Rijen
ohodnotit

Komentáře k filmu Taboo

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 2
radegaster
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.3.2017
Británie na počátku 19.   století je stále impériem   nad kterým nezapadá slunce,   začínají se však stahovat   mraky.V Evropě ještě   neskončila válka s Napoleon   a za oceánem vypukl krvavý   spor o území a vliv s   vycházející mocností,s   USA.Do toho všeho se vrací   James Kezaih   Delaney,ztvárněný Tomem   Hardym, bývalý voják   sloužící u Východoindické   společností díky níž se z   něj stal psanec a   podivín.Vyrovnat rodinné   záležitosti po smrti otce   jako též oplatit léta   strádání je cílem   Delaneyho. Atmosféra ponurá   i díky skvělým lokacím a   vyobrazením reality Londýna   jakož i venkova v těchto   časech .Snímek není jen   čistým dramatem muže který   má své plány ale celý   seriál prolíná i mystérium   Nového světa. což je   naděje pro psance i chudáky.   Nic však není zadarmo   .Umění rozehrát velkou hru   kdy je potřeba postavit proti   sobě tři velké hráče.   Britskou korunu,   Východoindickou společnost a   Američany.Délka (8. dílů)   se stopáži cca 50. minut se   zdá být akorát, bohužel je   tam až příliš mnoho   hluchých míst kdy se Hardy   pere s vlastními démony na   úkor akčnosti, keré je tam   pohříchu málo ač doba i   okolnosti po tomto přímo   volají.V posledním díle je   akce právě až   přespřílíš kdy se tvůrci   rozhodli na poslední chvíli   dohonit v příběhu i   dramatičnosti co předtím   zanedbali .Lepší průměr a   koukatelný seriál určitě   ano, ovšem nic   převratného.Otevřený konec   je samozřejmostí ,takže   příště snad trochu s   větším drajvem Tome .
Knell
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.4.2017
Osem temných, zablatených   nedeľných popoludní so   skazenými zubami a úplne bez   kanalizácie, ak nepočítam   tú Londýnsku obriu stoku, v   ktorej (ako vravel Pratchett),   ak chcete chytať ryby, tak   háčik s červíkom musíte   do vody zašliapnuť.
Hardy tu zo seba ešte tak   nejak nestriasol šibnutého   Maxa, čo mi vôbec nevadí,   naopak. Takéto vcelku   charizmatické a trochou   mystiky šmrncnuté   prehuhňanie sa tým   osemdielnym britským blatom   mu celkom sedí, tak prečo   nie... východoindická   dostane zaslúžene cez   papulu, chudáka starého   pána Prycea zase raz vyhodia   do luftu a naši hrdinovia   bojujúci s neprávom a   paradentózou, v zapadajúcom   slnku napnú plachty smer   nové dobrodružstvá, ktoré   mi dúfam v budúcnosti   neskazia celkom dobrý dojem z   tejto série.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Klapzubova XI. (1938)

15:50 - 17:20

80 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

ČT2 - Kanárské ostrovy, zrozené z oh...

16:45 - 17:40

25 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

NOVA - Záložní plán (2010)

15:00 - 17:15

130 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

Prima - Drahé tety a já (1974)

17:05 - 18:52

5 minut již uběhlo
102 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Josef Hora

Hora Josef

Osmo Osva

Osva Osmo

Naposled navštívené:
Josef Hora

Hora Josef

Osmo Osva

Osva Osmo