Cerven
ohodnotit

Symetrie

Symetria

Žánr:
Země:
Rok:
2003
Délka:
99 minut
„Stačila chvíle, aby se neprávem dostal za mříže, kde musí přežít mezi vrahy a zločinci.“

Obsah filmu Symetrie

 
Nezaměstnaný Lukáš byl obviněn z přepadení. Protože nemá potřebné alibi, musí sdílet vězeňskou celu s šesti muži, podezřelými ze spáchaných zločinů. Advokát najatý Lukášovou matkou se marně pokouší o ospravedlnění svého klienta, zatímco neprůbojný mladík jen těžce snáší soužití se sociálně a intelektuálně nesourodými muži i absenci intimity. Navzdory ponižujícím okolnostem a neustálou ubíjející konfrontací se spoluvězni, se pokouší zachovat smysl pro lidskou důstojnost a neztratit vědomí identity...
Film natočil režisér Konrad Niewolski, na základě vlastních nepříjemných zkušenosti a doby strávené ve vězení, kterou mu určil soud za držení...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
  Nahrát trailer k filmu
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
polská
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Symetrie >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.6.2012
Hodněkrát jsem přemýšlel a snažil se vžít   do situace,jak vám asi je pokud vás zavřou za   něco co jste nespáchaly.Musí to být hrozný a   skličující pocit,ještě pokud je to za   vážný trestný čin.Tento film se snaží tuto   situaci nastínit a myslím že obsojně a po jeho   shlédnutí vím,že bych nechtěl vazbu ani   vězení ani na jeden den!Slušné Polské drama a   dobří herci!
sakro
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.7.2011
tomu se říká osud
Nevím, jestli jsem viděl působivější film,   který pojednával o tom, co znamená být v   nevhodnou dobu na nevhodném místě. Celý film   je dost depresivní (bohužel právě proto je   výborný), a názorně předvádí postupný   rozklad a změnu osobnosti na základě působení   okolí a vnějších okolností. Nespravedlnost,   cena osobní svobody a morálka tady přestávají   být pouhými pojmy, ale stávají se bezmezně   touženými hmatatelnými body. Ponurou atmosféru   téměř zhmotňuje naposto skvělá hudba.   Herecké výkony na velmi vysoké úrovni, jak už   je v poslední době v polské kinematografii   téměř pravidlem. Vždy jsem měl polský film   rád, dnes se na každý nový těším, a   zklamán bývám jen velmi sporadicky. Polští   filmaři posunují laťku nejen národního, ale i   evropského filmu do stále větší výše a   hodně přikládají ruku k boji proti   holywoodské komercializaci. Bohužel musím   přiznat, že procento mého zklamání je v   současnosti u českých filmů nesrovnatelně   vyšší. Pro mě skvělý film se skvělou   gradací, který mohu každému, kdo je ochoten se   nad filmem zamyslet, jen doporučit.
Snura
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.4.2008
Nedostávám se k polským snímkům příliš   často, ale když už, tak to většinou stojí za   to. Stálo to za to i v případě syrového   snímku mladého polského režiséra Konrada   Niewolského z vězeňského prostředí. Skvělá   režie, kamera, hudba a výborné herecké   výkony.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Symetrie (2003)Symetrie (2003)Symetrie (2003)Symetrie (2003)
Reklama