hned se dvěma režijními pokusy: s dramatem 7 zabitých a se Svatbou s podmínkou (oba 1965). Příběh podle vlastního námětu zrcadlí dobovou bytovou situaci: mimopražská dívka Vlasta dostudovala pedagogickou školu a dostala umístěnku do venkovské školy. Protože změnit obor a zůstat v metropoli může jen po sňatku s Pražákem, rozhodne se provdat. Místo dohozeného ženicha se ovšem omylem dohodne na svatbě s pumpařem Vlastíkem. Tím ovšem problémy vychytralé Vlasty ještě zdaleka nekončí… Ve snímku, který zapadl mezi filmy československé nové...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
  Nahrát trailer k filmu
Distributor v ČR:
Ústřední půjčovna filmů
 
 
Jazyková verze:
česká
 
 
Distribuční verze:
česky
 
 
Zvuk:
mono
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Svatba s podmínkou >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.8.2015
Svatba tzv. na oko byla fintou ve své době z   mnoha důvodů. Buď aby se dotyčný vyhnul   povinné umístěnce a nebo třeba kvůli   získání bytu, což je případ tohoto   příběhu. Ten je napsán velice obratně a to s   ohledem na psychologii a hlavně city. Plán ke   svatbě byl daný, ale dotyčná dáma si spletla   muže se kterým se měla setkat se zcela jiným a   ten i přes počáteční překvapení kupodivu   souhlasil. Jenomže ony city sehráli dosti   významnou roli na tom, aby se domluvený rozvod   krapet zkomplikoval. Snad měl snímek ve své   době sloužit jako upozornění před neduhy   takového nápadu. Nová vlna, širokoúhlí   formát, dokonale využitá černobílá kamera,   romantizující atmosféra a poklidnost neuškodí   shlédnutí tohoto počinu ani dnes.
curil
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.9.2010
Film jsem viděl po dlouhých letech, ale dnes   vidím, že jsem si ho zapamatoval dobře. I dnes   se mi líbí. Dívka potřebuje přemluvit   náhodného známého ke svatbě, aby dostala   umístěnku do Prahy. Chce se vdát v Karlových   Varech, ale mají obsazeno na dva měsíce   dopředu. Nakonec se jí podaří narychlo sehnat   dva svědky, esenbáky, a vdát se. Ta to by bylo,   a teď se rychle rozvést!
aurora45
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 10.7.2010
Zdlouhavé, popisné, nepříliš uvěřitelné.   Filmová režie Pavlu Kohoutovi absolutně   nesedla, ani herecké výkony nemohly postavy   oživit. Děj rádoby graduje, aby končil velmi   rozpačitě. Špatnej biják.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Svatba s podmínkou (1965)
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
 Mako

Mako

Charles Gray

Gray Charles

Hüseyin Tunç

Tunç Hüseyin

Zou

Zou
Zou

Na vlnách FM (FM)

Na vlnách FM
FM

The Covenant

The Covenant

Naposled navštívené:
 Mako

Mako

Charles Gray

Gray Charles

Hüseyin Tunç

Tunç Hüseyin

Zou

Zou
Zou

Na vlnách FM (FM)

Na vlnách FM
FM

The Covenant

The Covenant