Cerven
ohodnotit

Svět je velký a záchrana kyne odevšad

Svetat e goljam i spasenie debne otvsjakade

Další název:
The World Is Big and Salvation Lurks around the Corner (ENG) / Svet je velik in rešitev se skriva za vogalom (SLO) / Die Welt ist groß und Rettung lauert überall (D)
Žánr:
Rok:
2008
Délka:
105 minut

Obsah filmu Svět je velký a záchrana kyne odevšad

 
Pohnuté osudy Alexandra – Alexe – začínají jeho narozením. Pár let poté s rodiči emigruje z Bulharska. Po strastiplném útěku přes Jugoslávii a Itálii rodina zakotví v Německu. Po změně poměrů se rozhodnou navštívit starou vlast, ale těžkou autohavárii přežije jen Alex. Za mladíkem, který ztratil paměť, se rozjede jeho děd Vasil. Když shledá, že pilulky německých lékařů vnukovi nepomáhají, nasadí vlastní terapii... Domů, do malebného bulharského městečka, pak přiváží sebevědomého mladého muže, který se začíná rozpomínat na dětství. Současně si však děd uvědomuje, že nemá právo přivlastnit si vnukův osud. Peripetie kuriózního příběhu...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

curil
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.12.2010
Rozdíl mezi západním a východním světem je   ve filmu vyjádřen na osudu mladého Alexe. Jeho   děda Bai Dan ho odveze do staré vlasti z   Německa, kde léčba ztráty paměti nezabírá.   Výborný výkon Predraga "Miki"   Manojloviče. Film byl oceněn na různých   festivalech v Evropě několika cenami.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Svět je velký a záchrana kyne odevšad (2008)Svět je velký a záchrana kyne odevšad (2008)Svět je velký a záchrana kyne odevšad (2008)Svět je velký a záchrana kyne odevšad (2008)
Reklama